"resnica" o dopustu na hrvaškem ???

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

16. jul 2009 17:37

midva z možem sva dobro pozitivno razpoložena ,samo spet ponavljam ,da če slišiš več slabih mnenj ,si začneš malo študirat že zaradi otrok ampak midva se ne obremenjujeva z hrvaško ,ker ,če probleme iščeš jih tudi v "ljubljani" lahko najdeš hvala vam za vaše komentarje in malo še "mi gremo pa na morje se plavet naučit......" jupii,lp harmonika

neznan uporabnik

16. jul 2009 17:46

Vsekakor se strinjam, da si kar sami sprogramiramo negativne izkušnje, če jih skoz premlevamo. O tem je veliko vedel povedati gospod Silva. Res je pa, da sem hodila k sosedom na morje vedno s pozitivnim odnosom, nazaj pa z dolgim nosom (pa še rima se). Primeri zelo na hitro: -dvojno zaračunana parkirnina v Puli -grožnja s policijo in zaplembo vozila v Premanturi -odvzem potnega lista na recepciji kampa, ker kao nismo plačali in posledično dvojno plačilo+kazen -ignoriranje natakarjev na Malem Lošinju, Pagu in Krku - naslednji dan smo govorili angleško in smo bili takoj postreženi odspredi in odzad -metanja iz počitniške hišice ob 22h zvečer, ker so nam "pozabili" povedati, da je ta zaseden -polomljeni špegli na avtu -arogantnost in nesramnost carinikov (Šta imate od droge? in posledično premetavanje prtljage, in je******* v glavo zaradi aspirina in flonidana) pa res ne zgledamo ko zapušeni dilerji Je pa sodelavka v času "monsuna" na Hvaru dobila gratis počitniško hišico, ker je bila v šotoru s 4 majhnimi otroki. Res hvale vredno. Največ slabih izkušenj imam z Istro, Dalmacija pa res res redko. jancka

neznan uporabnik

16. jul 2009 17:47

Sem ravno to hotela povedat, harmonika, zaradi otrok. Kakor vidim, če se greste "plavat naučit", so še manjši. Kljub vsemu malo previdnosti ne bo odveč. No, pa saj lahko vidiš, če te kdo postrani pogleda, čeprav ima sončna očala gor nataknjena. Se umakneš. Zaradi otrok. Pa brez paranoje, jasno! In lepo se imejte! A namesto 110 procentno pejte rajši 99 procentno na to, da bo vse super krasno. Mi ob takih pogovorih na žalost pade pred oči vedno tisti prizor iz filma Kajmak in marmelada, ko je eden pustil osdklenjeno kolo pred vrati gostilne in je vprašal prijatelja:"Ja, kaj pa kolo, nimam ključavnice..? Da mi ga ne bojo ukradl?" "Ne bojo, ne bojo, brez skrbi!" No, pa so mu ga. japaja

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

16. jul 2009 18:38

Večinoma velja tisto: kar daš, to dobiš. Če pokloniš nasmeh in prijaznost, praviloma to dobiš tudi nazaj. Vedno se do ljudi obnašam tako, kot si želim, da bi se drugi obnašali do mene. Ne samo na dopustu, ampak kjerkoli. In verjemite, nimam prav nikakršnih slabih izkušenj. jana

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

16. jul 2009 19:19

Tako kot so bili letos prijazni, niso bili še nikoli . Sva z možem ugotavljala, da jim takšno obnašanje čisto nič ne paše, hehe

jasna

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. jul 2009 19:19

jancka, a vidiš, da funkcionira. Ti in še par takih z negativno energijo fašete vse negativno, za nas ostale je potem vse O.K.

Drugač, lahko rečem, da na hrvaško hodim že petdeset let in za toliko negativnih izkušenj kot jih navajaš ti niti slišal nisem, kamoli doživel. Tebi pa priporočam, da poskusiš Havaje, Akapulko............

ežoj

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

16. jul 2009 19:26

A veste kaj, mene pa razne zgodbe v stilu "joj, Hrvati ne strežejo Slovencem"..."sem slišal dva, ki sta rekla Piran je naš..." in podobno spominja na tisto temo o "zaroti v primeru nove gripe".

