Kje so ptiči?

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. maj 2011 13:02

Tudi k nam se je hvalabogu vrnilo ptičje petje, saj ne vem zakaj, ampak kar nekaj let smo imeli tu samo srake, šoje in galebe, nimam nič proti njim, ampak sem zelo vesela vsaj kosov, ki mi polepšajo jutra s svojim žvižganjem.

Kot vsako leto, me je tudi letos obiskal parček smrdokaver, počistila sta oljčna drevesa, potem sta pa odletela nekam proti Furlaniji, rada verjamem, da na kakšno Lučkino drevo.

nola

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

20. maj 2011 14:57

Nola, cisto mozno Poleg Viktorja (mladici bodo vsak cas odleteli), sem letos prvic videla se dva para.

Tule  pa si  oglejte, kako razvajene sinice in plavcke imam . Maja, vse polno hrane, oni pa  pridno  zicajo orehe, zdrobljene seveda.

Pa se mladicek sinice in njegov prvi "pristanek" v okrasnem grmu. Drevo je bilo zanj  se malo previsoko.

lp lučka

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

21. maj 2011 5:47

Lučka hvala tudi od mene. Mislila sem da je tisto petje slavčkovo, pa verjetno tudi mi poslušamo črnoglavko.Pri vas mora biti pa zelo prijazen dom, da so ptice tako domače kot je razbrati iz fotk Letos bo moj dedi naredil nekaj gnezdilnic, pa jih bomo dala prej na vrt, da se bodo ptice nanje navadile in upam, da bomo imeli drugo leto tudi mi obiskovalce. Trenutno videvam le pastirico, vrane in vrabce, sinic ni. Kotarca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. maj 2011 22:11

Vsako jutro, vsak popoldan, vsak večer, preden se stemni, poslušamo ptičje orkestre, včasih bolj, včasih manj usklajene, v ozadju dodaja soj ku-ku tudi kukavica. Damnes je svak ob obiranju češenj našel gnzdo. Zdaj češnje čakajo, da bodo bolj zrele, ptički pa bolj veliki, jih ni motil pa ne vem, kateri so.

No, tako je, če sem doma, tik pod gozdom. Tukaj v Ljubljani me budijo kosi, vsako jutro pa od blizu opazujem letalne vaje mladih mestnih lastovk., Lepo je, ko na bloku gnezdijo.

rimljanka

neznan uporabnik

23. maj 2011 0:53

Joj,pr nas v MB jih ni blo zaj 5 al 7 let. Ne me vlečt za jezik. Letos pa čvrkočejo in letajo ko nore. Jaz moram pazit sedaj, ko mačko spustim na teraso da mi ne skoči. Jim pa nastavljam ono hrano za papagaje - proso+kaj je že.

Nenadoma so se pojavile ptice. Prej so samo vrane krakale. Zaj pa vran ni pa so oni mali ptički.

Jaz sem tak vesel.

Multivitamin

multivitamin

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

23. maj 2011 8:03

Naš škorček (imenujem ga Lukec) je že vzgojil prvo generacijo mladičkov. Ponovno se ženi, ne vem a za vsako generacijo rabi novo ženo ali pa je vesel, da mu je uspelo mladiče vzgojiti. Sedaj ponovno sedi na veji in se  "napihuje in važi" ter poje, poje ... Na vrtu mi puli sadike majhnega korenčka, ščiplje vrhove paradižnika in vse nosi v hišico. Čemu, ne vem.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

23. maj 2011 19:42

vikica, pa menda ja veš, da je sveže postlana postelja boljša, ne?

rimljanka

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

24. maj 2011 13:53

Evo, še moji škorci. So brez imen.

lp, pinka

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

24. maj 2011 14:46

Pinka kaj imaš farmo škorcev? Videti je, da se ukvarjaš s talno rejo. Kako pa kaj profit,

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

24. maj 2011 15:02

vikica, to bo zaradi razgleda , samo poglej milino, kjer živi!

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti