Pomoč prosim - ebay

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

24. feb 2010 19:36

Moycaa je napisal/a:
Pozdravljeni,nimam izkušenj s kupovanjem preko e-baya, pa vas prosim za pomoč. V bistvu me zanima, koliko bi prišla poštnina, če kupim previjalno mizo na nemškem oz. avstrijskem e-bayu. Iz Anglije, če se ne motim, pride poštnina do 20 funtov.Hvala in lp!Moycaa

Kontaktiraj prodajalca.

Vanja

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

24. feb 2010 19:39

Potem je poštnina toliko, kot piše. Saj je navedeno, če ni si sam izračunaš.

Je pa tako, da če prodajalca kontaktiraš TAKOJ, se ponavadi da zmenit, da odstopi, ali da te zbriše kot kupca ipd. Jaz sem se lepo zmenila, ko sem naročila nekaj, kar sploh NI pošiljal v SLO in je takoj nastal problem. Sam 5 zvezdic je hotel imet od mene, in to sem morala naredit prej, preden me je "zbrisal" kot kupca, he, he...

Kolegica je po pomoti klofnila 140 $ namesto 14 $, takoj kontaktirala in so stornirali BP.

lidka

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

24. feb 2010 19:55

Iz Nemčije je ponavadi dražje kot iz Anglije, sicer pa res, kontaktiraj prodajalca! Mateja

kafetarca  

član od: 30.9.2009

sporočila: 277

24. feb 2010 21:34

Moycaa je napisal/a:
... nimam izkušenj s kupovanjem preko e-baya, pa vas prosim za pomoč ... Moycaa
Našin plačevanja "Pay-Pal" ti je poznan? kafetarca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

24. feb 2010 21:48

Paypal sistem plačevanja je prav super, imam vsaj osem let izkušenj s tem če ne več. Najprej se moraš prijaviti, vstaviš številko bančnega računa in potem veselo plačuješ.

Vanja

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

24. feb 2010 22:17

Jaz sem postala pravi hiper internetni nakupovalec, vse zbrskam gor, kar rabim, :  )

lidka

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

25. feb 2010 11:59

Moycaa je napisal/a:
Pozdravljeni, nimam izkušenj s kupovanjem preko e-baya, pa vas prosim za pomoč. V bistvu me zanima, koliko bi prišla poštnina, če kupim previjalno mizo na nemškem oz. avstrijskem e-bayu. Iz Anglije, če se ne motim, pride poštnina do 20 funtov. Hvala in lp! Moycaa
Mojca, to je pa preprosto: z istim mailom in geslom se prijaviš na nemški ali avstrijski ebay in preveriš poštnino pri željenem izdelku. Spomnim pa se, da sem enkrat lani nekaj iskala po italijanskem ebayu in je bila poštnina 30 eur (iz Anglije za isti izdelek samo 5 funtov). Ni kaj, naši vrli sosedje nas včasih očitno še vedno zamenjujejo s kakšno oddaljeno vzhodnoevropsko državico, v kateri je po možnosti še vedno kakšno vojno stanje... :((( Sicer pa - odkar uporabljam PayPal, nisem še nikoli uporabila načina, da bi kakšnemu spletnemu trgovcu dala podatka svoje kreditne kartice. Mogoče sem preveč previdna, ampak to menda ne škodi. Kupujem pa samo preko angleškega ebaya, ker je moja nemščina "ornk švoh"..:) Lp, Mojca

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

25. feb 2010 12:09

Tam ko imas seznam izdelkov imas poleg cene navedeno tudi Postage to UK (je navadno) in če klikneš na ta UK lahko spremenis in das Slovenijo. In potem ti za vsak izdelek piše koliko je poštnina v Slovenijo - tam ko ni podatka, ponavad ne posljejo. Tudi jaz največkrat kupujem preko angleškega ebaya, predvsem zato, ker je poštnina veliko cenejša kot pri Nemškem. Plačujem pa s kreditno in preko Paypala, že kar precej časa in še nikoli ni bilo problemov (trkam!!). Na kreditni imam limit, tako, da če že pride do zlorabe, me ne bodo obrali do kosti, pa redno spremljanje prometa na krtici pa je. Lizzie

fast  

član od: 6.2.2010

sporočila: 27

28. feb 2010 14:13

Tudi jaz občasno kupujem na eBay, pretežno na nemškem in tudi prenosnuk sem že kupil tako. Prvo preverim, če mi je nek izdelek všeč, če ga sploh pošljejo izven nemčije, oziroma če je navedeno poiljanje EU/svet, če ni prodajalca vprašam, če pošlje v Si. Poštnina, ja nekateri nas imjo še vedno pod 3.cono, potem je odvisno od paketne službe s katero poslujejo, meni se najbolj dopade DHL, sploh pošiljke v ovojnici in ponavadi kar pismonoša prinese, tudi Hermes se mi zdi OK(katerega pri nas zastopa PDP in TNT), UPS najslabši-počasno,dostasvljalci komplicirajo... . Na zadnje sem za paket 20x12x17 cca 1kg plačal 4€-hermes v treh dneh je bilo dostavljeno. UPS pa mi je za malo večjo uvojnico računal 16€,teža 20dkg, 5x2x20. Plačujem preko Paypal, Eurocard ne dam, bančna nakazila so še dražja. Ali kdo ve če lahko že koristimo Paypal za dvig in ne samo za plačika pri nas? fast

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

28. feb 2010 15:40

Se oproščam zaradi svoje nevednosti. Ampak mi lahko prosim nekdo razloži,kako se to plačuje prek Paypal-a. Gre to preko banke ali kako drugače? kriznana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti