28. mar 2009 13:52
Če ne bi vedela, kdo je Wran in to privleče v moje misli njegovo ženo, njegove tri hčere, pardon, ene pastorke, bi napisala komentar precej drugače. Vem, kako nekatere od njih gledajo na svojega dominantnega moškega.
Glede na čudovite primerke, ki ne razmišljajo o zasajanju dreves, gradnji hiše ( ki bo itak morali graditi strokovnjaki in ne kar vsak s XY kromsomom), zaplajanju otrok ( v originalu je treba zaploditi sina, kar pa Wranu ni uspelo),pa tudi sicer ne vem, če pri samem dejanju moški oplaja , ampak so njegove misli takrat bistveno drugačne in ne misli, da flanca svoje krasne kromosome, mi je žal, da je Wran po svoje, biološkem dejstvu moški.
Namenoma sem izpustila pismenost, saj ima hude težave z oblikovanju svojih vprašanj in komentarjev, zato je bolje, da prepiše en del telefonskega imenika in ga natisne. Ima logiko, je pregeleden in koristen. Ob vsem tem pa pomislim, da lahko vsak pisun dandanes izda knjigo. Le z denarjem. Zato že dolgo pisanje knjige ni projekt, po katerem bi se borila za prostor med prvorazrednimi ljudmi, za kakršne se imajo nekateri moški. Ki menijo, da svoj svet oblikujejo samo z večjo močjo svojih mišic, nekaj centimetri kože in drugega tkiva, ki ga v taki obliki pač nimam. Si ga pa lahko izberem v več različicah ,za začasno uporabo.
Meni je dobro, ker sem ženska, ob posebnih primerkih moških kot je tale WRan, pa mi je žal za njihovo poprečno vrednost, ki z njim močno upada.
F r i n a