Poškodovana koža

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

19. jan 2010 13:36

@ežoj: klobuki so zakon... ...oziroma pokrivala nasploh... lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. jan 2010 13:44

Aja, ežoj, ti si še iz tiste stare šole, ajoj. Nima smisla, da bi te navajali na ordungo s kremami, dokler se ne boš fino opekel in skuril. Stvar je taka, kreme, ki so kvalitetne, se malo težje vnesejo v kožo in telo in potem se ljudem dogajajo "incidenti s kopalkami", če pač uporabljajo kopalke (mi nudisti s tem nimamo težav....) Za obraz (glavo) imajo boljši brendi itak v dnevnih kremah že SPF-je in potem pač izbereš kakšno. Recimo, 20 SPF bi moralo biti za vročino in subtropski pas dovolj. Če pa misliš trekingarit po Nepalu, je pa najbolje, da vzameš kakšen plezalni SPF produkt. Nevertheless, če greš v lekarno, ti bodo tam prodali bodisi Vichy ali Nuxe, če greš v drogerijo so pa z naskokom vredni vsakega centra Lancastrovi produkti, za hipernobl imaš pa še Shiseido in Biodrogo. Vendelina jr.

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

19. jan 2010 13:59

Ojla! Že pred leti imela Shiseido SPF 30 v stiku (kot nekakšen puder v kremi), a nisem bila prav nič zadovoljna z njim. Po nanosu sem izgledala kot figura iz teatra, po kopanju v morju kot tragikomična figura iz teatra, po eni uri, ko koža ni dihala, pa kot tisti ljudje, ki si nadenejo oprijemljive pustne maske iz lateksa, ki se pričnejo topiti. Vichy in Eucerin pustita na moji koži kolonijo belih izpuščajčkov. Presenetil pa me je LaRoche Posay 40 + krema za sončenje, ki sem jo kupila v lekarni. Deluje na visokih temperaturah in vlagi. Sicer pa občasno zvečer za 20 minut nanesem na obraz mešanico oljčnega olja in limoninega soka v razmerju 1:1, kar ublaži pigmentacijo in naredi kožo voljno in mehko. Mešanico umijem z nežnim milom in obraz po potrebi namažem z običajno kremo. Beatrice beatrice

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. jan 2010 14:07

Ežoj, kaj pa, če bi se otresel tistega mačo-"js ne uporabljam krem"- garda in se najavil pri kakšni zelo simpatični dermatologinji? Ker tule bo vsaka hvalila svojo malho in to ti ravno ne bo pomagalo. Drugače pa so "kreme v stiku" načeloma namenjene zaščiti ustnic, ne pa ostale kože. Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. jan 2010 14:27

@proxima: hvala, hvala, nekaj takega tudi jaz imam v mislih ( no skoraj ). Ne bom kupoval nič novega, bom kar nekaj iz moje zaloge uporabil ( seveda, takega k zažiga ).

@Vendy: niso tropi, bolj podobno Himalaji, UV žarki in veter, niti ne tako mrzlo, bom skos oblečen ( razen, če bo kakšna jung/ali mal manj jung frau..........ah pustimo to ), mazal bi obraz, vrat in ( morda ) roke. Cicer verjamem, da se tudi tam dobi, vendar bi vseen nekaj rad imel s sabo.

ežoj

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

19. jan 2010 14:28

Ja, Vendelina jr., to o stiku in ustnicah mi je jasno, vendar gre tu dejansko za zaščito obraza. Je pa res tako, da je drugače kot svojo malho hvalit najlažje, sploh, če ti uspe najti najbolj prijazno kremco za kožo. Srečna izbira je že kar umetnost, če ima človek bolj občutljivo kožo. Sicer pa, ežoj, naj ti povem, da je pri prijateljici, ki ima v lasti lepotni salon, kar 50% moških strank. In kako so šele nečimrni, ti žrebci. Kot, da doma večina njih ne bi imela žene in vsaj enega prestolonaslednika. Pa pravijo, da smo samo ženske žrtve potrošništva v kozmetični džungli. Ma kaki! Beatrice beatrice

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

19. jan 2010 14:37

Ežoj, ti samo v lekarni reci, da naj ti dajo nekaj vodoodpornega z Mexoryl-om ali Helioplex-om. Bolj draga zadeva kot navadne kreme, je pa res zaščitna. Sem jo nekaj časa ilegalno uvažala čez lužo, ker je tukaj ni bilo oz. prodaja ni bila dovoljena.

Vanja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. jan 2010 14:47

Vendy, midva sva si ( recimo glede krem ) na čisto nasprotnih bregovih. Jst nč ne uporabljam pri meni ni nekakšen mačo slog, gre za življensko filozofijo. Ponovil bom besede ene moje prijateljice () ( citat po spominu ): tole moje telo sem dobil v dar in uporabo ( je čudež narave ) in ga imam zelo rad, rad bi ga obdržal v dobrem stanju  in ga ne bom uničeval z strupi in nevem kakšnimi mažami. Narava sama zna poskrbet za ravnotežje: če se recimo vsak dan kopam z raznimi detergenti in milom, telo to zazna kot spremembe na koži in pošlje signal lojnim žlezam: hitro se aktivirat, na koži je nenormalno stanje. Enako je če na kožo nanašam kemikalije v obliki krem...........

Pred leti sem bral, ko je en angleški študent delal prakso na elektronskem mikroskopu in je za svoj račun naredil primerjavo las svoje sestre, ki si jih umiva vsak dan, svojih, ki jih umiva enkrat na teden in njihovega očeta, ki jih umiva enkrat letno. Trikrat lahko ugibaš kjeri so bili v najboljšem, kjeri v najslabšem stanju.

Ja, in jaz to vse verjamem.

Sedaj pri meni gre za spremembo " fizikalnih " parametrov ( UV žarki ) in na to se telo ne more navadit, in potrebuje zaščito, zato bi rad kakšno kremo z  " dobrim faktorjem " za UV žarke.

ežoj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. jan 2010 14:53

Ežoj, pejt k dermatologinji in ji razloži to svojo teorijo.... Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

19. jan 2010 15:07

Kvaliteta las ni odvisna od samega šampona  in tistega, kar damo NA lase, ampak predvsem tistega, kar pojemo. Predvidevam, da ni kakšna bolezen vmes. Sem skoraj prepričana, da vsi poznamo vsaj eno anoreksično deklico v svoji okolici. Ta dekleta imajo obupno suhe, slamnate lase (ne vem, kako naj bolje opišem),  ker le-ti ne dobijo dovolj hranljivih snovi, vključno maščob.

Z blagim šamponom se samo umije umazanija z las. Če bi teorija angleške študenta veljala, bi bila jaz zagotovo že brez las, perem si jih namreč 1 do 2x na dan, zaradi rekreacije. Tako imam danes vsekakor boljše kot takrat, ko sem bila najstnica.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti