22. apr 2013 8:35
bratinov,
dobrodošel na kulinariki, upam, da se še kaj oglasiš.
Glede fotografij: če praviš, da ne uporabljaš nafte in stiroporja, ni razloga, da ti ne bi verjel, vsekakor pa uporabljaš kakšen Photo Shop in zaradi tega so tvoje fotografije ( vsaj za moj okus ) videti sterilne in sintetične ( karkoli to pomenilo ). Poskusi kakšno fotografijo objaviti brez obdelave, pa boš videl razliko. Ostajam pri tistem kaj sem ( menda ) že napisal: meni se večina fotografij pri naši temi o kosilih zdi lepša od tvojih, ravno zaradi naravnosti, ni slika sama sebi namen ( da bi bila lepa ) slika je zato, da nekaj pokaže, kosila taka kot v realnosti so ( a ne taka kot si morda mislimo, da naj bi bila ). Seveda je to samo moje mnenje, in vem, da se večina s tem ne strinja, danes je trend v fotografiji računalniška obdelava ( tudi podjetja ki delajo programe morajo živet ).
Kakorkoli, s tabo bi se verjetno strinjal v marsičem ( fotografija naj bo ena taka izjema ). Zelo se mi je dopadlo, ko si nekje zapisal nekako tako, .............. frišna riba ne rabi ničesar, mal olja in soli ( morda še kakšno kaplico limone, bi dodal jaz ). Naravnost me je groza, ko vidim lepo pečeno ribo prelito z nevemkakšno omako.
bodi lepo pozdravljen, pa se še kaj oglasi ( pa ni treba, da debatiramo o fotografiji )
ežoj