9. apr 2009 21:09
Vendelina jr. je napisal/a: |
Pa valda ne želiš, da bi bila ti "kleo, tista gospa, ki ima vedno pospravljeno". Vendelina jr. |
Vendelina, lepo povedano! To je to, izgoreli in v stalnem drncu se počutimo, kadar pozabimo NASE! Pa tudi, če tisto "nekaj samo mojega" pomeni 15 minut čceka s prijateljico na dan ali jutranje poslušanje ptičjega petja -lepo v miru, brez paranoje in gledanja vrta, ki bi ga bilo za oplet, pa oken, ki bi jih bilo za očistit.
Za zgornji citat pa - draga moja, ne boš verjela koliko gospem pomeni to več kot nevemkakšen kompliment. "Ona ima pa zmeraj vse kot iz škatlice". Imam eno tako doma in vem, da jo to zanjo velika obremenitev (mus - ker ne moreš človeka sprejet v hišo, če ni vse tipi topi), hkrati pa neke vrste življenjska filozofija...
Potem pa včasih s strani tako usmerjene osebe doživim malo postrani pogled kadar "imamo tako pozno kosilo" ali pa likam dva tedna star kup opranega perila. Pa cele dneve sem doma!!!
Kleo, saj bo šlo, enkrat, dvakrat na dan si vzami kratek odmor "samo zase". Ampak res samo zase. To, da se ti "crknjena" vležeš na kavč, pa takoj prihiti otrok in ti v roke pomoli slikanico, da bi mu brala ni dovolj (pravljice boš brala pač malo kasneje, a ne). Lepo obuj športne copate, pa se po kosilu ali pa zjutraj, pred službo odpravi na kratek, hiter 15 - minutni sprehod. Sama. In si boš prečistila glavo in boš kot nova. Potem pa magari kuhat in prat in pravjice brat, ni važno, glavno, da si začneš jemati pravico za SAMO SVOJ odklop!
Mojca