4. avg 2009 12:59
Kljub premnogim grdim besedam, ki jih je moč prebrati in slišati na račun Hrvatov, smo se tudi letos vnovič odpravili prav na Hrvaško. Obpluli smo Istro in prišli do Kvarnerja ter nazaj - skupaj 8 marin in 8 čudovitih krajev s povsem prijaznimi ljudmi, ki v sebi ne gojijo niti trohice sovraštva do nas Slovencev. Do sedaj je bila naša destinacija otok Lastovo - izjema med izjemami - tu so ljudje zakon sami po sebi in si s politično 'juho prežganko' ne belijo glave.
Sicer pa sem mnenja, da je recipročnost tu še kako prisotna - kolikor nergamo sami, toliko nam nasprotujejo tudi drugi in obratno; lepa beseda lepo mesto najde. In kot je tudi fresh zapisala - ko smo tudi sami pregreti in utrujeni od sonca nikar ne pričakujmo, da bo v kravato zapet natakar ves poskočen v sekundi z nasmeškom priskakljal najprej do naše mize. Navsezadnje pa sem na valovih Radia Rab slišala še izjavo direktorja turističnega združenja, ki me je zelo razveselila: "Časi, ko smo turistom prodajali le sonce in morje so mimo. Potruditi se moramo, da bi ohranili goste, ki se k nam vračajo že leta!"
Še se bomo vračali na Hrvaško, ne le zaradi njenih čudovitih kotičkov, temveč tudi zaradi ljudi, ki smo jih tam našli in spoznali!
KATJA BERTOK