4. avg 2011 10:59
ežoj je napisal/a: |
Đeniska, a ne da si mal žleht, saj nas slovnica tolk ne zanima, v prvem planu je " šta je pisac hteo da kaže ", in to smo v glavnem razumeli. Drugač, đavolo pa tudi ( po moje ) nima prav, meni sta una dva prav luštna, ko bo slabo vreme bom gledal bolj pogosto.
ežoj
|
Ej, dragi moj Ežoj, še nekdo, ki razume point tega foruma. Moja draga prijateljica govori o pesniku.
Mei se gravža, ko se ta formu spremnija v nadlegovanje manjšine nad večino. Manjšina so frustrirane osebe, občiajno so ta kakšne pedagoginje, ki si prijetnega klepetanja ustvarijo kateter. Vsepovsod se čutijo poklicane, da morajo izbraževati.
Naj pišejo, samo da prišejo, da ni obupnega računališega slenga.
Sama sem toliko samovščečna, da sem prepričana, da zmorem pravilno uporabo ( naglica in slaba kotrola mojo lastnost velikokrat sfižijo) . Mi je pa pred časom naša tajnica poslala link do testa o znanju slovenščine. Imela sem zelo dover rezultat, pokopali so me presledki. Od takrat dalje hodim po svetu s škrniclom na glavi, da gdo ne prepozna moje sramote.
Vprašam vse čistune: ali dovolite, da vsi tisti, ki delamo napake, še sploh kaj napišemo. Če je mogoče, objavite vseh neželenih oseb, ki kazijo narodni jezik in trpinčijo ostale.
Da se razumemo, meni gre kak prispevek na živce, vendar poskušam biti strpna do neznanje. Nisem pa strpna do nadutih čistunov, ki mi nenehno nekaj predavajo, ko tega nočem poslušati.
Aja, oddaja mi ni všeč, ker je preveč narejena, nepristna in zmedena. Pogrešam slavnega Ivačiča, meni je pač ta stil blizu.
Prosim, da ne komentirate več sloga in jezika in po potrebi odprite drugo temo. Se bomo tam do konca in kraja sfajtali.
F r i n a