"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

5. avg 2009 7:52

Zakj bi pa obtožili moža, če je čoln njegov?? petardica

macek muri  

član od: 5.11.2008

sporočila: 107

5. avg 2009 8:28

Da ga je sam potopil. macek muri

Slavonka  

član od: 9.4.2009

sporočila: 9

5. avg 2009 9:32

Drage moje, ker izviram iz enega od krajev vaših sosedov vam posredujem tole sporočilo. Sovraštvu moramo narediti konec. Živimo v času in delu Evrope, kjer naj ne bi bilo "krvne osvete". Predlagam vam, vplivajte na svoje možje, prijatelje in znance, da vendrale spregledajo z lastnimi očmi in se uprejo vsem sovražno nastrojenimi ljudmi, kot so Jelinčič in njemu podobni. Taki ljudje obstajajo tudi na strani sosedov in se zavedajte, da se pri njih ravnotako"borijo" zoper njih. Zavedajte se tudi, da so nas taki in njemu podobni pred 18 leti pahnili v vojno in da si ne želimo živeti v državi podobni Iranu, Afganistanu in podobnih državah. Vsem vam, ki imate namen na počitnice k sosedom želim, da se imate lepo in uživajte v blagodeti, ki se vam ponujajo. Slavonka

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

5. avg 2009 9:54

Mi smo bili pred 14 dnevi na Pagu. Ljudje prijazni, nobenih incidentov, v piceriji smo mogoče čakali malo več, kot npr. Italijani (ampak tega letos nismo doživeli prvič in zato tudi nismo delali scen). Lastnica apartmaja nam je rekla, da če ne bi bilo nas (slovencev), bi oni zelo tenko piskali. In res... v vasici, kjer smo bivali, je bil morda vsak 3. avto neslovenski (pa še izmed teh je bilo nekaj domačinov, ostalo pa CZ, A, D, pa mogoče še kak drug), tako, da imamo tudi slovenci 'svoj' otok, pa čeprav samo poleti Svak je lani na Korčuli preživel krasen dopust, letos pa ga je lastnik apartmaja res lepo prosil, naj ne pridejo oz. naj počakajo, da se stvari malo umirijo. Menda so mu nekateri sovaščani (očitno skrajneži) zagrozili, da mu zažgejo hišo, če bodo pred njo videli samo en slovenski avto... Ampak... kot so že omenile predhodnice... drugje za enak denar dobiš več, zato jih veliko izmed nas hodi v tujino... Hrvaška pa je kljub vsemu polna slovencev.

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

5. avg 2009 21:34

Na Hrvaškem letujemo že 25 let, pa to sedaj še nismo imeli nobenih problemov. Upam, da bo tudi letos tako. Tudi v Slavoniji, od koder je prijateljica, smo bili vedno lepo sprejeti. Držim se načela, da spoštujem deželo in ljudi kamor potujem in to pričakujem od turistov, ki obiščejo Slovenijo. ( Slavonka, predvidevam, da si iz Slavonije, iz katerega kraja? ) LP dixi

Slavonka  

član od: 9.4.2009

sporočila: 9

6. avg 2009 9:29

Pozdravček dixi, res, sem iz Slavonije. Prihajam bi rekli iz srca Slavonije iz Osijeka. V Sloveniji živim že 32 let in tako kot navajaš, spoštujem dražavo, kulturo in ljudi, ki me obkrožujejo in nisem proti nobenemu narodu sovražno nastrojena. Žal narava je poskrbela, da vsak človek v sebi nosi določene gene med ostalim tudi precej negativnih. Lep in prijeten dan ti želim! Slavonka

kozamurnik

sporočila: 2311

6. avg 2009 9:43

Lepo pozdravljena med nami Slavonka, ne bom komentirala dogodkov, ker imam "poln kufer "politikov in njihove kuhinje bodisi na tej ali na oni strani, zato malo izven konteksta: upam da nam pošlješ kak dober recept, ker je tale naša kuhinja veliko bolj uspešna od njihove! kozamurnik

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

6. avg 2009 11:16

Slavonka, jaz pa sem bila že večkrat v vasi Strizivojno pri Vrpolju in v Djakovu. Lepa dežela in prijetni ljudje. Ja, Kozamurnik, se strinjam s tabo. Jaz sem imela priložnost okušati slavonsko hrano, da o pecivu sploh ne govorim. Kulena in pršuta sem pa še vedno deležna, kadar se prijateljica vrne iz Slavonije ali jo obiščejo sorodniki. dixi

Marjanpn  

član od: 30.11.2004

sporočila: 115

6. avg 2009 18:38

Ravnokar sem se vrnila iz Pule,kjer že 25 let letujemo. Ful prijazni, res, ustrežljivi tako v kampu , trgovinah kot restavracijah. Ne vidim razlogov zakaj ne bi hodili tja, le mirno pojdite. Marjanpn

Keka  

član od: 6.5.2002

sporočila: 83

6. avg 2009 21:26

Migla, ne vem za druga golf igrišča, ampak pri nas na Mokricah nihče ne bojkotira igrišča. Mi smo vedno imeli veliko članov iz Hrvaške in jih še vedno imamo. Nekaj se jih je izpisalo lani, ko je Zagreb končno dobil svoje igrišče ampak tudi ti še vedno hodijo kot gostje k nam in se super razumemo. Pa tudi mi radi hodimo k njim v Zagreb, ko nas povabijo. Politike sploh ne omenjamo, razen v šali, raje planiramo kam bomo šli skupaj pozimi, ko so naša igršča zaprta.

Lp, Keka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti