Bioenergija

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

1. jul 2009 14:01

"Bom vzela knjigo zraven in brala." No, potem pa hitro beri, ker na teh točkah ne moreš ravno piknikirati - hočem reči, da se zadrževanje na teh točkah meri v minutah! "...kjer so čudni tokovi....(btw, kje pa NISO?)..." tokovi so že, a "čudni" tokovi, pač ne. Osupljivo branje je na temo energetskih tokov ( če najdem na netu, vam pošljem ) in kako točno to obvladajo cerkveni in drugi učenjaki - že od olala časa nazaj pa vse do danes - namreč obstajajo točni poteki oz. izračuni sečišč, kjer so potem postavljene katedrale, cerkve in npr. univerze,... En slovenec ( ne spomnim se več kdo, morda še imam kje shranjeno ) je naredil veliko izračunov oz. izdelal potem zemljevidov za kar nekaj slovenskih mest - čisto preveč ujemanj, da bi bilo naključje. Sicer pa - točke ( področja ) sevajo pač različno - verjetno je odvisno tudi od sestave zemlje in pravgotovo od energetskih tokov, saj na neki točki npr. ne čutim nič, na drugi pa mi v dlaneh tako "migota", da skoraj ni za zdržat. Če se na neki točki ne pučutiš dobro, ne stoj na njej, pa če še tako "dobro " deluje. So področja, kjer je izrazito slaba energija - tak občutek pač vsakdo gotovo pozna. Za to so zelo dovzetne živali. Eh, ni glih za kulinariko. Čeprav prisegam, da je v moji kuhinji ena taka čist posebno dobra energetska cona, katere moč se drastično povečuje s približevanjem hladilniku. vanjatajnsek

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

1. jul 2009 14:48

En slovenec ( ne spomnim se več kdo, morda še imam kje shranjeno ) je naredil veliko izračunov oz. izdelal potem zemljevidov za kar nekaj slovenskih mest - čisto preveč ujemanj, da bi bilo naključje.

vanjatajnsek[/citat]

Po vsej verjetnosti je ta ¨en slovenec¨ Marko Pogačnik, na Googlu je vsaj za začetek dovolj podatkov o njem in njegovem delu.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

1. jul 2009 15:04

Po moji, včasih kmečki pameti, bi se moral Kdorkoli Je To Izračunal, preseliti tja in večno, srečno in zdravo živeti v poduk vsem nam skeptikom!

Pa ljudje bi se seveda tepli za tisti majhen prostor (točko) pod soncem. Ker sem ravno v tem biznisu, sem 100%, da bi bil to najdražji košček nepremičnine na svetu. Pozabi Manhatten ali pa Tokyo.

Vanja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

1. jul 2009 15:30

Lej pe3ca, sej je kul da verjameš v te štose. Celo super je in če ti pomaga pa sploh. Ampak, je cenjena kolegica Vendelina Jr napisala absolutno pravilno vse od besede do besede. Žal. Ti pa kar knjigo v roke in se vsedi na posvečeno mesto( knjiga tudi mene sprosti razen če ne gre za kakšno erotično literaturo) ampak pri tem pazi , da ne boš kje predolgo sedela. Mimogrede, kdo pa je izračunal kaj je tisti optimalni čas ko še lahko vase sprejemaš to življenja moči polno energijo ? LP hedonist

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

1. jul 2009 15:57

Jaz verjamem Vendy, (ampak sam zato, ker ma prav). Ma na neki zemlji sedet ne more škodit, če pa je odmerjeno v minutah pa morda zato, da se volka na dobi v tazadnjo, : ) : ) : ) lidka [sonce]

neznan uporabnik

1. jul 2009 16:08

Ko smo že ravno pri sedenju.. Meni recimo ne paše sedeti ravno na vsakem mestu, naj bo to doma, na obisku, v slaščičarni ali v teatru. Na nekaterih stolih, foteljih ali za mizami se počutim boljše, nekje slabše. Tudi v vsaki stavbi se ne počutim enako dobro. Tudi na vsakem travniku se ne počutim enako, niti ne na obali. Moja hči se je kot dojenček nonstop obračala pravokotno na smer svoje posteljice. Dokler nisem vse skupaj obrnila tako, kot je njej pasalo in potem je spala kot angelček. Tako da jaz verjamem v te "točke". Jih je polno vse okrog nas. Moraš pa biti v stiku sam s sabo in potem ne rabiš hodit nekam, kjer je nekdo določil in še kasira denarce za to. Bila sem v Tunjicah, pred mnogimi leti, ko take zadeve še niso bile tako zelo moderne in še ni bilo ne vstopnine ne vodstva ne animatorjev ne asistentov ne nič. In sem šla en krog, prav počasi in sfokusirano. Pa ni bilo nič. Pa sem šla pogledat tisto Marijo v bližini Stahovice...nič. Sem pa tudi ignorirala svoje občutke, ko mi pri prvem vstopu v hišo mojega dragega druga noga ni in ni hotela čez prag, kot bi mi jo nekdo vlekel nazaj. In sem prvič v življenju odmahnila z roko "ah kaj, tole bo pa napaka, saj sem vendar zaljubljena in v nebesih.." Izkazalo se je, da so bila nebesa pekel in da bi morala takrat poslušati mojo drugo nogo. Kakor koli se tole sliši, vse to (in še marsikaj, a ne bom, da ne bo izpadlo kot znanstvena fantastika) je res. Res je pa tudi, da so vse rešitve v nas samih. A se tako težko sami s sabo pogovarjamo, da raje ta opravek prepustimo nekomu drugemu, pametnejšemu in iznajdljivejšemu in bolj tržno usmerjenemu. No ja, smo si pač različni. Važno je, da nekaj pomaga, če pomaga. In moja sreča ni tvoja sreča in kar jaz mislim ni isto kot tvoja misel in jaz nisem ti in ti nisi jaz. japaja

vanjatajnsek  

1. jul 2009 16:54

Ne, ni M. Pogačnik - ko pridem domov bom pobrskala po shranjenih straneh, morda še najdem. Sicer pa je veliko zanimivega prebrati, če vpišete v iskalnik " zmajeve črte" ali "energetske črte". Pri nas to ( in še marsikatero) zadevo obvlada Tadej Pretnar. lp, vanjatajnsek

vanjatajnsek  

1. jul 2009 17:04

Japaja - lepo napisano - zato pa enemu nekaj paše, drugemu pač ne, eden nekaj čuti, drugi ne - ponavadi pa je dobro poslušati/zaznati - eni rečejo temu notranji glas, drugi intuicijo, tretji zopet nekaj drugega... se mi pa zdi, da so za te reči dovzetni tisti, ki niso pokvarjeni - majhni otroci, živali, seveda tudi nekateri odrasli. Energetski parki rastejo, kot gobe po dežju - kar vsako zdravilišče si ga že dela - no, takim bučkam pa tudi jaz ne verjamem. lp, vanjatajnsek

neznan uporabnik

1. jul 2009 17:13

Se mi zdi, da je tisti tip Slavko Gorenc? japaja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. jul 2009 17:47

Vendy, Vendy, ti boš s svojim skepticizmom vse pokvarila. Če bi kaj bila boljša v fiziki ( a sma priznaš, da nisi, dobra ( v fiziki )), bi veliko več vedla o bioenergiji ( in takih forah ). Ena taka energetska točka ti je na sredini največjega tivolskega travnika. Torej stopi na sred največjega tivolskega travnika, vsedi se na tla tako , da imaš dober stik ( torej brez spodnjic ) v poldan ali v polnoč, zamiži in meditiraj ene pol ure. Skozi tvojo rit bo takšen pretok kozmične energije, da si ga boš v primeru mal hladnejšega vremena zapomnila za celo življenje ( sicer se mi zdi, da ura ni zelo pomembna ). Oglasi se ko preizkusiš, pa da vidim potem tvoj skepticizem. Družbo ti lahko dela tudi cenjeni kolega hedonist. Za njega velja enako, glede dobrega stika s matero ( zemljico ).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti