8. sep 2009 18:15
Ognjič je napisal/a: |
jancika, saj nihče ne trdi, da ni krivic in izkoriščanja... Gre le za to, da strank to nič ne briga, te zadeve zaposleni uredimo s svojimi delodajalci. Mene zelo moti, da vedno poslušam, kakšna je plača in kakšne vse krivice se godijo, ko pridem v neko našo trgovino kupit npr. majico, bluzo... Te zadeve je treba razčistit z delodajalcem, ga prijavit na inšpekcijo, predložit dokaze... Jaz pridem z namenom nakupa in izdelek pošteno plačam. Če je prodajalec ob tem še nasmejat, z veseljem zavijem tja ponovno. Naših strank prav nič ne briga, če nismo dobili plače na datum, če nam niso izplačali regresa, če nam ne odobrijo dopusta, če moramo delati nadure..., ker bodo sicer stranke odšle drugam in ne bo več treba delat niti rednega delovnega časa, niti nadur. In jaz sem do naših strank vedno prijazna, pa tudi jim nikdar ne klatim čez delodajalca. Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 08. 2009 15:30 |
Se popolnoma strinjam z Ognjičem. Saj je večina poklicev takšnih, kjer moraš biti prijazen do strank/sodelavcev, pa naj govorimo o učiteljicah, bančnih delavkah, medicinskem osebju, telefonistih itd itd. Zakaj neki so torej ravno prodajalke tiste, katerih namrgodenost moramo razumeti? Kaj pa če npr. neka medicinska sestra ali bolničarka, ki so ji pred tem sitne stranke požrle živce, vstopi v trgovino inmorda nima volje še za smehljanje prodajalki?
Seveda se tudi strinjam, da se krivice dogajajo, in to vedno pogosteje. Ampak Jancika, če že razumem tvoje znanke, da se ne upajo pritožit na ustrezno mesto, zakaj pa ti ne podaš kake prijave na inšpekcijo? Izkoriščanje in delo poln delovni čas namesto plačanih 4 ur je pač očitna goljufija, in gotovo bi tudi delodajalci pošteno premislili, če bi bilo uradnih pritožb več.
Nasja