9. apr 2014 15:55
Jaz sem se komaj letos začel malo resneje ukvarjati z gojenjem asimine, sem rekel da še kaj drugega poskusim kot sadje. Asimino sem kupil v mesecu marcu višine 30 cm v lončku in jo takoj posadil na prosto na travnik nadmorska višina okoli 550 m. V 14 dneh mi je tako zrasla, zeleni poganjki, res da je vrh pomrzil, vendar so začeli stranski poganki noro rasti tako, da sem kr presenečen, če bo tako nadaljevala bo v roku parih let zrasla na okoli 4 metre, kar je njena velikost. Sem jo pa v drevesnici ful izbiral. Bile so velike in majhne in večinoma same palčke. Teh palčk nisem kupil, ker se mi zdi, da niso žive. Seveda je razlika tudi v ceni. Med temi palčkami sta bile dve kateri sta kazali, da je v njima življenje. Eno od teh dveh sem kupil. Bom pa v roku nekaj let videl, kaj sem kupil. Čeprav ne vem če je samooplodna. Prodajalec je rekel da je. To bom pa še videl. Če bom imel dobre izkušnje s to, bom jih posadil več.
Naj bi pa asimina komaj po 5 letih začela roditi sadeže. Asimine se naj nebi obrezovalo, ker sama oblikuje krošnjo. Je pa več vrst, zato so tudi različni cvetovi.
Dominik007