"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. jul 2009 21:31

No, če hočte slišat slabe izkušnje z letovanja na hrvaškem morju, vam jih bom napisala. Lani sem dobila kamen v glavo. Krvi je bilo toliko, kot da bi prašiča zaklal. Pa nisem nič govorila, provocirala, mirno sem sedela na obali in brala knjigo. Aja, mulc, ki mi je zagnal tisti kamen, je bil Slovenec, ne morš verjet. In njegova mama in ata tudi Slovenca, čistokrvna. Res, častna pionirska, no. Tole je po moje mal pokvarilo mojo zgodbo. Tole, kar bom pa naprej napisala, jo bo pa  verjettno še bolj - smo šli seveda k doharju in seveda je bil dohtar Hrvat. In sestre okoli njega tudi. In vsi so vedeli, da sem Slovenka. In glej, čudo neviđeno, vsi so bili prijazni do amena. In so me vzeli preko vrste, ko so videli, da jim bom celo čakalnico s krvjo posvinjala. In so mi dajali navodila, kako naj mirno ponoč pridem, če mi bo slabo, če bo karkoli tako, kot ne bi smelo biti. In niso bili privatniki, čisto normalna bolnica v Puli je bila.

lp

cervus

Keka  

član od: 6.5.2002

sporočila: 83

16. jul 2009 23:18

Podobne slabe izkušnje, tako kot elaphus, imamo tudi mi. V glavnem hodimo na dopust na Krk in v Istro že trideset let in nikoli nismo imeli slabih izkušenj. Pravzaprav imamo veliko dobrih prijateljev tam, domačinov pa tudi Zagrebčanov, ki hodijo dol. Tako da si dostikrat organiziramo tudi športne igre ter se malo ponorčujemo iz politikov in igramo tekme za npr. Piranski zaliv ipd. Moram priznati, da je zabavno, saj je ta bogi zaliv malo naš in malo njihov, odvisno kdo zmaga. To sploh ni važno, samo da je smeh in zabava.

Da pa se lahko najde kakšen pijani butelj in naredi incident pa tudi ni izključeno, saj takih najdeš z te in one strani meje.

Zato samo pogumno na počitnice in uživajte.

Lp

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

17. jul 2009 0:50

Mi že 5 let ne hodimo na hrvaško morje. Imeli smo slabo izušnjo na Pagu, pa tudi na sindikalnem izletu v Šibeniku, kjer nas je redar zmerjal z ''slovenačkim govnom''. Za enak denar, lahko preživiš počitnice v Grčiji, Turčiji, kjer te enako cenijo kot Nemce ali Italijane in nisi samo ''neumen'' Slovenec, ki je vedno zadnji postrežen. Lani je HR obiskalo 1 milijonov Slovencev- ali ste kje opazili jedilne liste in prospekte v slovenskem jeziku. Tudi po radiu nikdar ne omenijo koliko Slovencev je tisti dan prečkalo mejo, ampak govorijo samo o Nemcih, Italijanih in ostalih.. Celo leto se veselim dopusta in mislim, da bi mi neumna opazka ali prerezane gume pokvarile dopust, zato ne tvegam in raje grem drugam. Že to soboto se bomo odpravili v Grčijo. Komaj čakam. LP atic

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

17. jul 2009 5:11

No, naj še jaz napišem nekaj. Prijatelji so se vrnili z Raba. Bile sta 2 družini  z dvema majhnima otrokoma. Obojim so poškodovali avto. polomili so ogledala in uničili ključavnico na prtljažniku dveh avtov. Ukradli niso nič, ks+er ni bilo kaj za ukrasti. poškodovali so tudi drugim avte, vse slovenske tablice, ostale pa ne.

Moj sin je bil v Umagu v kampu Stelamaris in se je v ponedeljek spokal na slovensko obalo. Po telefonu mi ni hotel povedati zakaj. Pol je že nekaj bilo! Tudi na meji so ga zajebavali. S prijatelji v avtu so jih maltretirali več kot uro na žgočem soncu in iskali drogo. Pa niso bili edini. Sedaj kampirajo v Izoli. 

Jaz zaradi slabih izkušenj nisem bila že 10 let na hrvaški obali niti me tam ne bodo videli naslednjih 10 let. rajši hodim v Turčijo. Letos pa za spremembo grem v Srbijo v Gučo na sabor trubača, v jeseni pa na Kanarske otoke.

Ti pa samo uživaj na morju, potegni z dopusta najboljše in fajn se imej. Ko prideš, pa poročaj, kako je bilo.

Kyara

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

17. jul 2009 7:24

Jaz sem bila letos od 1. maja dlje že najmanj 5 x na Hrvaškem morju in je vse OK. Če se imajo pa nekateri za vzvišene Slovencnle, potem jim pa Hrvati vrnejo milo za drago. Pri nas v vasi blizu Fažane so vsi prijazni, v trgovini, restavraciji ... Spela

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

17. jul 2009 7:52

Ojla.

Nekjkrat sem bil že letos na hrvaškem. Pred 14 dnevi krog po Istri in mtozbor na Taru pri Novemgradu, nazadnje pa včeraj v Zaprešiču in Tuheljskih toplicah. Ne vem, kako se obnašate v tuji državi, da imate vsi neke slabe izkušnje. Jaz jih nisem imel še nikoli.

Če se zavedaš, da si turist v tiji državi in se temu primerno tudi obnašaš, se imaš zagotovo lepo. Vsaj jaz se imam vedno.

To, da je bila včasih Hrvaška naša bratska republika, še ni razlog za preseravanje. Ni čudno, da dobiš potem milo za drago.

Matjaž

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4748

17. jul 2009 7:55

spela je napisal/a:
Jaz sem bila letos od 1. maja dlje že najmanj 5 x na Hrvaškem morju in je vse OK. Če se imajo pa nekateri za vzvišene Slovencnle, potem jim pa Hrvati vrnejo milo za drago. Pri nas v vasi blizu Fažane so vsi prijazni, v trgovini, restavraciji ... Spela
A si v Peroju? Ognjič

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

17. jul 2009 8:18

Bravo, Matjaž, točno tako kot si napisal. Sem prevečkrat videla pijano slovensko mularijo, ki je počela take stvari, da te je sram, da si Slovenec. Mene ne prepriča, ko kaka mama razlaga, "da naš fant pa nič ni naredil, pa so ga kar pretepli". Ko to enkrat vidiš na lastne oči, se lahko samo zgroziš. Najbolj ironično pa je, da je večina te mularije doma čisto normalna, ko pa pride na Hrvaško, pa misli, da je vse njihovo. Drugo je, če družini razbijejo avto, to je pač objestnost, ki se lahko zgodi tudi Hrvatu v Ljubljani, samo na prave mora naleteti. Letos greva s fantom spet na Pag, par dni bova tudi v "zloglasnih" Zrčah, tako kot lani, pa vam povem čez 14 dni, ko pridem nazaj, če sva imela kake probleme. Gigi_84 Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 17. 2009 08:18

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

17. jul 2009 8:21

Jaz res nimam nobenih slabih izkušenj na Hrvaškem. Pa ne znam hrvaško, razumem že, razumem, govoriti pa ne znam oziroma samo par besed, ki jih znam iz pesmi Oliverja Dragojevića, Novih fosilov (recimo "vitar buše" "kokolo moj" in tako naprej-ampak to verjetno ne pride tako prav pri vsakdanjem sporazumevanjem, kajne?) Tako govorim kar slovensko, v trgovini recimo, pa so me doslej še vsi razumeli, razen enega gospoda, ki sem ga v svoji štajerščini enkrat vprašala, kako se na bencinski črpalki natoči voda v kanister, pa je rekel "ne znam curice", sedaj pa ne vem, ali tudi on ni vedel, kako se tista voda natoči ali me ni razumel:). Bil je pa še vedno prijazen. Moj pa je tudi enkrat rekel "izvinijte", pa so bili potem še vedno prijazni. No, po tistem je potem bila oddaja od Zrneca in Bizovičarja z Dragojevićem, kjer je bilo rečeno: "Jst sm enkt enga puznou, k je reku hleb, pa je zginu.":) Samo dobra volja, pa bo! Jelenckova

neznan uporabnik

17. jul 2009 8:33

Dogaja se eno in drugo, da smo si na jasnem! Ti imaš lahko še tako pozitivne vibracije, a če nabašeš na zdolgočasenega butlja, ki za tisti dan "še ni izpolnil norme", ti ne gine konflikt. Zato je treba biti nanj pripravljen. Zato mi gre včasih v nos, da se začnemo vedno oglašati v stilu "meni se to ne dogaja, ker se znam obnašat, pa kaj ljudje je z vami narobe, da imate take težave?!" Se hočemo včasih samo pohvaliti, kako pa mi vse obvladamo? In da imajo težave vedno le drugi? In da smo mi boljši od povprečja? Se mi zdi, da to ni ravno realno objektivno, no? Tudi sama sem zadnje dni slišala o slabih izkušnjah na dopustu. Zato dopuščam možnost, da je pa nekaj vendarle res? In da se je potrebno tega zavedati, sploh če greš tja z majhnimi otroki. In če repliciram na tisto o prometnih nesrečah: ja, vnaprejšnja panika je odveč, a vendar vemo, da se nesreče dogajajo. In jaz vem, kako vozim in da dobro vozim. A nikoli ne vem, kako vozijo drugi, zato v prometu ne sodelujem iz svojega zornega kota ampak gledam, kaj počnejo drugi. Previdnost je mati modrosti. japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti