18. jun 2009 19:07
V razredu je toliko in toliko otrok in jasno je, da imajo različno vzgojo. Verjetno smo vsi starši doživeli zgodbe, ko so starši pretirano uveljavljali pravice otrok, jih preveč ščitili in vedno je bila kriva "šola", njihov otrok pa nedolžen angelček. S tem so najbolj škodili svojemu otroku, ampak žal nekaterim staršem "ne prebije" in konec. Najhujši so pa tisti, ki mislijo svoje ambicije izživljat na otroku.
Že v vrtcu smo imeli primer, ko se je mamica, ki se ima zaradi svojega položaja v družbi za nekaj več, spravila na eno od vzgojiteljic, ki je bila tik pred penzijo, da ni v redu, da je prestara za otroke, da ima zastarele metode in polno takih nesmislov. S tem je začela lobirat med starši in res jih je kar nekaj prepričala, da so podpisali nekakšno "peticijo", da bi omenjeno vzgojiteljico zamenjali. Tudi mene je klicala in sem ji kar naravnost povedala, da niti pod razno ne vidim nobenega problema, da je meni zelo v redu, otrok je zadovoljen in da se mi zdi podlo, da to počne. Če ima problem, naj ga pač razreši z njo.
Nikoli v vseh letih, kar otroka hodita v šolo, se nisem šla pritoževat zaradi nobene stvari. Pa so seveda tudi bile težave, kdaj je bila kakšna učiteljica nefer (npr. enkrat se je zgodlo, da se je moral cel razred naučiti en dolg Krpanov monolog, ker sta se dva stepla, pa enkrat je sin moral pobrisat razpacane barve po tleh, ko mu je sošolec zbil na tla risbo)... nič tako hudega, ampak vem, da bi marsikateri starš za take stvari takoj tekel v šolo in zganjal celega hudiča, kako maltretirajo njegovega otroka.
Moje mnenje je, da bodo otroci v življenju še prevečkrat prišli v situacijo, ki bo nefer do njih in krivična in nedopustna in ne vem, kaj še in srečavali bodo zelo različne ljudi, nekateri bodo prijazni in pravični, nekateri pa ne. In zato se morajo pripraviti na kruti svet tudi s takimi izkušnjami. Če ne bodo vsaj malo utrjeni, jim bo v življenju še presneto hudo.
korenckova