31. jul 2009 12:26
Vanjič, po moje Tom Cruise in Brad Pitt že več let pretakata bridke solze, zavedujoč se dejstva, da medve za njiju nisva zainteresirani Japaja, pa ti si kot njega dni Marko Crnkovič, ki "raje piše kot misli". Enakost in enakopravnost nista in nikoli ne bosta sopomenki. Enakopravnost je formalno definiran položaj in pravica, ki ga/jo imamo ljudje v pravnem prometu. Pravo s sklopi pravil definira, kako in na kak način imamo pravice za pristopanju k resorsom in za interakcije v pravnem prometu. Prav tako pravo definira načine za sankcije, če enakopravnost ni zagotovljena bodisi v sklopu pravil, bodisi v izvajanju pravil. In ja, po ustavi smo vsi enakopravni. Ne glede na vero, spol, etično pripadnost, spolno usmerjenost....whatever. Ampak nihče ni, hvala bogu, enak drugemu. Vsi smo različni. In jaz sem pri razlagi o razliki med simpatičim in šarmantnim poskušala posegala v čudovito področje človeških različnosti. Če je pa koga zbodlo "podrejanje" - halo, čisto vsi se zmoremo na kakšnem segmentu podrediti nekomu, ki je na nekem segmentu boljši od nas. Recimo, že tule se pri kakšni medicinski temi lepo podredimo mnenju od proxy, pa od čoko in ostalih kolegic od foha. Pa pri fotkanju izdelkov smo v odnosu do stane.r, priznajmo si, vsi po vrsti precej šibak (eni smo sicer še bolj šibki od povprečja). Vsak pameten človek ve, da je v kakšnem področju slab in nima nobenega problema, da se tam podredi komu, ki je boljši. Ker ve, da je sam vsaj pri eni stvari dober in da tam je pa sam avtoriteta. Hudič je, če človek nima občutka, da je dober kjerkoli. Potem je pa življenje ena bridka pot po senčni solzni dolini zanič samopodobe in kamor tudi z občasnim-do-vedno-pogostejšim napadnjem in zapikovanjem v druge, nikoli ne bo posijalo sonce. Bodi pametnemu dovolj Vendelina jr.