oj, mene pa zanima kaj vi mislite o teh verah - vaše izkušnje - dobre in slabe plati.. ker je wran napisal, ob temi za dober zakon, da v krščanski veri bog združi in seveda bog tudi razdruži.. tako nekako.. s čemer se pa jaz ne strinjam... ker mislim, da smo mi gospodarji svojega življenja in, da morajo partnerji narazen, če je zakon problematičen - razne agresije.. glede teh ver imam jaz dosti dilem - nisem katoličanka - verjamem pa v naravo, v dobro, v pravičnost narave, v nekaj več.. le za vero se nisem opredelila.. ni mi samoumevno, da vero povzamem zato, ker mi jo je nekdo vcepil.. sama izbiram, kar mi najbolj leži.. verjamem pa, da se ljudje za nekimi verami skrivajo, tudi zato, da lažje živijo, pa tudi v bistvu zaradi več razlogov.. joj, to je verjamem zelo delikatna tema - pač smo različni na tem svetu in strpnost je dobrodošla... kdo je gledal film - duh časa?... tam so stvari v katere verjame množica ljudi postavljene na glavo... itak pa verjamem, da so si ljudje za svoje bivanje - (prav iz revščine je nastalo marsikaj) omislili marsikaj, preprosto zato, da jim je bilo lažje.. še danes je tako.. lažje ob smrti, ob pomankanju, tako so lahko skromneje in varčneje preživeli.. saj ni bilo raznoraznih pomoči, kot jih je danes... sem se spet razpisala, a tako se mi mudi... ... moram res končat! by inteligentka