Kolikor očitamo politikom, da so nestrpni, pa da pretiravajo, pa da mlatijo prazno slamo - poglejmo se v ogledalo: a nismo tudi mi s takelimi "grožnjami", ki so prestrašile našo kulinarično kolegico, in "delanjem slonov iz muh" ter gojenju predsodkov še slabši.

Povsod se dogajajo lepe in manj lepe stvari, pa naj bo to Hrvaška, Grčija, Španija ali Južnoafriška republika. Povsod bomo našli ljudi, ki probleme imajo, pa jih ne delijo z drugimi, pa take, ki jim problemov ne bi bilo treba imeti, pa jih povsod iščejo, pa take, ki problemov (razen tistih, za katere vemo, da smo si jih sami pridelali)v drugih in drugje ne iščemo in vrtamo za njimi....Velikov citatov na temo "kar želiš zase, ponudi tudi drugemu" ste že nanizali in jaz se pod vse take podpišem.

@Harmonika, ne, to ne leti nate, razumem, da si zaskrbljena, ni čudno če te pa nekdo že ves dan telefonsko bombardira z "senzacionalnimi" novicami tipa "Direkt".

Se tele tvoje kolegice, ki te klicarijo, sploh zavedajo, kakšen strahin negotovost so s svojimi štorijami ustvarile pri tebi - namesto veselja in pričakovanja, si zdaj vsa na trnih.

To pa ni prav! Kaj pa če bi ti njih vsako jutro (preden se z avtom odpeljejo od doma) klicala in jim poročala najnovejše novice iz jutranje črne kronike, koliko nesreč se je spet zgodilo na slovenskih cestah itd. In s tem ustvarjala pri njih strah pred cesto - bi jim bilo lepo?

Harmonika, pomiri se in začni z otroškimi očmi gledati na odhod na morje - poglej otroka, kako se veselita in veseli se z njima. Saj greste vedrar na Moooooooorje, juhuuuuu in na morje se gre zato, da se tam uživa!!! Tam se išče prijatelje in ne neprijateljev in od tam prideš poln energije za vse dolgo leto!

Hitro kovčke v roko, pa vsi skupaj zapojte Kekčevo pesem, katere besedilo čudovito ponazarja vse, o čemer tule filozofiramo:

http://www.youtube.com/watch?v=0XViah7DJrM

"Kdor vesele pesmi poje
gre po svetu lahkih nog,
če mu kdo nastavi zanko,
ga užene v kozji rog.
Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
vdrugi roki zlati smeh.
Bistri potok, hitri veter,
bele zvezde vrh gora,
gredo z mano tja do konca
tega širnega sveta.
Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v drugi roki zlati smeh."

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

16. jul 2009 19:29

MamaF,

Vanja

neznan uporabnik

16. jul 2009 21:00

Ežoj, kot sem rekla, v CRO sem šla vedno v veselem pričakovanju, z dobro družbo, pa so nas vse nas*******- Glede na to, da smo res res velika družba, smo verjetno vsi tolk negativno nastrojeni, ja, ja, ja, to bo, tudi 5-letna deklica, ki jo je natakar malodane pohodil, tudi ona je negativna, in točno zaradi tega nam je še taisti natakar zabrusil, da smo Slovenci popolnoma nevzgojeni. Uf, ah. Zdaj hodim raje v Grčijo, Korziko, Sardinijo ... ni nič kaj dlje, je pa definitivno ceneje!! Harmonika, ti pa kar pogumno. Jaz ti želim, da se imaš lepo, da ti bodo prihranjeni kakšni nesramni izpadi. Predvsem pa veliko potrpljenja na cesti, pa lepo vreme. Tega pa najbolj. Jaz pa se pač ne vračam tja, kjer mi ni bilo fajn. In pač povem svojo izkušnjo, če me zanjo sprašujejo. In do tega imam vso pravico, anede? Razen če harmonika nočeš slišati negativnih izkušenj?? Potem sem temo narobe razumela in se ti opravičujem, če sem te po nepotrebnem vznemirila. jancka

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

16. jul 2009 21:15

jancka iz srca hvala za tvoje izkušnje ,verjemi ,da si temo dobro razumela ,točn te "ta slabe "izkušnje sem recimo želela izvedeti in tudi verjemi ,če bi se meni kje zgodilo kaj slabega se tja več ne bi vrnila hvala jancka ,ker iskrenost je prava beseda lp harmonika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti