Šola varne vožnje

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

8. jan 2010 11:17

Nisem še bila na šoli varne vožnje, izpit imam enih 20 let in tudi mene so učili, da se noga daje dol s sklopke, pa kljub temu že ves čas vozim tako, da imam nogo ves čas na sklopki. Ne vem zakaj, kar navadila sem se tako. Mogoče je razlog tudi v tem, da živim v hribovitih krajih, kjer je potrebno veliko prestavljanja, tako da za "lenobo" sploh ni časa korenckova

NiNa90  

član od: 9.1.2010

sporočila: 5

9. jan 2010 14:24

na tečaju varne vožnje na Vranskem sem bila tudi sama, kot mladi voznik zavarovalnice Triglav. Najprej smo imeli približno pou ure predavanj, nato pa 5 vaj na poligonu. Tečaj je super, ker vidiš kaj je tvoj avto sposoben narediti v slabih razmerah in kako moraš pravilno reagirati. Prej me je bilo strah voziti v snežnih razmerah, zdaj pa grem brez problemov na cesto. Vsi inštruktorji so zelo prijazni in vsakemu posebaj razložijo kaj delaš narobe in potem to poskušaš popraviti. Tako da je moja izkušnja potizivna in priporočam vsem sploh pa tistim, ki vozijo z malo varnostno razdaljo in veliko hitrostjo, ker tam vidiš da naprimer ko se pelješ 30km/h rabiš 50m da se ustaviš, v večini primerov pa te razdalje ni in pa tudi hitrosti so večje. Škoda je, da sta mislim da v sloveniji samo 2 takšna poligona in cene dokaj visoke, ker bi bilo super če bi vsakega ki je bil vsaj 1x kaznovan poslali na takšen tečaj, da strezni svojo glavo in se zaveda kaj povzroča s svojim vključevanjem v promet. Lp Nina NiNa90

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

9. jan 2010 16:46

japaja je napisal/a:
Nisem vedela, da so take razlike. Nekje 4 ure, drugje ves dan. Tale Kuzmič je star maček, ja. Zdaj grem še malo poguglat za cenami, inam namen vzeti s seboj tudi hči in sina, upam na družinski popust? Iversonka, a s svojim avtomobilom? Sem mislila, da imajo tam take s tistimi malimi koleščki, da te ja še bolj zanaša? Elaphus, mogoče bi pa res lahko organizirali tole za skupinski popust? japaja
Ni bilo točno z mojim, ampak z očetovim, saj je bil njegov avto zavarovan pri Zavarovalnici triglac :) iversonka

mojka  

član od: 4.6.2005

sporočila: 95

9. jan 2010 22:27

Bila na obeh. Pred leti pri Kuzmiču, lansko leto na Vranskem. Zeloooooooo priporočam. Na Vranskem je sploh fino, ker voziš s svojim avtom in vaje so zelo resničnostne. Je pa res, da je precej drago. Se splaša komu kaj nemigniti za kak rd ali obletnico mojka

1katka1  

član od: 28.12.2009

sporočila: 57

11. jan 2010 8:59

Tudi jaz bi se rada udeležila tečaja varne vožnje na vrankem, tako z avtom kot z motorjem, ker vsako leto ko se začne moto sezona rabim malo, da sepet dobim občutek za vožnjo! Si pa nažalost ne morem to privoščiti, kot ste že prej omnjale je tok kar velik denarni zalogaj 180e, (sploh za mojo plačo)!! A kdo mogoče ve, koliko pik (pridobljenih z prekrški) se ti izbriše? 1katka1

1katka1  

11. jan 2010 10:56

Lizzie hvala za link! Je kar uporabna informacija! Če ne bom pazljiva na cesti bom kmalu pri točkah za varno vožnjo! Pa kaj ko je 65km/h tako hitro v vasi! Sploh če si toliko na cesti kot jaz, vsak dan vsaj 150km, pa 2x na teden tudi po 200km, skratka na mesec v povprečju tudi nad 3500km! Samo kar se tiče službe in šole, to je brez privat izletkov,... grrrr če bo kdo odkril kakšno ugodno varianto za trening varne vožnje na vranskem, za motor ali avto naj prosim sporoči! Lahko tudi na ZS 1katka1

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

11. jan 2010 11:26

1katka1 je napisal/a:
če bo kdo odkril kakšno ugodno varianto za trening varne vožnje na vranskem, za motor ali avto naj prosim sporoči!Lahko tudi na ZS1katka1

Kopirano s spleta:

Cena darilnega bona za avtomobiliste je 180 EUR in 168 EUR za motoriste. Imetnikom paketov Članstvo PLUS ali član invalid priznamo 50% popust, članom drugih kategorij pa 20% popust pri tečajih varne vožnje. Dijakom, študentom in upokojencem priznamo 10% popusta. Popusti se ne seštevajo.

Torej, če poznaš kakšnega člana AMZS oz. imetnika paketa Članstvo PLUS...

Mogoče pa se ti splača včlaniti (sploh, če veliko potuješ po tujini), saj je članarina Članstvo plus (58€) še vedno nižja od popusta:)

LP, V.

1katka1  

11. jan 2010 14:57

uuu, super, hvala VilmaS! Sicer ne poznam nobenega člana je pa to dobro vedeti! Drugače pa nisem v Amzs včlanjena in se ne nameravam, saj ima za slo kot za tujino plačano asistenco,...v primeru da se kaj zgodi! No rekla bom tako, da se nisem niti pozanimala kakšne so prednosti! Mogoče bi me pa zanimalo, se bo treba kar pozanimat! 1katka1

JFK  

član od: 17.11.2007

sporočila: 3

13. jan 2010 19:11

Pred dvema mesecema sem bil na Vranskem. Koliko tečaj stane ne vem ker me je poslala firma v kateri delam. Tečaj je zelo poučen saj na varen način spoznaš kako se avto obnaša na poledenelem cestišču, in kako moraš postopat v takšnem primeru. Zelo zelo priporočam! JFK

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti