7. apr 2012 9:07
Če je pa potica nazarensko suha (to človek dobi, če skopari z nadevom....) se jo pa še vedno čisto lepo popravi s kakšno marmelado, ne?
Vendelina jr.
7. apr 2012 9:07
Če je pa potica nazarensko suha (to človek dobi, če skopari z nadevom....) se jo pa še vedno čisto lepo popravi s kakšno marmelado, ne?
Vendelina jr.
7. apr 2012 9:10
[citat=--renata69--]
Jaz bi pa lepo prosila, recept za skutin nadev.
renata69 http://renata69.moj-album.com/[/citat]
V bistvu zelo podobno tistemu, kar dajše v sirove štruklje. Pa če ne daješ pehtrana zraven, gre tudi kakšen muškatni orešček ali pa svež ingver lepo zraven.
Vendelina jr.Mygrace
sporočila: 6506
7. apr 2012 9:12
Skuta za pehtranovo potico je premalo, potrebna je smetana. Jaz med pehtran vmešam tudi malo mete, pride vse skupaj bolj osvežilno. No ja...stvar okusa pač.
Drugač pa...moje potičke so visoke od 4 do 7 centimetrov. Take cortkane, da daš košček potičke lepo otmeno v usta, tako kot dvorne gospe včasih, kadar so bili njihovi purši na dopustu in ni imel kdo drobtine za njimi pobirat.
Za eno pretirano visoko (sem se hotla mal duvat) so pa vprašali, če sem šarkelj spekla.
Ehhh...., nikol ni prov! (pa brez panike, je rekel press kvakžabavotever)
Mygrace
7. apr 2012 11:55
Mygrace je napisal/a: |
Drugač pa...moje potičke so visoke od 4 do 7 centimetrov. Take cortkane, da daš košček potičke lepo otmeno v usta, tako kot dvorne gospe včasih, kadar so bili njihovi purši na dopustu in ni imel kdo drobtine za njimi pobirat.
|
Evo, saj sem vedela, milostljiva kot milostljiva!
Jaz letos pečem metino, iz ene spešl jordanske mete (se mi je razrastla, da jo zdaj ven mečem - saj vem, Sizifovo delo ) - mi tolk lepo diši po spearmintovih čikgumijih .
lp
cervus
7. apr 2012 13:40
Vendelina jr., še nikoli nisem delala sirove štruklje.
renata69 http://renata69.moj-album.com/
7. apr 2012 14:01
Renata69, če ti bo kaj pomagalo...
SMETANOV NADEV:
15 dag masla
15 dag sladkorja
3 jajca
2 dl sladke smetane
15 dag drobtin
vanilin sladkor
limonina lupinica
Maslo in sladkor penasto umešamo, počasi med mešanjem dodajamo 3 jajca, sladko smetano, drobtine, vanilin in limonico
SKUTNI NADEV:
30 dag skute
20 dag sladkorja
malo ruma
beljaki, ki so ostali od testa
malo kruhovih drobtin
3 žlice masla
1 žlica medu
Skuto penasto mešamo, dodamo sladkor, rum, če želimo ščepec cimeta in počasi vmešamo trd sneg beljakov. Testo namastimo s stopljenim maslom, malo potresemo z drobtinami in premažemo z nadevom
Pozdravček!
9. apr 2012 18:46
Evo me.
Sem delala pehtranovo ptico po dragičkinemu receptu samo sem v nadev dodala še eno sladko smetano.
Krasna potica, tko da smo jo že pojedli.Zelo sočna in ravno prav sladka.
Priporočam vsem da poskusijo.
Lep dan.
irena66
10. apr 2012 7:57
Loni je napisal/a: |
trac, pravzaprav ima marcipan okus po mandljih, saj je konec koncev iz njih narejen |
Seveda ga ima, le da je v tem primeru okus, vsaj zame, bolj izrazit.
trac
10. apr 2012 13:27
Lešnikov-mandljev. Velik boljši kot orehov, dost manj nasitno.
koktaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Brownie Muffins
Fini mini Bamboloni