18. jul 2009 22:49
Seršene pošpricaš s pipsom -PREVERJENO in takoj "padejo dol". Za ose pa ne vem ali jim pips pride do živega. Srečno! food
18. jul 2009 22:49
Seršene pošpricaš s pipsom -PREVERJENO in takoj "padejo dol". Za ose pa ne vem ali jim pips pride do živega. Srečno! food
19. jul 2009 14:04
da ne bi slučajno kaj kurili, tako kot je eden vikendaš, zdaj nima ne os ne sršenov, ne vikenda, anitram1
19. jul 2009 14:16
pips še najbolj škodi sršenom, muhe pa popadajo po tleh , ampak dokler jih z metlo pometaš že prihajajo k sebi in odletijo. Jih je potrebno še z nogo pokončati, kajti drugače vstanejo od mrtvih in ko odpreš koš za smeti spet dobiš roj muh v kuhinjo. Preizkušeno in preverjeno kleo
19. jul 2009 14:19
Engie je napisal/a: |
V Kalii se dobi plastična okrogla posoda za obesit.Notri naliješ rdeče vino in sladkor in obesiš v bližino gnezda ali pa na drevo ,če obletavajo ose. Preverjeno.Engie |
A je res v redu katerokoli rdeče vino? Da jim ni kakšen refošk pretrpek, verjetno je treba tudi malo gledati na letnik?
nola
19. jul 2009 18:18
Engie je napisal/a: V Kalii se dobi plastična okrogla posoda za obesit.Notri naliješ rdeče vino in sladkor in obesiš v bližino gnezda ali pa na drevo ,če obletavajo ose. Preverjeno.Engie Tako posodo sem kupila v Bau Hause. Jo zelo priporočam, ker privlači ose, muhe in ostali mrčes. Temeljito sem prebrala navadila. V posodo se natoči malo jabolčnega soka. Da bi preprečili poboj čebel, dodamo soku še žličko kisa. Migla
19. jul 2009 20:14
Takšno posodo za lovljenje os in sršenov si lahko naredite tudi sami. Na ta način smo polovili ogromno sršenov in os in sicer: V liter in pol plastično steklenico (npr. ore ali coca cole) naredite v zgornji tretjini steklenice 4 okrogle 2,5 do 3 cm luknje /luknje morajo biti vse v isti višini/ v spodnjo prvo tretjino pa nalijte malo razredčen malinovec ali drugi sladki sirup. Steklenico obesite v bližino gnezd oz. prehoda, ki ga imajo ose, da pridejo do gnezd. Uspelo vam bo poloviti vse. Steklenica naj visi, dokler je v njej kaj tekočine. Enakega načina se poslužujejo tudi vinogradniki v času zorenja grozdja za uničevanje os. Osa namreč napade grozdno jagodo, in izpije malo soka s čimer povzroči gnitje grozdja. Čebele pa so tiste, ki v napadeni jagodi sok do konca izpijejo in tako preprečijo gnitje, ker se olup grozdne jagode posuši. Same čebele pa zdravih jagod nikoli ne napadejo. Prav tako se čebele ne ujamejo v te steklenice. larisa1
21. jul 2009 11:07
larisa1 je napisal/a: |
Takšno posodo za lovljenje os in sršenov si lahko naredite tudi sami. Na ta način smo polovili ogromno sršenov in os in sicer: V liter in pol plastično steklenico (npr. ore ali coca cole) naredite v zgornji tretjini steklenice 4 okrogle 2,5 do 3 cm luknje /luknje morajo biti vse v isti višini/ v spodnjo prvo tretjino pa nalijte malo razredčen malinovec ali drugi sladki sirup. Steklenico obesite v bližino gnezd oz. prehoda, ki ga imajo ose, da pridejo do gnezd. Uspelo vam bo poloviti vse. Steklenica naj visi, dokler je v njej kaj tekočine. larisa1 |
Tole sem poskusila- v 3 dneh niti ene ose ali sršena. Naši so očitno izbirčni...
Včeraj smo nabavili Effect za ose in sršene, danes ponoči grem v akcijo. Jutri pa javim efekt (upam, da ne iz bolnice )
čoko
21. jul 2009 23:05
Tole ni šlo... samo začela sem špricat, pa sta se začela 2 sršena tako zaganjat vame, da sem komaj ušla. Zdaj se pa že 20 minut vztrajno zaletavata v naša vhodna (steklena) vrata in iščeta luknjo. Nobenemu nič, pa sem vsaj 1 direkt pošpricala. Pa kaj za en vrag se je to zaredil pri nas? Upam, da bodo do jutra vsaj pozabili, če ne že pocrkali. Joooj...
čoko
22. jul 2009 10:32
Tudi pri nas so se letos naselile ose v luknjo nad oknom, kjer naj bi bile rolete (pa jih ni). Biokill so jedle za malico, pips in podobno robo pa za malo malico. Uničil jih je preprarat, ki ti ga je ena že omenila "VESPA", stane cca 14 Evrov, pri nas smo ga kupili v kmetijski zadrugi. Ko sva z možem odprla notranji pokrov škatle za rolete (potem ko je šumenje res potihnilo) se je prikazal osir v velikosti otroške glave in teže cca 2 kg. Še ko sem ga odšpohtlala v vrečo za smeti me je kar stresalo. Sršeni so očitno še bolj trdoživa golazen in zgleda da bodo rabili bolj trdo (in dražjo) drogo. Vso srečo želim. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
22. jul 2009 10:40
tinca je napisal/a: |
Sršeni so očitno še bolj trdoživa golazen in zgleda da bodo rabili bolj trdo (in dražjo) drogo. Tinca |
No, no, golazen pač ne. Nekaj spoštovanja do živih bitij, ki so bila na Zemlji krepko pred nami pa le imejmo.
rimljanka - zasebno mnenjeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami