24. maj 2011 15:22
sta me nasmejale!
Vikica, več kot farma. Sploh nisem vseh uspela strpati na sliko. Čvrčijo pa tako, da boli glava.
zmoke, to je zaradi energije. Še zmeraj menjam škorce in razgled za .
lp, pinka
24. maj 2011 15:22
sta me nasmejale!
Vikica, več kot farma. Sploh nisem vseh uspela strpati na sliko. Čvrčijo pa tako, da boli glava.
zmoke, to je zaradi energije. Še zmeraj menjam škorce in razgled za .
lp, pinka
24. maj 2011 16:15
, pinka, nimam razgleda za menjavo, razen, ko se vsedem v avto in odšibam ene 30 km na levo (velikokrat tudi par sto).
Naš Filip (kos pred blokom) zelo rad poje okrog druge ure ponoči. Morda na njegovo "hvalisanje" vpliva mestna razsvetljava? Ali ima pač nočni bioritem?
lp
mzm
24. maj 2011 21:43
mišzmoke jaz se samo hecam glede razgleda. Ne menjam.
lp, pinka
25. maj 2011 5:39
Letos se je ena od kukavic odločila, da ji ljudje niso nevarni in hodi pet na lipo sredi naselja, skoraj pod mojim oknom. Prej sem bila prepričana, da smatra edino gozd za varno prebivališče.
Cila
26. maj 2011 6:46
No, zivljenje na podezelju ni zmeraj le pticje petje, je tudi vse kaj drugega....Mi imamo eno od valilnic tudi na terasi in v nedeljo, ravno pri kosilu(ko je toplo, jemo zunaj), me je zmotilo glasno kricanje sinice. Reci in pisi, okoli valilnice je bil ovit velik goz in pocasi izginjal v notranjost gnezda. K sreci je moj moz prakticen, miren clovek in resil uboge sirotice tako da je hitro odvil zgornji pokrov-valilnice je sam naredil-in pregnal vslijvca. Podrobnosti raje ne bom opisovala, le to, da je gnezdo moralo ostati zgoraj odprto, ker starsa nista hotela hraniti mladicev skozi luknjo ampak od zgoraj, kjer sta lahko videla mladicke in vsakic preverjala, da kace ni v gnezdu..Ponoci sem sem jo morala seveda zavarovati, da se goz ne vrne.
Konec dober, vse dobro- tri sinicke so vceraj odletele.
.
lp lučkakozamurnik
sporočila: 2311
27. maj 2011 6:13
Joj, lučka pri vas ste pa korajžni. Moj bi prej poklical gasilce, mene bi pa kap. Moja dva mulca sta pa prinesla k hiši mlado šojo. Neverjetno prijazna je in vse kaže, da si je vtepla v glavo, da se bo udomačila in ostala pri nas. Na veliko veselje otrok in rahlo nejevoljo psov in holandskih kokošk. Glede na sloves, ki ga imajo šoje bom rekla, da naša pa že ne bo taka!.Ime ji je Mici. murnik
7. jun 2011 11:22
Evo je lepotičke. Se je maček kar skril za korito z rožami, ko jo je zagledal
lp, pinka
7. jun 2011 11:27
Nam je odletel prvi rod brglezov, 6 mladičkov...zanima me ali imajo tudi 2x letno mladičke? Nekaj se vračata spet v valilnico - sicer smo jo spraznili, vhod je še vedno zadelan z blatom po njihovo.
Pinka, kje se je pa ta gospodična našla?
7. jun 2011 11:31
http://www.ptice.si/index.php?option=com_wines&am
lp, pinka
Sporočilo je spremenil(a) pinka dne 07. 2011 11:32
8. jun 2011 5:54
majamarko, po podatkih z linka, ki nam ga je prilepila pinka, gnezdijo samo enkrat. Sicer pa, opazuj........
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jagodni semifreddo
Špargljeve blazinice