Asimina

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

2. avg 2010 23:47

Noro!!! Uf, tole bi šla jaz rabutat :)))

Moj 'zobotrebec' se je kar razrasel. Je pa zanimivo: Asimina v BK ima veliko večje liste in večja je kot moja v Rbc. Se vidi, da je čisto druga klima (gnojenje in zemlja je podobno - saj vendar me je mama učila) :)

Atina

miranz  

član od: 5.1.2010

sporočila: 26

8. avg 2010 13:56

Atina je napisal/a:
Je pa zanimivo: Asimina v BK ima veliko večje liste in večja je kot moja v Rbc. ) :)

Atina
Ali lahko bolj podrobno razložiš lp miranz

Atina  

8. avg 2010 22:41

BK = Bela krajina, Rbc pa Ribnica :) Zdaj jasno?

Atina

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

9. sep 2010 2:21

Atina , si pa res zelo prijazna ! Tako lepo si obrazložila svoje okrajšave - BK in Rbc , ki bi pa med ostalim lahko pomenile tudi npr ; Boka Kotorska in Rabac (to mi je ta trenutek prišlo na misel ).Ni nujno , da vsi razumemo tvoje okrajšave. Vprašati , če nekaj ne razumeš , pa menda ja ni greh ? Zdaj jasno ? Lp manca51

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

9. sep 2010 9:05

Uuuu krasni drevesi in kar 150 plodov- čestitam!! ;-) Jaz imam tudi dve mali, mali, ki sem ju dobila. Šenkanmu konju  se ne gleda v zobe!!

katti

Atina  

9. sep 2010 11:19

manca51 je napisal/a:
Atina , si pa res zelo prijazna !Tako lepo si obrazložila svoje okrajšave - BK in Rbc , ki bi pa med ostalim lahko pomenile tudi npr ;Boka Kotorska in Rabac (to mi je ta trenutek prišlo na misel ).Ni nujno , da vsi razumemo tvoje okrajšave. Vprašati , če nekaj ne razumeš , pa menda ja ni greh ?Zdaj jasno ?Lpmanca51

Mogoče vstala z levo nogo?

Lep pozdrav iz sončne Rbc (bi blo fajn, da je Rabac, ja).

Atina

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

11. sep 2010 12:20

Moja asimina je letos malo bolj zrasla, (višina 1 m). Imam jo tri leta. Zdaj, v jeseni jo bom ogradila z mrežo, da mi jo živali ne pojedo. Zanima me ali se semina obrezuje. Zdaj je nekakšen grm, ki ima nekaj glavnih vej. To leto so se vsa moja drevesa opomogla, največ zaradi padavin. Veliko dreves je prvič rodilo. Seveda imam samo drevesa katera rastejo brez škropljenja. Imam veliko vrst sadnih dreves: slive(več vrst), kakije(več vrst), fige, hruške (različne), češnje, kutino, zgodnjo hruško, višnji, divjo člešnjo in orehe. Mi lahko kdo od vas svetuje katero sadno drevo je še pametno imeti od hiši? Hvala in lep vikend Migla

miranz  

član od: 5.1.2010

sporočila: 26

12. sep 2010 21:25

Atina je napisal/a:

Noro!!! Uf, tole bi šla jaz rabutat :)))

Moj 'zobotrebec' se je kar razrasel. Je pa zanimivo: Asimina v BK ima veliko večje liste in večja je kot moja v Rbc. Se vidi, da je čisto druga klima (gnojenje in zemlja je podobno - saj vendar me je mama učila) :)

Atina
Po mojem klima nima vpliva na različno velikost listov. Kaj pa če asimini nista iste sorte ? Pri mojih dveh je prav takšna razlika kot jo ti opisuješ. Sorta Sunflover ima manjše liste in je nekoliko slabše rasti. Samoneoplodna sorta Overleese pa ima večje liste in je bujnejše in močnejše rasti. Zato ti priporočam, da čim prej ugotoviš kakšni sorti imata z mamo. Nerodno je namreč, da več let nestrpno čakaš na prve plodove, potem pa ugotoviš, da je sorta samoneoplodna. Lep pozdrav v Ribnico miranz

Atina  

13. sep 2010 11:14

Hvala Miran za odgovor. Bom preverila. Samo skoraj nemogoče se mi zdi, da bi bili različne sorte, ker sem obe kupila jaz, istočasno, vzela z iste police v trgovini :)

Lp nazaj :)

Atina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. sep 2010 11:35

miranz je napisal/a:
[Po mojem klima nima vpliva na različno velikost listov.

miranz

O, pa še kako lahko vpliva. Mikroklima sploh. Od količine in razporeditve padavin, osvetlejnosti rastline, do sestave tal, pa tega, kako hitro se tla osušijo oz. kako dobro zadržujejo vodo po padavinah, od nivoja talne vode, od vsebnosti mineralov,...................še marsikaj bi se dalo našteti. Vse znotraj okvirov, ki jih določa dedni material rasltine. Pa seveda še nekaj, nikjer ne piše, če sta rastlini iste sorte, da imata povsem enak dedni material.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti