Berem, da se iz kopriv da narediti marsikaj. Menda so celo zelo zdrave. Ima kdo kaj izkušenj iz pripravkov od kopriv?
lep pozdrav
M.
karajan
Berem, da se iz kopriv da narediti marsikaj. Menda so celo zelo zdrave. Ima kdo kaj izkušenj iz pripravkov od kopriv?
lep pozdrav
M.
karajan
2. apr 2009 8:51
Koprive se pripravljajo kot špinača. golubić
2. apr 2009 9:38
Nabereš mlade koprive in čemaž in iz obojega skupaj pripravih super špinačo. mejačka
2. apr 2009 9:55
Super je juha iz kopriv (za občutljive duše daš vmes malo kisle smetane), sicer pa so koprive odlične za na kompost (ne kompot )
tulka
2. apr 2009 10:09
Definitvno so mlade koprivice , najboljše so še ko so velike le nekaj cm, pripravljene kot špinača. Na dugem mestu na moji rang listi pa je koprivova juha, tudi to je sila dobro. Ampak čez špinačo ga ni. LP hedonist
2. apr 2009 10:43
Juha, pripravljene kot špinača, samo blanširane in prelite z olivnim oljem in potresene s čemažem, v zavitkih, nadevaš lahko zrezke, rižota, s pinjolami ali mandlji na testeninah, uporabiš za nadev za torteline, lazanja,... Skratka enaka uporaba kot špinača ali blitva. Nešteto možnosti. In pa seveda čaj, ki deluje diuretično in očiščevalno. freshneznan uporabnik
2. apr 2009 11:15
V 1 l vode poparimo šop pekočih kopriv in pustimo da se ohladi. S tem "čajem" nato na koncu izperemo lasišče, ko si umijemo glavo. Po tem las ne spiramo. Dobro je za temne lase, ki jim malo poudari barvo, pričeska se lepo oblikuje.... Tako da so koprive dobre tudi za zunanjo uporabo. l.p. tedi
2. apr 2009 11:21
tedi je napisal/a: |
V 1 l vode poparimo šop pekočih kopriv in pustimo da se ohladi. S tem "čajem" nato na koncu izperemo lasišče, ko si umijemo glavo. Po tem las ne spiramo. Dobro je za temne lase, ki jim malo poudari barvo, pričeska se lepo oblikuje.... Tako da so koprive dobre tudi za zunanjo uporabo. l.p. tedi |
Škoda mladih kopriv za to, so dobre odrasle................ Mlade pa v špinačo, juho, nadeve...........
rimljanka - zasebno mnenje
2. apr 2009 11:26
Se strinjam! Sem zadnjič kar zacepetala, ko sem jih zagledala. Za prste obliznit! fresh
2. apr 2009 11:27
Tudi "frtajla" je zelooo dobra.
kobra 1
2. apr 2009 12:27
Slana pita s sirom z dodatkom kopriv (enako kot blitva ali špinača). Pozdzravček!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ocvrte brizgane palčke (churros)
Veseli tiramisu