Pokvaril se mi je pralni stroj -kakšnega naj kupim?

sasah  

član od: 15.7.2008

sporočila: 43

22. okt 2009 14:01

Mi imamo že dolga leta Gorenjeve pralne stroje.Prvi je zržal 15 let, tega imamo 8 let. So odlični in v trenutni gospodarski situaciji podpiraš domače proizvajalce. sasah

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

22. okt 2009 14:15

Mazika Pred mesecem dni sem bila pred isto dilemo kot ti. Načeloma tudi jaz podpiram slovenske proizvajalce. Imela sem Gorenje 23let, ko je šel v penzijo. Splet okoliščin je nanesel, da sem imela 5 let Zanussi, ki mi ni preveč odgovarjal, pa tudi glasen je bil. Ko se je pokvaril, je šel motor in mi je serviser, ki ga poznam svetoval novega, ker bi bilo popravilo motorja cca 200€. Za Gorenje mi je dejal, da so kvalitetni ostali aparati, pralni stroji pa ravno ne. Odločila sem se za Electrolux, po posvetu z zelo prijaznim prodajalcem, ker je bil v akciji in na obroke v trgovini HN v Celju. Zaenkrat sem zadovoljna. To je moja izkušnja. Veliko sreče syu

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

22. okt 2009 14:19

Pozabila sem napisati, da ima hčerka pa Gorenje že dve leti in zaenkrat nima problemov. lp syu

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

22. okt 2009 14:59

Pozdravljeni Sam imam pralni stroj Miele WPS 3985 Navitronic.Z njim sem prezadovoljen že leto in pol.Pere pa vsak drugi dan,ker sem gostinc,pa imam ogromno predpasnikov,hlač,majic,jakn za prat itd..Zato sem tud šel v višji razred stroja,da ne bo omagal ob pranju,mojih delovnih oblačil Imam veliko nastavitev,pranje brez ožemanja na vseh programih,zakasnitev vklopa,namakanje,več vode,dodatno izpiranje,predpranje,izpiranje stop,da na koncu ostane v mehčalcu,praktično,če smo odsotni,in ko pridemo sam zaženemo centrifugiranje. Uporabljam tud sušilni stroj od Miele,že 7 leto,brez problemov,nevšečnosti itd.Še danes deluje kot nov.Pa ga tud ne šparam,kot sem navedu,da perem in sušim vsak drugi dan. Tud mami kupil,pred 7 leti pralni stroj in sušilni od Miele.Oba brez problemov delujeta.Pa jih tud goni,k jih je velik doma,in ji pranja ne zmanjka nikol. Je pa Miele kr drag.Sam men ni blo žal,ker res deluje za svojo ceno. Je pa Bosch,dobro prodajen aparat,mi je znanec reku,k prodaja aparate,in tud ni večjih pripomb.Pa še kvalitetni stroji so.Mam od Bosch steklokeramičen štedilnik,in pomivalni stroj,je glasen komi 40db,sploh se ga ne sliši.Mi ni žal,da sem takrat ubogal,prodajalko še danes sem ji hvaležen.Pa še majhno stanovanje imam,in komot pomivam ponoč,k je poceni tok,in perem tud ponoč,ker je pralni stroj neslišen.Nima tistih oglenih ščetk,kot ostali,(profesionalni pogon,frekvenčni pogon). Sicer je pa danes tako,kako naletiš tako imaš. Moji naslednjiki bodo zopet Miele,Bosch,Aeg,Siemens Dober se pozanimaj,preden boš kupila stroj.Kok je glasen,poraba,da je A+ itd. Pa sporoč nam,kaj si kupila. Lp Miele Miele

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

22. okt 2009 15:46

To je nikoli izpeta tema: vsak svojega konja - pardon - pralni stroj hvali, če ima seveda srečo pri nakupu, sicer pa "udri" po gorenju, zanussiju, candiju itd....  zdi se mi, da moraš imet predvsem veliko sreče, da nabašeš na dober izdelek, pa ne ravno najcenejšega klumpa kupit (pa čeprav so včasih tudi izjeme) in to je to...

Sama imam gorenjev pomivalni stroj, pralni stroj, pečico, hladilnik in steklokeramično ploščo. Vse skupaj bo čez par mesecev staro štiri leta - pomivalni stroj mi je puščal, ker so bila vrata zvita in en indukcijski grelec mi je crknil, pa so ga hitr zamenjali. Vsi stroji imajo petletno garancijo in pojma nimam, kaj se bo z njimi dogajalo po petih letih uporabe. Sicer pa povsem solidno izpolnjujejo svoje "poslanstvo".

Menim, da nam je lahko vsem jasno, da takih strojev, kot so jih delali pred dvajsetimi leti - s tem mislim tako trpežnih - ne delajo več. Zakaj je temu tako, menda ni treba posebej razlagat.

Tudi sama sem se sicer pred štirimi leti, ko smo vse to menjavali, spraševala kaj in za koliko denarja in mislim, da sem se čist fajn odločila. Iz vseh teh mašin pride čisto perilo, čista posoda, kruh je super pečen, jota se tudi na gorenjevi plošči super skuha...ni bilo najcenejše in ni bilo najdražje. Najcenejše ne, ker si mislim (mogoče napak razmišljam), da vgrajeni materiali ne morejo biti OK in je zraven veliko šlamparije, najdražji pa zato ne, ker je cena preprosto previsoka na račun znamke.

Lep dan, pa čeprav uliva, da je kar grdo

rrr

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

22. okt 2009 15:46

se mi je zdelo da se boš oglasil miele ;) mi imamo gorenje od vedno, oba stroja. delujejo vsi super. v lj imam candy in nisem zadovoljna zako kot z gorenjem. velika prednost se mi zdi servis, še posebej ker sem doma v okolici tovarne in ti zna pralni stroj popravit vsak serviser. bannanna_v_slo ;)

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

22. okt 2009 17:24

ojla Bannanna,kako misliš blizu tovarne,a Gorenje misliš?Da v bližini nje stanuješ? Morem ti povedat,da sem letos Julija,kupil kombiniran hladilnik od GORENJEMi ga je priporočil frend,k dela pr hladilnikah v Gorenju.Pa sem uzel,tistega ki nima nič elektronike,ampak mehansko upravljanje.Ker je reku,da z tistimi elektronskimi je cel kup reklamacij.Pa sem ga ubogal,in kupil z mehanskim upravljanjem.Dela odlično tiho,brez problemovČe bo 5 let zdržu,ok.Sej ma 5 let garancije.Če se pa po tem času začne kvarit,mu sledi odvoz na odpad,kjer zbirajo belo tehniko. Kar pa ne pomeni,da bom odstopil od Miele,in zamenju z Gorenjem Uzel sem ga zato,ker sem imel fuul ugodno možnost nakupa hladilnika.Drgač sem imel nagledanega od Bosch. Mieleja,pa mi bo ,če bo potrebno gdaj,popravljal,samo Miele servis iz Črnuč,In ne ostali,ki druge znamke popravljajo,pa se še za Miele neki ponujajo. lp Miele Miele

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

22. okt 2009 18:49

Živjo, midva sva ponosna lastnika novega pralnega stroja in sicer je to Hoover, najožji stroj, ki obstaja, 33 cm globine, pere 5 kg, v glavnem sva zelo zelo zadovoljna, spodaj je link, kako izgleda. http://www.hoover.si/product/15246/#head3

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

22. okt 2009 19:43

Tudi meni se je prejšni teden pokvaril pralni stroj star 15 let bil je Gorenje.Tudi sedaj sem kupila Gorenje mi je priporočil serviser.Pa bomo videli kaj bo ,stari mi je dobro služil.Upam ,da tudi novi. Milži

matineja  

član od: 21.12.2008

sporočila: 45

22. okt 2009 19:59

Živjo! Tudi sama sem bila poleti (tik pred morjem!!) v tej situaciji. In sem kupila Gorenje WA 60,5. To, kar imaš v mislih ti. Odličen pralni stroj, tih opere OGROMNO naenkrat (6 kg), zelo veliko funkcij, varčen, skratka izreden pralni stroj za relativno nizko seno. Z moje strani - garantirano dober. Ti zelo priporočam. matineja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti