"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

12. avg 2009 10:51

Bila sem v Tunisu, jedla sem vse, predvsem zelenjavo, saj je bil izbor fantastičen. Poskusila sem vse njihove pikantne domače jedi. Pa solate... Z alkoholom se nisem zadevala, nisem pa pila druge vode kot ustekleničeno (oz. ali se reče uplastičnjeno..ha-ha) Ampak tega nisem počela niti v Španiji (od koder pa nobeden bolan ne pride, ali ne). Mislim da predvsem tisti, ki se ne podajajo radi kam daleč in jim je že Dubrovnik eksotika (od tam južneje smo pa tako lahko že na tem forumu brali o svinjariji brez primere, kanalizaciji čez cesto...ipd), precej demonizirajo vsako malo več oddaljeno destinacijo in se bojijo raznih bavbavov, ki baje tam grozijo turistu. In so zelo veseli, da jim kdo ta strah potrdi, ker potem "vedo" da ni dobro iti tja. Meni je Jadran zelo všeč. Pravzaprav je recimo območje Makarske, tam nekje do Podgore, lepota brez primere. Pa vasi v notranjosti Istre, pa prekrasni Rovinj, Split, tudi Dubrovnik, čeprav že malo prežvečen in precenjen, Mali Lošinj, pa Korčula... Ampak nekako si želim pogledat, če je še kje kaj lepega, kaj drugačnega - za spomine za stara leta. Vsak ima svoj ideal počitnic in jaz ne bi več v prtljažniku vozila v hladilni torbi praženega meso za rižoto, pa bolonez omako za par dni in potem cmarila to na kuhalnku. In se spoznala samo z bližnjo trgovino in prvim mestom zraven. Je bilo, ko so bili otroci majhni in so uživali v tem - in je mimo. Zdaj spadam med tiste, ki o hrani na dopustu sploh ne razmišljajo in lahko preživijo ves dan s sendvičem, če je predmet ogleda preveč lep, da bi izgubljala čas za posedanje. Sem kot pivnik za nove panorame, druge kulture. In dober tradicionalen obed je dodatek vsemu. Dejstvo, da ne hodim več kaj dosti na Hrvaško ne pomeni da ne bom več šla. Saj je blizu. Celo stare upokojence peljejo z agencijo v kak udoben hotelček ob plaži - ko ne zmorejo več sami voziti. Dokler pa še zmorem, hočem videti še kaj več. Lisa

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17828

12. avg 2009 12:41

Jasno, da doma vedno pijem vodo iz pipe,a pa ne le doma, marsikje.

rimljanka - zasebno mnenje

sonic  

član od: 1.3.2006

sporočila: 319

12. avg 2009 13:18

Lisa je napisal/a:
...Dokler pa še zmorem, hočem videti še kaj več. Lisa
Tako je tudi prav. Nekaj te razočara, nekaj navduši, ob vsakem pa si bogatejši za kako izkušnjo. sonic

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

13. avg 2009 16:22

Kakor koli že, naše punce so bile v enem izmed crikveniških hotelov. Na netu je zadeva zgledala več kot odlično, potem pa tak krš. Lahko pa povem še to, da to ni osamljen primer, saj se nam je zgodilo, da smo v Brseču, če slučajno koga zanima kje, dobili meseca novembra polovico ožete limone še iz časov počitnic. Pa da v Medveji natakar med delavnim časom raje sedi v campu pri prijateljih, kot da streže gostom v restavraciji. Plača je zato enako visoka, kot če bi delal. Torej to letos ni osamljen primer. Lahko rečem, da smo videli že veliko Sveta, a takega odnosa res še nisem doživela. Na Floridi smo bili v času orkana Katrina in kljub temu, da v hotelu restavracija zaradi izrednih razmer ni obratovala, so se dostavljači hrane zelo trudili in izpolnjevali naše želje. Pa da ne bom samo šinfala naj povem še to, da imamo na hrvaškem krasne prijatelje. Razumemo se kot bi bili v krvnem sorodstvu. In najbolj presenetljivo, da točno vedo kako se njihova drćava mačehovsko obnaša do marsikoga, ki jim reže vsakdanji kruh. lp Vesna

slapps  

član od: 3.7.2007

sporočila: 6

13. avg 2009 16:54

Lep pozdrav! Kratko bom napisala o dopustu na Hrvaškem, bili smo na Rabu , vse skupaj ENKRATNO , nobenih problemov prav nikjer . In verjamem da je tako , če slabo iščeš to tudi najdeš, žal je tako. Lep dan vsem želim , in pogumno na pot, brez strahu. slapps

