Pokvaril se mi je pralni stroj -kakšnega naj kupim?

maykel  

član od: 12.10.2009

sporočila: 2

3. nov 2009 9:20

Moj Candy dela že devetnajst let in bo naslednji ravno tako Candy. maykel

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

5. nov 2009 8:46

Pozdravljeni Par dni nazaj , sem se pogovarjal z serviserjem od Gorenja,ki mi je pred leti popravljal Gorenjev pralni stroj.In je reku,da najbolj se je izkazal v kvaliteti stroja pralni stroj (wa 64163).Tudi na testu.Pa ta model ima,inox kad.Cenejši modeli do 1400 obratov,pa imajo baje kad iz neke trde plastike.In baje ta plastika,rada čez čas poči in so stroški veliki,kajti menjat moraš baje komplet boben od stroja.Zato se pozanimajte je reku,pred nakupom stroja,kakšno kad ima al je inox al silitech(plastična).Vidite pa tako,da v trgovini odprite vrata stroja,in za gumo poglejte,če je belo pol je plastična kad,če je pa rosfrei,je pa inox. Lahk vam pa povem,da ima ta model,moja sorodnica in dve sodelavke.Pa ga ne morejo prehvalit.Tak so mi povedle,ko sem jih vprašal.Sorodnica ga ima več kot leto dni,in pere vsak dan,sodelavke pa okrog pol leta. Pač kako naletiš na serijo,tko imaš. Lp Miele Miele

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. nov 2009 14:13

Tebe pa gospodinjski aparati blazno zanimajo... Vendelina jr.

miele  

5. nov 2009 14:45

Vandelina.Res me zanimajo,že od malega.Ko smo pršli kam na obisk,sem zmeri reku da me lulat,sam da sem baje videl pralni stroj.Pač vsak ima svoje veselje,a ne? Mi je pa fajn tuki na kulinariki,da si eden drugmu pomagamo,kako in kaj in povemo svoja mnenja in izkušnj lp Miele

noma  

član od: 16.10.2009

sporočila: 9

5. nov 2009 14:56

Imela se kar dolgo Gorenje, je bil v redu, potem sem kupila Candy, skoraj nikoli ni opral kot bi moral. Pred 2 leti sem kupila najenostavnejši BOSCH, z okoli 1000 obrati (nekaj takega, skratne ne preveč) in sem super zadovoljna. Res odličen stroj. Pazi le pri obratih, ker ti nabijejo ceno stroju, ni pa potrebno prav hudo veliko obratov, ker že z manj obrati dobro osuši perilo. noma

Yantares  

član od: 24.10.2009

sporočila: 111

5. nov 2009 15:23

Jaz sem pa z Gorenjevim pralnim strojem hudo nesrečna in potihem upam, da čimprej "crkne" in kupimo novega. Imam model WA 63131, ki smo ga kupili tri leta nazaj (ravno iztekla garancija - takrat še ni bilo 5 let garancije) in še sama ne vem kolikokrat smo klicali servis, ker stroj NEZNOSNO ropota pri centrifugi. Zamenjali so se ležaji, ampak nič ne pomaga in mi ga serviserji očitno niso sposobni popravit. Fant pravi da je to del "politike" (zakaj bi si oni delali stroške dokler je stroj pod garancijo, če lahko zaslužijo ko ta poteče...).Tako da vedno perem ko nismo doma (timer je zlata vreden), ker se drugače ne da izdržat. Zvok je kot da bo letalo poletelo + razbijanje bobna. Celo plastični robovi na vrhu stroja so vsi popokani. Uh sem jezna... Ps: Gorenja ne kupujem več. Pa ne zato ker sem imela smolo s strojem, menim da se to lahko zgodi ne glede kakšno marko kupuješ, ampak zato ker so seviserji za en ..... na mojem koncu. Tako je unčinkovit servis najboj pomembna stvar ko se človek odloča za nakup. Sporočilo je spremenil(a) Yantares dne 05.nov 2009 15:47

simonasovre  

član od: 8.8.2002

sporočila: 101

19. dec 2009 8:41

Moja mama se odloča za nakup stroja, sedaj pa razmišljamo o nakupu INDESIT IWD 6125 62687. Ali imate kakšno mnenje o teh strojih ( z Gorenjevim imamo slabe izkušnje). Hvala vam za odgovor. Simona

miele  

19. dec 2009 9:14

Pozdravljena Odsvetujem ti pralni stroj od znamke (INDESIT).Ta znamka je čist mim.Moja kolegica je kupla to znamko,in skor ob živce bila.Elektronika v 2 letih 3X odpovedla.Da jo je razjezil,in ga vrgla na zbirališče stare bele tehnike.Pol kupla od Gorenje,tud v mesecu dni šel ležaj,ga zamenja servis.Deluje kak mesec dva,in začne ropotat,pokliče servis.Ugotovi,da se je ohišje začelo razpadat.Tako da ga je pol povsod prevrtal in nekako fiksiral,da se ne razpade.Lahk pa pogledaš na Bolha.si,kolk Indesit pralnih strojev prodajajo komi 2 leti stari,pa je večina elektronika zanč. Pa še nesramni serviserji so bili,se je mogla velik kregat z njimi pr Indesitu!Kot praviš da maš z Gorenjem slabe izkušnje.Se pa odločte za Bosch.Baje so kr uredu,kok so tuki pisal,da so zadovoljne z njimi.Sam ne vem k mam od Miele pralni stroj.Za 500 eur fajnga Boscha že dobiš,z popolno zaščito,proti poplavi itd.Sicer pa odločitev je vaša. lp Miele Miele

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

19. dec 2009 9:21

miele,vsak ima svoje izkušnje.Indesit ni čisto mim,vsaj za veliko koga ne.Dva stroja sta ji odpovedala v tako kratkem času,pa še nesramen serviser.......ima pa res smolo.;) Jaz ne bi to pripisovala indesitu ali gorenju.... sara_k

miele  

19. dec 2009 9:26

Res je sara.Vsak ima dobre in slabe izkušnje.Danes res ni nč popolno.Vse na količino delano in ne na kvaliteto kot pred leti.Res ima smolo,da ne ve,kaj kupit ko bo menjala Gorenjev pralni stroj. Miele

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti