22. dec 2009 11:28
1w na indukcijski ali 1w na steklokeramični se razlikujeta zaradi varčnejše porabe pri prvem sistemu in končni izkoristek potem ni enak. Nekatera grelna telesa imajo večji izkoristek kot druga in infrardeče ogrevanje bazira na gretju objektov pred seboj in ne zraka, ti objekti pa potem vračajo toploto v prostor, medtem ko gre pri klasičnem ogrevanju recimo na klimo ali radiatorje, da te spuščajo ogret zrak v prostor, ki se dviga k stropu, ker je pač lažji. vrzotka katero podjetje na Ptuju je bilo to? Kakor sem se sama seznanila ta način ogrevanja dobiš pri Redwell-u,ki je najbolj cenjeno, sama sem se pa zanimala tudi pri EA ELEKTRONIKA d.o.o. v MB, amapk tam so mi izračunali še enkrat več panelov in še enkrat več za plačilo in tudi mesečna poraba za elektriko za enosobno stanovanje naj bi znašala cca 150€, pri Redwelu so mi rekli cca 20€, več podjetij pa ne poznam. Midva sva se potem odločila za Glamox radiatorjax2, imam pa enega samo za kuhinjo in je non stop prižgan, ta mesec bom javila stanje števca na elktro pa da vidim ali me bo kap Je pa dobra predstavitev sistema na tej strani: http://www.redwell.si/ terakota