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

13. avg 2009 18:13

Pozdravljeni! Bom kar tu vprašala, da ne odpiram nove teme. Zanima me, predvsem iz izkušenj če kdo ve, kako je z pogoji kampiranja, ter plačevanja pavšala za kamp prikolico. Že nekaj let imamo na Hrvaškem stacionirano prikolico, vse lepo in prav, če si letos nebi izmislili novih pravil, kot so da ukinejo vodo, ki smo jo imeli v prikolici, da prepovejo kuhati na elektriko, da je treba za hladilnik še dodatno plačati 20 kun na dan in ne vem kaj še vse. Zaradi osebnih razlogov nam letos še ni uspelo oditi v kamp, zdaj me pa zanima, kaj lahko pričakujemo in čemu se lahko upremo. Razmišljamo da bi poiskali drug kamp.... V naprej hvala za odgovore čvekica

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 936

13. avg 2009 19:12

Slapps mi nismo prav nič iskali , se nam je zgodilo kar čez noč, pa še odnos policije je bil katastrofalen. Saj je tako da je v 99% vse v redu 1% je pa narobe, ker se določene osebe nimajo kam dat in ustvarjajo probleme. reza

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

13. avg 2009 19:27

Čvekica, lahko ti povem iz lastnih izkušenj, kako je s temi pavšali. Najprej smo imeli prikolico v Maredi, samo eno sezono, tam nam ni bilo všeč in smo jo prestavili v Šilo na Krk. Prvi dve leti vse super, majhen kamp, lepa plaža, mir.... skratka, idila. Potem se je pa začelo, najprej smo morali izpolniti en obrazec, tam je bilo treba napisat, kdo bo poleg nas koristil prikolico (6 oseb), ker ostali, ki ne bodo na seznamu, bodo plačevali nočitev. Potem se je kamp začel širiti na levo in desno, s tem da so ostale samo ene sanitarije tako kot so bile prej, ko je bil kamp pol manjši. Da ne govorim o tem, da je bilo iz leta v leto dražje. Smo se malo pritoževali, pa nič dosegli. Vedno več je bilo nekih omejitev in plačil te vrste, kot jih ti naštevaš. Poleg tega so začeli tržiti neke svoje prikolice, ki so jih oddajali večinoma Poljakom in takrat so se začele kraje, tudi nam so vdrli v prikolico, pa skoraj vsem sosedom okoli je kaj zmanjkalo, zanimivo, da so s štrika za sušenje izginile vse brisače z logotipom Elana, pa čeprav so bile stare, ta nove, ki niso bile kakšne posebne firme, so pa ostale. Prej teh kraj nismo bili vajeni in kar nekaj časa smo rabili, da smo se navadili na to, da je treba stvari pospravljat. Ampak filing pa ni bil več tak, kot bi moral biti. No, prikolico smo prodali še pred tistim, ko so hoteli carinske dajatve zanje. Malo sem zašla, hočem povedat, da imajo po večinoma vseh kampih isti režim, tako da ne vem, koliko se ti splača menjat. Saj je fajn imet prikolico, ampak ne za vsako ceno. Meni je zdaj bolj zanimivo iti vsakič drugam, pa ne nujno na Hrvaško. korenckova

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

13. avg 2009 22:49

Meni je bilo v tem kampu všeč zato, ker ni bil velik in ker ni bilo treba prikolice čez zimo prestavljat, vse ostalo je itak zanič od sanitarij, do elektrike, ampak smo si nekako sami poriktali da nam je blo vredu, letos pa slišim takšne in drugačne pogoje, kar nekaj jih je šlo stran. Pavšal naj bi dvignili s 1400 na 1600 eur, s tem, da kdor ima večjo parcelo še 500 Eur gor. Zanima me, kolikšen pavšal sem dolžna plačati, če ni bil nihče v prikolici in ni nihče podpisal pogodbe letos. čvekica

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

24. avg 2009 13:44

Midva z možem letos nisva imela dobrih izkušenj. Najeti apartma je bil v isti hiši kot stanovanje gospe ki ga je oddajala in dan za dnem so imeli glasne shode na dvorišču pred apartmajem, da ne govorim o glasnih elektronskih igrricah, električnimi avtki s katerimi se je igral njen otrok in še bi lahko naštevala. Tretji dan sem jih prosila če bi lahko malo utišali vse skupaj, pa mi je zabrusila, da je tak pač njihov hišni red in da lahko galamijo do 24 ure, če nam je to všeč je vredu, če pa ni lahko tudi predčasno gremo. Plačano so seveda dobili vnaprej.... Pa še ena cvetka: v kiosku vprašam za Slovenske novice, pa prordajalka odvrne da jih nimajo. Ko sem z očmi po polici iskala kak drug časopis ali revijo pa mi je z ledenim glasom odvrnila, da za Slovence nimajo nič!!! No, pa lep pozdrav mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti