25. avg 2009 17:10
Tortica zna tole z barvami super razložiti. Je dejansko tako, da moraš pri vsaki barvi najti dve rdeči, dve rumeni, dve zeleni zadevi, da vidiš, katera ti gre bolje na ten. MamaF, daj še ti kaj iz foha razloži p tem, kako se sestavljajo kontrasti....ti bomo neizmerno hvaležne. Marsonka, esej o jesenski modi (ker trenutno še malo punce navajam na sezono in smo še v pre-fall) pride konec tedna. Lučka, tvoja svakinja je jabolko. Po merah spominja na eno mojo kolegico, ki sem jo lani oblekla (okej, naredili sva skupen šoping) - oblekice A linije - obvezno enobarvne. Okej barve so: črna, srebrno siva, temnomodra, temnozelena, svetlosiva, bež, svetlorjava, temnorjava. Oblekico kombinira z dodatki kontrastne barve. Npr, k črnemu daš rdeče čeveljce, lepe so svetlo-rjavo temnorjave kombinacije. Oblekice imajo bodisi izrez (najboljši je V; oglat izrez je tudi okej, če je pa okrogel, se spodaj nosi bluzica.... - kostime (kroj za kostime za jabolka sem navedla post-dva nazaj), nujen je globok izrez reverja na blazerju.. Ko0stimi v klasičnih barvah, zraven so lahko bluzice veselih barv. Jabolkom svetujem čim bolj "konservativne" oblike torbic. Klasičen pravokotnik, čim manj okraskov, toliko bolje, nič zmečkanih in ostalih efektov, ne preveč velikih torbic, ne premajhnih torbic, definitino pa naj bodo vidne barve. Vzroci.....okej, če so poševne drobne črte, ostalih vaj se pa na 160 cm raje ne bi šli, Tudi si mislim, da naj gospa štarta z oblačilno kodo, s katero jabolka ne morejo zgrešiti (še posebej, če so se ji pred kratkim zgodili dodatni kilogrami). Ker, če se človek hitro zredi in je potem še narobe oblečen, to resnično udari na samopodobo. Tudi je razlika v velikosti. Jabolko, ki tehta kakih 15% nad svojo idealno težo, se brez problema obleče v veselo rdečo oblekico, jabolko, ki ima pa več kot 25% nad svojo idealno težo, pa bo v rdečem res izgledalo kot eno ogrooomno jabolko. Ob tej priložnosti naj tudi povem, da so v Nami na Slovenski prenovili 1. nadstropje in so začeli polniti z brandi. Pogledala številke, imajo do 44. Moram priznati, da ima Mura spet nekaj izvrstnih klasičnih kosov in sva potem s kolegico takoj zložili svoj prispevek k reševanju te nesreče... Ona je kupila genijalno malo črno oblekico čez kolena, A kroj, 158 EUR, kroj je genijalen! In imajo tudi geniajlne blazerje, ki jih lahko kombinirate s pasent krilom ali hlačami. Dejansko so kroji v tistem formatu, o katerem sem oni dan dejala, da pomagajo čisto vsaki postavi. Ealy, v Emporiumu imajo res Evans v ukinjanju, prodajajo še nekaj majčk s popustom, se totalno splača. Je pa severozahodni kvadrant še vedno za XXL, razširili so ponudbo od Dorothy Perkins, tam pa se da dobiti tudi hlače v podaljšani izvedbi. Drugače imam pa insajdersko informacijo, ki gre takole: v Emporiumu tudi pri ostalih brandih nabavljajo več številk 44, kot jih nabavljajo v drugih trgovinah. Pa zelo veliko 44-50 imajo v Nami. Od Mercatorjevih verig (maxi, avenija mode ipd) pa sem največ večjih kosov opazila pri Braxu in nekaj tudi pri Baslerju. Tortica, jaz sem na pol Posavka - imam pa tam ogromno sorodnikov in lepe spomine iz otroštva.dini Jasna, breskev ima, če dobro premisliš, na sredini ožji del, tam kjer sta dve polovici staknjeni. Po moje je manjkal en sadež in je bila breskev še najbližje temu, kar poznamo tudi kot peščeno uro... Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 25. 2009 17:16 Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 25. 2009 17:20