Kako sprejemamo kritike

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. jun 2009 10:17

Dobro, hvala!

Ker smo vsi krvavi pod kožo in je vsak raje pohvlajen kot grajan, dajem prednost pohvali, čeprav me velikokrat spravlja v neprijeten položaj.

Če je kritika utemeljena in s strani iskrenih ljudi, sem vsekakor hvaležna tistemu, ki jo je izrazil.

Glede o pravilnosti rabe jezika, pa raje ne bom komentirala!

lp!

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 19. 2009 10:17

neznan uporabnik

19. jun 2009 10:41

No, sicer se pa najbolj obnese klasični vzorec kritike: - najprej izpostaviš vse, kar je dobro - s tem že v osnovi ustvariš rezervo v pozitivi - šele potem poveš kritiko V smislu. s tabo je vse okej, le to pa to ni v redu. Mislim, da tak način ni težak in da velikokrat zaleže (čeprav jaz vedno, ko me kdo pohvali, čakam na nevihto Tudi sama sem se težko navadila na pohvale, sem vedno nekako mislila, da mi nekdo nekam leze.. Zdaj mi pa že dolgo časa godijo in tudi otroke navajam na to, da se zavedajo, koliko so vredni in da tisto nastavljanje drugega lica ne vodi nikamor. Smo se učili skromnosti, ampak ko so enkrat na sprejemu pri dedku mrazu ostali brez bonbonov, ker so ponižno stali zadaj in pričakovali, da jih bo Siva kučma sam opazil, kako so lepo vzgojeni.. Takrat sem šla v kot, gledala v steno in se pogovorila sama s sabo. japaja

neznan uporabnik

19. jun 2009 10:50

japaja je napisal/a:
Tudi sama sem se težko navadila na pohvale, sem vedno nekako mislila, da mi nekdo nekam leze.. Zdaj mi pa že dolgo časa godijo in tudi otroke navajam na to, da se zavedajo, koliko so vredni in da tisto nastavljanje drugega lica ne vodi nikamor. Smo se učili skromnosti, ampak ko so enkrat na sprejemu pri dedku mrazu ostali brez bonbonov, ker so ponižno stali zadaj in pričakovali, da jih bo Siva kučma sam opazil, kako so lepo vzgojeni.. Takrat sem šla v kot, gledala v steno in se pogovorila sama s sabo. japaja
Podpišem. Nastavljanje drugega lica vemo, od kod izhaja, in vemo, zakaj. Sporočilo je spremenil(a) jancka dne 19. 2009 10:51

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

19. jun 2009 22:01

Vanja_v_ZDA je napisal/a:
Sem tudi prepričanja, da bi moral imeti vsakdo nekoga, ki te, ko je potrebno, ljubeznivo prime za ramena, malo potrese in postavi nazaj na tla ali pravo pot. Če ti ljudje samo laskajo, lahko od same nadutosti kaj kmalu postaneš kakšen Michael Jackson. [pika] Vanja
Jaz bi se pa vdregnila v tole... Pač imaš slab dan,vse gre narobe in za piko na in dobiš od najbližje osebe precej grdo napisan sms.Potem se ti lepo sesuje ves svet,sediš zunaj in objokuješ svojo usdo. Leave me alone!!! In ne maram,da potem do mene pride moj najdražji (se opravičujem za sleng) "pa mala kaj ti ni jasno,kaj ti bo pomagalo če se mi tukaj jokaš,tebi v lajfu res ni hudgea,lej mene!Kaj se cmeriš če se skregaš z mtko,jaz svoje sploh nimam!Bodi vesela,da se lahko z njo kregaš in da ti dela pridige in ne delaj se,da si najbolj bogo bitje v vesolju" Saj vem,da ima bitje fant čisto prav ampak...zakaj ravno v tako neprimernem trenutku?Vsi dajemo kritike (kar je prav) ampak prav je tudi,da izbiramo primerne trenutke in primerne besede Sama precej dobro prenašam kritike,če so dobro namerne (če pa mi nekod konstantno za največje malenkosti "sika" pa znorim). Glede sms-ov pa...meni je pa najbolj smešno,ko mi mami odpisuje v čisti slovenščini.Ja saj vem,da je to pravilno ampak sama res ne čutim potrebe prijateljem pošilajti brezhibno napisane smse.Vse lepo in prav,dokler znamo ločiti kdaj uporavljati katero vrsto govora.Ob spraševanju pri slovenščini,ki pa izgleda takole: "Ja to je blo pa tist,k so ful hitro šli domov" pa še mene zvije v trebuhu Roncolino

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

19. jun 2009 22:30

Roncolino, čeprav sem 2x prebrala, kar si napisala, moj citat nima nič v zvezi s tem, kar si ti napisala, ali pa sva se mogoče narobe razumeli.

Nekateri ljudje  se obdajo samo s takimi"prijatelji", ki jim dajo vedno prav, za vse kar naredijo, kupijo, mislijo ipd., je enkratno, famozno, ne bi moglo biti bolje. Prijatelji samo kimajo in kimajo in jim, dobesedno, lezejo v r*t, zaradi (večkrat) denarne koristi. Ti osebki potem nimajo nobenega kompasa, kaj je prav in kaj je narobe. (Ne morem verjeti, kako Jacksona nihče ni zgrabil in mu zabil v glavo, da javno spanje z otroci ni primerno!!!)

Michael Jackson je verjetno najbolj znan primerek, drugi je bivši am. predsednik Bush, ki tudi poleg sebe ni imel nikogar, ki bi mu, če drugega ne, postavil vprašanje: A je to res najboljše. Vsi so ob najmanjšem dvomu vanj dobili odpoved! No, ta slednji ima v glavi itak eno veliko luknjo in ne zna mislit.

Je pa prav fina črta med tem, kdaj je treba nekoga samo poslušat in mu ponudit ramo, da se razjoka in kdaj jim je treba svetovat, naj obišče otroški oddelek v kakšni bolnici, da se neha smilit sama (sam) sebi.

Samopomilovanje ni ravno moja zadeva. Dosti lepše se je ozret nazaj, se potrepljati po rami in reči, Madona, kako daleč sem prišla! Kdo bi si mislil....

Vanja

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

20. jun 2009 18:00

Vanja,ti si v svojem citato omenjala,da vsak rabi nekoga ki ga postavlja na realna tla,jaz pa sem hotela povedati,da mora ta "nekdo" včasih izbrati primeren trenutek... Ali pa sem jaz tvoj citat razumela narobe? Roncolino

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

30. dec 2009 19:17

Ob prebiranju te teme bi rada povedala, da nismo vsi tako izobraženi, da bi popolnoma obvladali slovnico, vendar vseeno radi sodelujemo na raznih forumih. Upam, da mi vsi, ki prebirajo moje zapiske ne zamerijo slovničnih napak, vendar pišem kot najbolje znam. Seveda precej berem, vendar mi vse ne ostane v glavi. Zato vem, da delam napake. Previsokih kriterijev za pisanje na KuSlo tudi ne smete postavljati, kajti marsikdo si tako ne bo upal napisati svojega mnenja.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17823

30. dec 2009 19:54

Vikica, ti kar pogumno, popolnoma slovnice tako ali tako ne obvlada nihče (konec koncev še slavisti včasih/pogosto niso enakega mnenja o vsaki stvari). Ja, branje pomaga, pa ne ravno branje rumenega tiska, seveda....

Kriterijev nimamo postavljenih, gojimo pa karseda lep jezik. To je pravzaprav vse.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

30. dec 2009 19:55

vikica, saj ni tako hudo...ob luninih menah včasih ravs nastane, potem je pa spet mir za nekaj časa. Nič si preveč vsega k srcu ne jemlji in bodi prepričana, da na prijazen zapis, pa naj bo še tako slovnično obupen, dobiš prijazen odgovor. Provokativna vprašanja pa dobijo ravno takšne odgovore. Ti kar piši, kot znaš. Ognjič

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

31. dec 2009 14:29

Prijetno praznovanje Silvestrovega vsem skupaj in srečno v letu 2010.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti