18. okt 2009 8:12
Dobro jutro.
No, jaz sem in še vedno toleriram otrokove napake, ko poskuša kaj skuhat ali pa ukrojit in sešit, ali pa pomest pred hišo ali pa obesit perilo....
In lahko zaradi mene te postopke ponavlja toliko časa, dokler ne bodo rezultati sprejemljivi..
Napake, ki se pojavijho pri teh opravilih, niso ne vem kako usodne.
Naj se otrok uči, dokler ne bo čorba prebavljiva, naj se uči, dokler imamo ostanke blaga, ki jih ni škoda, naj pometa toliko časa, dokler ne bo pometeno in naj obeša perilo toliko časa, dokler ne bo ugotovil, da ga ni potrebno likat, če ga obesiš tako, kot se šika.
Ampak v zunanjem svetu je pa igra drugačna. Na žalost. Jaz zagovarjam tisto staro frazo: družba je družba, služba je pa služba..
Zato doma ni laganja in zahrbtnosti in sprenevedanja in goljufanja.
Kar se tiče ostalega sveta izza okopov mojega doma...tam pa brez usmiljenja!
In bom vztrajala pri tem, da je treba varovati hrbet naših ljubih, pa če imajo prav ali ne v končni fazi..
Saj mu lahko na samem še vedno primažeš eno okol kepe (ježeštana, to se pa ne dela!) in mu razložiš, da se tako pač ne dela.. A če izhajam iz tistega "homo homini lupus", ne dovolim, da so moji otroci ranjenio volkovi, ki jih preostanek krdela pohrusta..
Ja, Ežoj, tisti testi s šablonami in z odgovori A, B, C... so škodljivi sto na uro! Sem ugotovila, da mularija niti ne zna artikulirat odgovorov, nima besednega zaklada (sem spraševala, kaj je pisalo pod A, kaj pod B itd., pa sem kaj hitro postala vaška posebnica, ki se nekaj gre..)
In ker šola po mojem mnenju ne izpolnjuje svojega poslanstva amoak zgolj izpolnjuje svoje "programe", za katere dobiva denar (in se zaradi tega vedno znova in znova poslužuje nekih inovativnih modelov, pri katerih "projektanti" služijo denar), se počutim dolžno. da svoje otroke usposobim za svet, v katerem uspevajo široke duše.
P.s.: Gea College poznam iz prve roke. Boli jih za izobraževanje, nepremičninski trg dela svoje..
In ni res, da tam študirajo zgolj bogati, tudi to ti povem iz prve roke. In še nekaj: hčeri od moje nimavezevkateremkolenu sestrične so celo plačali šolanje.
So pa tej punci ob strani stali mati & Co.
Dodajam spremembo, ker se tale "mati & Co" tko korupcijsklo sliši. Daleč od tega! Mati so rekli zgolj: "Normalno se obleč in zgin na tist intervju in ne pametuj! Pokaži kdo in kaj si!"
Mene ne bo noben prepriču, da je treba glih vse plačat (pa sem lahko v očeh nekoga totalna "loco"!), vem pa nekaj : brez pomoči mojih staršev, prijateljev, ljubimcev, sosedov in širđše družbene skupnosti in nekaj iznajdljivosti, nesramnosti in še marsikaj drugega, bi lahko danes žicala denar ža čikce na Tromostovju.
Otroke bom pustila, da se učijo na svojih napakah in nabirajo izkušnje zgolj v dojenčkastem obdobju, ko imam mir pred njimi, ko se ure in ure trudijo postaviti se na zadnje tace..in ko se učijo, kako prinesti žlico, polno juhe ali čokolina, do svojih ust..
V šolskem obdobju pa na žalost veliko vlogo igrajo datumi. Tukaj pa jaz nimam časa za eksperimentiranje.
japaja
Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 18.okt 2009 08:34