Pralno sušilni stroj????

MancaS  

član od: 28.9.2007

sporočila: 107

20. okt 2009 12:46

Pri nas imamo sušilni stroj (Candy) postavljen na pralnega (Gorenje) že ves čas in ni nobenih problemov (da bi kaj skakalo okrog ipd.). Za sušilca se dobijo tudi gumijaste nogice, tako da stoji čisto pri miru. Malo zoprno je edino to, da se vrata pri vsakem odpirajo v drugo smer. :) MancaS

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

20. okt 2009 13:23

Moja mami ima pralno sušilni - Zanussi. Ponavadi sušimo v njem samo bunde, ker jih ponavadi takoj rabimo. Sem pa ko sem prihajala iz lj domov sušila v njem pretežno brisače, in rjuhe, ostalo pa ne, ker je občutljivo. Stal je pa nekje 140.000sit. LP mina20

Hauschka  

član od: 9.10.2009

sporočila: 80

20. okt 2009 13:55

Kombiniran pralno/sušilni stroj - če mene vprašaš, le v skrajnem primeru (če res, ampak res ni nobene druge možnosti). Kot prvo, perilo ni nikoli v celoti posušeno in precej bolj je zmečkano kot v samostojnem sušilcu. Za sam stroj nikakor ni v redu, da po istih ceveh teče topla(od pranja), pa potem mrzla voda (od spiranja), potem pa vroča para(od sušenja). Cevi precej bolj trpijo - vprašanje servisiranja!? Kombiniran stroj ti priporočam, le v primeru, da imaš sušilca za vsak slučaj - če res ni mogoče posušiti določenega oblačila, pa ga nujno potrebuješ, za normalne "žehte" sušiti, pa nikakor ne. Zavedati se moraš tudi, da ob vsem kar sem že napisala, se sušilni stroj polni le s polovično količino opranega stroja - sorodna oblačila skupaj (npr.: brisače skupaj, spodnje perilo posebaj,...) glede na debelino., drugače bo eno presušeno, drugo pa še mokro. Vse to ti govorim iz lastnih izkušenj, sedaj imam posebaj enega na drugem - SUPER!!! Pametno se odloči in veliko opranih in posušenih "žeht" ti želim. LP Hauschka

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

20. okt 2009 13:57

12 let imam pralni stroj, na njem pa sušilec, še tisti s cevjo za odvod pare. Super zadovoljna, in če sušilec crkne, grem takoj po novega. Pozimi včasih operem kake puloverje in termo jope že med tednom, če se nabere, sicer pa se moja cotarija odvija v soboto. Najprej stvari, ki so hitro oprane, nato moževe temnejše stvari in nogavice, nazadnje belo perilo. Dokler se ena runda opere, je druga že suha. Pol stvari sploh ni treba likat, kar je treba, pa običajno sproti ali od dveh pranj skupaj, pač koliko je krpic. Že popoldan je vse pošlihtano v omarah. Včasih ostanejo šše spodnje majčke in kuhinjske krpe - mačji kašelj. Ne predstavljam si, da bi perilo navešala po dnevni sobi ali spalnici. Ali zunaj sušila 2 dni. In da bi me v ponedeljek čakal kup na hitro zvečer pobranega perila, ki se mimogrede še zelo pomečka. Torej: pralni stroj (pa ne manj kot 1000 obratov centrifuge - jaz imam sicer 900, ampak je OK - 400 ali 600 pa je občutno premalo) - nanj pa sušilni stroj. In nič drugega. Razen, če boš imela čas prati med tednom in stvari tudi posušiti in pospraviti. Srečno, Pistacija PISTACIJA

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

20. okt 2009 14:10

Tako kot pralni stroj, obstoja tudi sušilec širine 40 cm. Torej če imaš 80 cm prostora ne razmišljaj in kupi vsakega posebej! Sama sušim v našem Elektroluxu (stal je okoli 300 Eur) čisto vse, tudi tekaško opremo. Odkar sušim v sušilcu porabim dosti manj časa za likanj in pospravljanje perila. LP Sporočilo je spremenil(a) KARMINA dne 20.okt 2009 14:13

marjanap  

član od: 12.8.2003

sporočila: 40

20. okt 2009 14:16

Kombiniran stroj le v skrajnem primeru, kot so ti svetovali že drugi. Sušiš lahko le polovico opranega, pa še to moraš sortirati po debelini. Pa še to po dolgotrajnem sušenju ni povsem suho, katastrofa, če mene vprašaš. Nikoli več ne kupim kombiniranega! Kapa dol tistim, ki so z njim zadovoljni. Še nobene graje pa nikoli nisem slišala nad sušilcem. Nasprotno, perilo je mehko, dišeče in le v redkih primerih potrebno likanja. LP! MarjanaP

žlička5  

član od: 26.2.2009

sporočila: 18

20. okt 2009 21:31

Mi imamo poleg pralnega tudi še pralno-sušilnega ki ga je sin od nekot privlekl ko je popravljal neki ženski pralni stroj ki nikakor ni bila navdušena nad pralno-sušilnim. Mislim, da je firma Electrolux, in sem zadovoljna z njim čeprav raje sušim v navadnem sušilcu ker imam občutek da je perilo bolj sveže saj sušilec v bobnu uporablja veliko zraka in ga tudi odsesava,kar pa p.š. ne naredi temveč le greje in kondenzira. Tako, da če imaš prostor si raje kupi vse posebej. žlička5

mala miska  

član od: 6.7.2009

sporočila: 39

21. okt 2009 11:53

mi imamo zelo malo kopalnico, zato smo se odločili za stroj znamke Brandt (pri nas dokaj nepoznana firma, drugeče pa so to francoski stroji enake ali malo boljše kvalitete od Gorenja). Je edini pralno sušilni stroj (no vsaj takrat je bil), ki ima odpiranje od odzgoraj. Je zelo ozek in ti vzame res malo prostora, ker ne rabiš še prostora za odpiranje vrat. Pri nas se super obnese. Tako da priporočam. mala miska

cukrpekrca  

član od: 5.11.2009

sporočila: 311

6. nov 2009 20:47

Jaz sem ga imela od Zanusija, za malo denarja, in je bilo super. cukrpekrca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti