4. sep 2009 12:15
Vilina (poslušaj, si v najboljših letih, ni treba, da se greš dress code konzervativnih starejših občank), citiram samo sebe s prve strani tega topica:
"Druga stvar, ki si jo velja zapomniti, je črna usnjena jakna. Namreč, ta kos se je letos pojavljal v večini kolekcij za jesen-zimo (kolekcije se predstavijo februarja, ko so najmočnejši tedni mode v Evropi in potem grejo še v NY). Od biker jacket (zaponke in zakovice) do kakšne bolj umirjene verzije, ki se kombinira na oblekico in se jo v tanjši izvedbi vpelje v pisarniško oblačilo (videla zelo dobro tanko jakno pri H&M in celo usnjena je bila...me prav zanima, kje na Kitajskem so delali tisto usnje in kam so stekle odplake...), skratka usnjena jakna do pasu je prišla v žensko garderobo. Potem pa je konec junija umrl Michael Jackson in to je takoj dobilo odzive tudi v kolekcijah in stiliranju. Thriller jakna (rdeča) ali pa Bad jakna (črna z zakovicami) sta se vrnili in bosta dolgo časa v garderobi. Ampak, previdno s temi kosi. Te jakne se, če so zelo tanke, kombinirajo z oblekicami - najlažje je z malo črno ali malo sivo oblekico ali malo vijolično oblekico. Zelo tanko pomeni, da taka jakna nadomešča blazerje z zadrgami. Malo bolj kompaktna jakna pa se kombinira s hlačami. Poleg tega, da gre na ozko krojene džins hlače, se super kombinira s hlačami korenčkastega kroja. Ampak, če vaša postava ni višja od 170 cm in če nimate manjših konfekcijskih številk, potem se korenčkastim hlačam odpovejte."
Sama sem kupila tenko usnjeno (usnje je obdelano na sijaj) zadevo brez zakovic in zaponk, ki se mi super kombinira z naslednjim:
- svetlosivo drapirano krilo, srebrna majčka iz svile, sivočrni čevlji in sivočrna torbica - dopoldanska verzija
- črna jersey oblekica s kratkimi rokavi - dopoldanska verzija
- črne korenčkaste hlače, črni lakasti čevlji na štiklo, črna lakasta torbica, mat črna majčka in čez kake 3 sete srebrnih verižic - celodnevna verzija
- črno ozko krilo (pencilskirt), črn korzet, črna jaknica - večerna verzija
- svečana črna oblekica, črna jaknica za kakšno alternativno večerno zadevo
- bela majčka, džins hlače, udobni čevlji za na tržnico in nazaj, velika nakupovalna torba in tale jaknica - to je pa sobotna nakupovalna oprava
Hope this helps
Vendelina jr.