Pranje brisač

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. maj 2009 14:03

mah, mi mamo vsako brisačo druge kvalitete in barve in oblike, pa po par pranjih ni več razlike.. sicer pa mehčalec držim daleč stran od brisač.. pri fantu imajo oprane z mehčalcem in posušene v sušilcu... se kr zgroizm vedno ko se obrišem s tako brisačo.. sej sploh ne pije, od vonja pa mi je slabo.. kožo si je prav fajn malo zdrgnit, in jo pustit brez kemikalij bannanna_v_slo ;)

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

30. maj 2009 15:36

Pa meni se zdi to že kar neka obsedenost,kaj vse da škoduje temu in onemu.Jaz dodajam v perilo mehčalec,vendar seveda ne cel deci,ampak malenkost.Bolj pa pazim ko brisačke sušim,da ne visijo dlje kot je potrebno.Največkrat jih prekuham,a opažam,da so veliko bolj nežne,če perem na 60st.,kar je pravzaprav zadosti,saj niso zamazane.Včasih rečem,da gre kdo samo mimo frotirke in se že znajde v košu za perilo. Majdina

bannanna  

30. maj 2009 15:43

men se pa zdi bolj nora obsedenost ljudi z dišečimi stvarmi, mehkimi stvarmi.. da jih ja ne bi nč poribalo ali opraskalo.. zakaj bi uporabljala to, 1. če ni potrebe 2. če lahko lepo živim brez močnih vonjev 3. če s tem zapravim denar 4. če škoduje .. vse to zato da bi blo malo bolj mehko?? No F way ... sej super, nekateri pač to uporabljate.. samo jaz ne vidim v tem niti pike logike.. samo če se zamislite.. u bistvu komplicirate VI, navadili (oziroma razvadili) ste se da je normalno da se mehčalec UPORABLJA, jaz ga nisem in do te faze še niti prišla nisem, zato to ni obsedenost, obseden je tisti ki to uporablja.. a razumeš kaj sem hotela povedat? bannanna_v_slo ;)

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

30. maj 2009 16:15

japaja je napisal/a:
Ko jih ravnam, jih pogladim z roko. Že dolgo me ne moti več, da so malo trše, ker take bolje vpijejo vodo. Mehčalca sploh ne dam, dam pa 2x na splakovanje.japaja

Oooooooooo brisače imam slabe spomine, sicer kot japaja z razliko, da jih poberem proti večeru, da so malo vlažne(sploh niso trde) in potem jih samo zlagam, itak po enem brisanju bodo romale v stroju

Anamarija

bannanna  

30. maj 2009 17:33

? u bistvu je letelo na majdinin prvi stavek.. mogoče sem res bla mal off topic. ampak tako je moje stališče, in tako bo tud jutri.. no, pa tud včeri je bilo ;) bannanna_v_slo ;)

ursulinka  

član od: 12.6.2008

sporočila: 92

30. maj 2009 18:15

tudi jaz ne maram mehkih in preveč dišečih brisač. glede vonja je tako, da sem z izjemo parfuma, raznih losijonov itd. kar dam nase, zelo občutljiva na vonjave (močne) iz okolja... pa tudi imam zelo občutljivo kožo in mi bolj sede brez mehčalca.. kar se tiče pa trdote je pa tako, da mi paše da se po tuširanju/umivanju malo zdrgnem, kot nek na easy piling, pa malo poživi kožo. poleg tega se pa takšna trda brisača z uporabo zmehča, in imam zato pri tisti ta mehkih vedno občutek da niso čiste :) pač stvar navade. jaz sem tako navajena že od malega tisti, ki so navajeni na mehko, pač očitno ne prenašajo trdega... lp ursulinka Sporočilo je spremenil(a) ursulinka dne 30. 2009 18:18

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

30. maj 2009 18:31

Brisače operem z malo mehčalca ,da lepo dišijo.Posušim ,porovnam in zložim v omaro.Kakšno likanje neki,škoda časa in energije.Vsi v družini imamo radi bolj trde brisače,tako da nove parkrat prej operem,da niso več mehke.

lp goga

_kekec_  

član od: 25.2.2005

sporočila: 230

30. maj 2009 21:34

tudi jaz jih samo z roko poravnam, zložim in v omaro.imam dovolj drugih stvari za likat. lp. _kekec_

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

30. maj 2009 21:43

Jaz imam občutek , da brisača ni čista, če je mehka. Pa še všeč mi je, če se obrišem s trdo brisačo, da malo poživim prekrvavitev kože. Zato nikoli nisem razmišljala o tem, da bi imela mehke brisače. LENČA http://lencaa.moj-album.com/album/15731661/

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

31. maj 2009 7:47

Pri nas za boljšo prekrvavitev uporabljamo piling iz mandljevega olja in grobe soli, brisače pa za brisanje in če so mehke in dišeče toliko bolje. Pozimi jih sušimo v sušilcu, v toplih mesecih pa na štriku, ker so itak takoj suhe. grejo pa iz sušilnega stroja in iz štrika direkt v omaro ;) mala zelena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti