2. okt 2009 15:02
V bistvu se tudi jaz strinjam z mamamio in ostalimi, mogoče samo še en vidik: Midva moji tašči vedno plačava po 10 EUR na dan , pa ni važno, koliko časa jih pazi. Vedno prineseva s seboj plenice.., pa skoraj vedno nekaj za kosilo, po možnosti polpripravljeno, govejo juho, zrazke v omaki itd. V bistvu predvsem zato, da nima preveč dela. Vedno ji dava za gorivo, če jih gre iskat v vrtec, pelje k frizerju...
Sicer jih pazi navadno takrat, ko sta tik po bolezni, pa ni več nujno, da sva pri otrokih midva,v vrtec pa še ne smeta, če imava opravke, kjer z otroki ne opraviš nič...V petih letih, kar imava otroke, sva šla brez njih ven ene petkrat. Takrat nikoli nista sprejeli plačila.
Z mojo mami imava drugačen dogovor, namreč, imata kmetijo. Jaz pomagam njima, onadva meni. Plačila ne vzameta, pa pika.
No sedaj pa drugi vidik: tašča ima nizke dohodke, pa ji je to delo - varovanje otrok - tudi nekakšno honorarno delo. Samo na tak način sva ji lahko začela plačevati, sicer najbrž še danes ne bi vzela centa od naju. Pa bi ji res trda predla. Problem: najbrž bi si našla drugo honorarno delo, midva pa brez varstva za otroke? V službah naju že ne bi gledali, da sva dve tretjini meseca na negi. Kakšen dan že, če je otrok v bolnici ali pa je tako hodo, da zahteva bolezen hitro in odločno ukrepanje. Volk je sit, koza cela. Pa ji ta denar zeloooooo prav pride. Nama pa službi, sevede...
strippy
Hvala babice!
Sporočilo je spremenil(a) strippy dne 02.okt 2009 15:03