Pralno sušilni stroj????

alovsin  

član od: 29.3.2006

sporočila: 37

17. okt 2009 19:05

Uh tole je pa kup informacij.... Jaz sem si tudi omislila kombiniranega od Candy-a, čeprav sem bolj skeptična glede te firme. Nasploh nismo zadovoljni s to blagovno znamko, ker smo imeli že nekaj nesrečnih pripetljajev - npr. pomivalni stroj je zagorel zaradi neke serijske napake in kmalu bi lahko bili ob celo kuhnjo...ali celo hišo če ne bi nobeden pogruntal... Nevem pa kako se obnese eden na drugem, se pravi sušilni nad pralnim? Ali ima kdo to kombinacijo? Anjuška

_kekec_  

član od: 25.2.2005

sporočila: 230

17. okt 2009 19:59

Jaz Candya ne kupim nikoli več, ker sem imela slabe izkušnje, imam pa pralno sušilni stroj Ariston in sem zadovoljna.Poleti seveda ne sušim, pozimi pa ja in sem zadovoljna. Dober nakup želim; _kekec_

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

17. okt 2009 20:36

Jaz imam sušilni stroj nad pralnim. (Hoover) Na sušilcu pa še plastične košare za perilo, saj drugje ni prostora za njih. Super se obnese ;) Tista plastika, ki se jo kupi za vmes se je meni zdela malo draga, zato je moj iz bele iverke naredil podstavek za sušilca, pa je ravno tako uredu. mala zelena

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

17. okt 2009 20:36

Če nimaš prostora v širino, ga imaš mogoče v višino? Spodaj je pralni, zgoraj pa sušilni stroj. Vem za ziher, da imajo tako kombinacijo (dobiš še neke nogice in poličko, ki se ven povleče) pri Gorenju in Boshu. Če pa absolutno nimaš nobenega prostora in če rabiš tudi nov pralni stroj, potem si omisli pralno-sušilni stroj od firme Brandt. Je ena redkih ali celo edina kombinacija pralno-sušilnega stroja, ki je ozek, 40 cm in se odpira navzgor, torej top-loader. Trenutno imamo pri nas kondenzacijski sušilni stroj od Gorenja. Ne bi ga ravno priporočila, čeprav sem po 5. letih še vedno navdušena nad njim, ker mi ni treba cunj obešat in likat. Zdi se mi malo preglasen, pa kopalnica se zelo ogreje, kar je pozimi sicer super, poleti pa je kot v savni. Razočarana sem tudi, ker posuši do suhega le na programu za bombaž (torej neobčutljivo perilo), na programu za barvno, oz. oplemeniteno, pa moram vsakič dat še dodatno za pol ure sušit. Lp, Asja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

17. okt 2009 21:56

Nikoli in nikdar več pralno-sušilnega v enem. Če si v stanovanju, je verjetno težava s prostorom, a če si v hiši, potem pralni stroj verjento itak ni v kopalnici ampak kje drugje (sama nisem mogla dočakati, da sem pralni stroj - ko smo nehali prati plenice - končno vrgla ven izkoplanice, lepo v kletne prostore, in je kopalnica samo kopalnica). Če se le da, si omisli vsakega posebej. Mamamia mamamia

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

17. okt 2009 22:20

mamamia je napisal/a:
Nikoli in nikdar več pralno-sušilnega v enem. Če si v stanovanju, je verjetno težava s prostorom, a če si v hiši, potem pralni stroj verjento itak ni v kopalnici ampak kje drugje (sama nisem mogla dočakati, da sem pralni stroj - ko smo nehali prati plenice - končno vrgla ven izkoplanice, lepo v kletne prostore, in je kopalnica samo kopalnica). Če se le da, si omisli vsakega posebej. Mamamia mamamia
Se strinjam, sem imela že leta nazaj dva v enem varianto in spoznaš, da si praktično brez obeh zaradi tega. Sploh, če imaš malo več perila za oprat -kar tudi vzame nekaj časa -je na moč zoprno. Namreč, ko zadeva opere ne veš ali bi dal prat drugo rundo, ali bi sušil prej, pa dal nekaj ven, ker ne suši enako količino...tako sušilnega sploh nisem kaj dosti uporabljala. Sedajimam samo pralni stroj z 1400 obrati (prej 1000) in že to je zame čudež, pride ven skoraj suho:), ta teden pa dobim še sušilca posebaj, imam dovolj prostora v kopalnici, da bosta en poleg drugega-komaj čakam, da neham vrvi uporabljat, sploh, ker niso tako blizu, jaz pa že kar visoko noseča, pa še ven hodit po takšnih opravkih je naenkrat postalo zelo nadležno zaradi mraza, brr. Dober nakup! lp terakota Sporočilo je spremenil(a) terakota dne 17.okt 2009 22:22

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

17. okt 2009 22:22

Se strinjam z Mamamio, nikoli već kombiniranega pralno sušilnega stroja. Tudi zaradi tega ker mi sedaj najvećkrat delata oba. Pri kombiniranem sem torej porabila dvakrat već časa. ursa40

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

18. okt 2009 8:29

Pozdravljeni Res je boljše,da imaš vsak stroj posebej.Tud sam k sem šel na svoje,sem premišljeval,da bi si kupil pralno sušilni stroj.Pa sem vseeno rajši uzel,pralni stroj posebej in sušilni stroj posebej.Imam zelo malo kopalnico,tako da sem mogu postavit sušiln stroj na pralni stroj.Še prav lepo izgleda,v kotu imam tuš kabino,poleg nje oba stroja eden na drugem,in kopalniško omaro.Vse v ravni liniji. Pa sem mislo,zame,bi bil dosti pralno sušilni stroj.In me je trgovec prepričal,da se te zadeve ne obnesejo ravno tko k je treba.Pa tud soseda ga ima,in more polovico perila uzet ven in dvakrat sušit.Živčn zlom dobim da bi jaz tako imel.Tako pa imam pralni stroj 6kg boben,in pol v sušilc tud celih 6kg posušim.Mi je pa v oko takrat padu Ariston.Pa bi ziher njega kupo.Ker je bil najbolj varčen,pa za njega sem tud slišal,velik pohval.Kolegica pa kupla pralno sušilnega od Indesit.V 2 leti 2x šla elektronika,pa še z servisom imela same težave.In ga je rajši vrgla za staro železo,in kupla vsak stroj posebej. Sam imam pralni stroj in sušilni stroj od znamke Miele.V 7. letih brez,napak in nevšečnosti.In perem in sušim,vsak drug dan,k mam za prat kuhinjsko perilo,k sem gostinc. Moje mišljenje je,da pralno sušilni stroj je res za največ dva člana,al pa da res nimaš kje sušit,da si kje v garsonjeri brez balkona.In da nimaš prostora za oba stroja v kopalnici. Lp Miele Miele

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

18. okt 2009 14:37

Absolutno nezadovoljna kombiniranim Candijem. Sušilec nikoli ni delal kot se šika, kar naprej smo menjavali termo stikalo, da bi uporabila funkcijo operi+posuši (zvečer naprogramiraš pranje in ko je oprano avtomatično preklopi na sušilca) niti približno ni šlo - tudi če bi program funkcioniral, sem ponavadi prala več kot naj bi v eni rundi posušil... tako da... jaz dva v enem nikoli več ne kupim. Je pa res, da je pred prvo uporabo stroj nekaj časa stal, tako da, ko je crknil prvič več ni bil v garanciji... in dopuščam tudi možnost, da je imel kakšno napako, ki bi jo garancijsko odpravili oz. stroj zamenjali... res ni bil za nikamor... Irena

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

20. okt 2009 12:14

Hm, jaz imam kombiniranega od Candyja in sem zadovoljna. je pa res, da sušim le ko je res kriza, ko se mudi, ko še ni za kurit v stanovanju, zunaj pa dež ipd. Res je tudi da sušim le posamezne kose in le po 30 minut in potem prečekiram...za občasno sušenje je kombiniran v redu, če pa to delaš pogosteje pa verjamem, da je bolje imeti ločena stroja.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti