6. maj 2009 16:45
No, latinščina nikakor ni tako ozko uporabna...........le zaveda se marsikdo tega ne.
6. maj 2009 16:45
No, latinščina nikakor ni tako ozko uporabna...........le zaveda se marsikdo tega ne.
6. maj 2009 16:57
rimljanka je napisal/a: |
No, latinščina nikakor ni tako ozko uporabna...........le zaveda se marsikdo tega ne. |
6. maj 2009 16:59
Začetnica, prištej zraven še arheologe.
Cila
6. maj 2009 19:51
Farmacija, biologija, vse biotehniške vede (agronomija, zootehnika,mikrobiologija, gozdrastvo, lesarstvo,....), medicina, dentalna medicina, veterina, geologija zanesljivo. To ne pomeni, da je tam latinščina obvezen predmet, ampak latinščina še kako koristi. pa najbrž nisem naštela vseh.
Je pa to izbirni predmet splošne mature, poučuje se v programu klasične gimnazije, morda še kje. In marsikje kot fakultativni jezik.
Zanesljivo pa ne vem vsega.
No, omeniti velja, da bi še kako nujno prišla prav vsem študentom jezikov................. rimljanka - zasebno mnenje
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 06. 2009 19:52
6. maj 2009 20:01
Poleg tega je vsaj za moje pojme precej idealna kombinacija logike in drila. Mimogrede, zadnjic sem na Muli odkrila Winnie Ille Pu (= Medvedek Pu v latinskem prevodu, ki ga je (v odlicni knjigi Erica Malpassa Zjutraj ob sedmih) mali nadlogi Gaylordu brala njegova mama, ker se mu je zdel izvirnik prevec dolgocasen). lp, proxima
6. maj 2009 20:12
ZAČETNICA je napisal/a: | ||
|
Si že pridna
nola
6. maj 2009 20:17
nola je napisal/a: | ||||
Si že pridna nola |
7. maj 2009 6:35
[citat=--proxima--]Poleg tega je vsaj za moje pojme precej idealna kombinacija logike in drila.Mimogrede, zadnjic sem na Muli odkrila Winnie Ille Pu (= Medvedek Pu v latinskem prevodu, ki ga je (v odlicni knjigi Erica Malpassa Zjutraj ob sedmih) mali nadlogi Gaylordu brala njegova mama, ker se mu je zdel izvirnik prevec dolgocasen).lp, proxima
...medtem ko je teta Rose nemočno kočijažila okrog mize... joj kako sem vesela, da sem naletela na še enega fana te odlično prevedene (O.Ratej) Malpassove knjige. Meni je pred desetimi leti moj izvod brez sramu ukradel neznani ljubitelj. Ker je knjiga razprodana, sem jo (in še vse druge istega avtorja) naročila v originalu in lahko samo rečem, da je to eno od tistih literarnih del, ki je s prevodom obogateno.
Če jo ima kdo doma in se mu je zmešalo do te mere, da jo je pripravljen prodati naj mi to prosim sporoči na ZS.
nola
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 07. 2009 06:37
7. maj 2009 15:51
ZAČETNICA je napisal/a: | ||
Začetnica |
Pri študiju romanskih jezikov imaš obvezno latinščino. Težka mi je bila ko hudič, pa neumno se mi jo je zdelo učit, sam je pa le osnova jezika, ki sem ga študirala in kasneje mi je njeno znanje še prav prišlo.še celo zanimivo mi je postalo :)
saša
7. maj 2009 18:49
Aha. Pa je to premdet latinščina kot jezik sam? Ker mi se samo strokovno izrazoslovje učimo... ZačetnicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Ajdove palačinke s slivami in sladoledom