20. okt 2009 11:01
Ježe dober teden,ko sem se vrnil iz Sarajeva,kjer se mi je spet mnogo dogajalo in je bilo prelepo. Sem pa tokrat jedel čevpačiče pri Hadžiču in ugotovil, da so mnogo boljši kot pri Željotu, ne le čevapi ampak tudi lepinja, kajmak in vse ostalo. Tudi postrežba je bila mnogo bolj prijazna in prisrčna tako da bom od zdaj tam vedno jedel,ko bom pač v Sarajevu. Edino kar je bilo malo moteče je bil pogrom navijačev; Bosna je zmagala na kvalifikacijah z Estonijo in navijači so priredili pravi stampedo- bilo je vse od vožnje z avtomobili in hupanjem, neznosnim vpitje, metali so prazne flaše, petarde, streljali v nevevem čem vse; skratka bilo je ludo in nezaborvano. To je trajalo od devete ure zvečer pa tja do druge ure zjutraj. Bil sem v hotelu,ki je bil od glavne ceste oddaljen dobrih deset metrov tako da se jasno ni dalo nič spati. je bilo po svoje zanimivo, saj tako v Sloveniji ne znamo praznovati uspeha nacionalnih športnih junakov.
Obiskal sem tudi zeleno tržnico in nakupil predvsem mnogo bamije, pa svežih brusnic (1 kg 3,5 evra) pa tistih malih papričic ki so imenitne polnjene bodisi z mesom ali drugimi nadevi. Nakupil sem lepinj, bil na tržnici kjer prodajajo kajmak in prekajeno ovčetino in seveda tudi tukaj pustil nekaj evrov. Žena je bolj ko ne brskala po cunjah in spominkih sva pa obiskala tudi muzej OI, pa muzej ob mestu kjer je Pricip šicnil prestolonaslednika Ferdinanda, bila sva na Palah, in kar je najbolj zanimivo srečala en kup znanih ljudi med njimi bivšega avstrijskega ambasadorja Valentina Intzka, pa v osemdesetih letih znannega gledliškega igralca Josipa Pejkaoviča, pa državega prvaka v boksu, pa...... Sarajevo je neka stičiščna točka Balkana.
Bom še šel, verjetno čez ene tri mesece.
Komaj čakam.
hedonist