Recept za dolg in dober zakon

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. mar 2009 15:04

intiligentka, nehaj že s temi slovenceljni, no. Če sebe tako poimenuješ, se kar daj, nam ostalim pa pusti, da smo, kar smo in nam ne lepi etikete, ki jo je pritaknila, zlobno za marsikoga in žaljivo tudi, se ve, kdo. Ti pa samo še bolj neprimerno ponavljaš njen izraz.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

22. mar 2009 15:06

Kakšen zakon imaš ni odvisno samo od tega kakšnega partnerja imaš ampak, kakšen partner si ti.

Vanja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. mar 2009 16:47

inteligentka je napisal/a:
oj, super ste se razpisali... vse sem prebrala.. zanimivi odgovori, različna razmišljanja, nekaj dvomljivcev, humor itd... bravo bejbe in bejboti - ni za obupat nad slovenceljni - lahko ste tudi manj skrivnostni... mene zanimajo še tisti vzponi in padci... kako se dogajajo, rešujejo itd? inteligentka

Ravno takle stil je v meni porajal dvome o pristnih namenih. Po njem sodeč živim sama v nekem čisto drugem svetu, dojemam stvari popolnoma drugače   in bi bila vsaka primerjava izkušenj odveč.

Cila

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

22. mar 2009 18:49

Vidiš ti Ežoj ti njim nasvete one pa so "mal" žleht.

Jaz vam o svojem zakonu nič ne povem, ker je tolk fajn, da je že kičast...

jade

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. mar 2009 19:04

jade je napisal/a:

Vidiš ti Ežoj ti njim nasvete one pa so "mal" žleht.

Jaz vam o svojem zakonu nič ne povem, ker je tolk fajn, da je že kičast...

jade

Seveda, ko pa poje vse sladko, kar ti spečeš, in ti sploh nima časa kaj ugovarjat ....

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

22. mar 2009 20:54

zakon je zelo resna stvar,večina vas se pa veselo šali na to temo.blagor vam.pa lep pozdrav. hmm

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

22. mar 2009 21:09

mamamia je napisal/a:

iversonka je napisal/a:
Moji kolegi pravijo, da je če greš z punco (ženo) na zabavo, je to isto, kot če bi šel na morje in bi bil cel teden dež :) iversonka

Zanimivo. Midva pa se imava super na zabavah, na katere greva skupaj. Ne tičiva ves čas skupaj, vsak gre naokoli po svoje, pleševa skupaj ali pa tudi ne, pri šanku je pač tako, na koga naletiš, zapoješ s tistim, ki ti je tisti trenutek pri roki, skratka se ne obnavšava zategnjeno in zadržano, ker sva skupaj, ampak sva takšna, kot sva sicer - vesela, s kozarcem v roki, razposajena, ne pa da bi moral eden od naju pazit na obnašanje, ker je drug blizu.

Res  je tudi, da imava vsak svojo družbo, s katero občasno hodiva vsak zase ven, tudi na zabave, pa tudi doma se veliko zabavamo in mi zabave zunaj hiše niso edine, da si malo ventile sčistim. Tako da ni nujno, da je deževno vreme na zabavi, na kateri sta zakonca skupaj. Je pa zoprno, če se moraš pred zakoncem pretvarjat in kateri teži, da je pa zdaj res dovolj ... Uh, tega pa ne bi prenesla. Moj pa še posebej ne.

Mamamia

mamamia
Evo jaz in moj možek sva tudi točno taka. Mislim, da je vsak človek, prvo človek zase in šele potem še partner oz. mož ali žena nekomu. vsak rabi nekaj osebne svobode. Najbolj se mi zdi pomembno, da se partnerja med seboj ne omejujeta, imata tudi vsak svoj konjiček, da se pa znata vseeno skupaj dobro zabavat brez zadržkov in sproščeno. Pa seveda pogovori in medsebojna odkritost. Ne vem, nama to gre kar samo nekako. Se imava rada, se spoštujeva, se pogovarjava, si svetujeva, si pomagava, se ljubiva in rada sva skupaj. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

23. mar 2009 7:33

Kot je mamamia zapisala, tudi midva sva po 27 letih zakona prosta, ko sva sama in pustiva prostost ko sva skupaj na recimo zabavah. Kot pravi pregovor: živi in pusti živeti.

V Vsakem zakonu so vzponi in padci, od partnerja pa je odvisno, kako jih rešujeta. Monolog ni nikoli dober, toleranca na obeh straneh pa zelo dobrodošla.

Modva sva oba ovna. Trmasta, nepopustliva, svojeglava...vendar razumevajoča in strpna. Obema pomeni družina veliko. Rada sva skupaj, pa tudi posamično se vsak v svoji družbi odlično počuti.

Če dodamo ovnoma še bika- sina in hčer vodnarja, smo ravno prava kombinacija, hehe

Uživamo v skupnih trenutkih, pa tudi posamično. Nobeden ni glaven igralec, vsi smo skupni igralci.Vsak ima svoje prijatelje, vsi imamo skupne....radi se imamo, uživamo v radostih življenja. 1x na leto pa odideva na dopust in uživava v novih medenih tednih.

Pa magično kroglico imamo in pomaga, hehe

Kyara

inteligentka  

član od: 23.10.2008

sporočila: 115

23. mar 2009 9:18

oj, ok rimljanka, se bom potrudila, da tega izraza ne bom več uporabljala... se mi zdi včasih - tak primeren. ker s tem izrazom na kratko povem oziroma opišem lastnosti slovencev - karakteristike, ki so javno znane; tako na splošno seveda. ta beseda je neka karikatura slovenskega naroda. razumem pa tudi s. makarovič kaj je hotela povedati. pač ga uporablja, ker ima neke izkušnje z specifično mentaliteto ljudi. ki je resnično v določenih trenutkih prav osupljiva.. tudi jaz imam nekaj teh izkušenj in to, ko sem bila mlada punca - odkrita, prijazna, zaupljiva, malo naivna, ko sem verjela v ljudi in njihovo dobroto itd.. karikature ne bi smele motiti nikogar, niti satira ampak, ker je to vaš forum bom upoštevala, da vas moti... dr, rugelj, s. makarovič itd - so taki ljudje, ki na direkten način rečejo bobu bob.. saj vem, da večkrat pregrobo, a se skriva dosti resnice za njihovimi izjavami.. torej povejo naglas, kar drugi šepetajo med sabo.. saj j. zrnec in l. bazovičar tudi v kotičku za slovence opravljata in karikirata sloveski narod.. mi pa se smejimo, kot bi se lahko izrazu slovenceljn.. cila, tudi jaz imam neke svoje poglede, svoj način življenja, svoje posebnosti, nisem se vkalupila, ustvarila sem si svoj svet.. to so pa tudi izkušnje, mar ne?! pač naše.. življenje smo si po svoje uredile.. poročila se nisem nikoli in dvomim, da se bom, čeprav bi se lahko.. zase mislim, da sem premalo prilagodljiva, da bi mi kaj takega uspelo.. občudujem ljudi, ki jim to uspeva - preprosto voziti skupaj; občudujem pa tudi ljudi, ki so si sami s sabo ustvarili nek svoj način bivanja.. tako ali drugače.. hvala za vaša razmišljanja, hvala, ker ste se odzvali in spoštujem to.. lepo se imejte inteligentka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. mar 2009 14:27

Kyara je napisal/a:

Kot je mamamia zapisala, tudi midva sva po 27 letih zakona prosta, ko sva sama in pustiva prostost ko sva skupaj na recimo zabavah. Kot pravi pregovor: živi in pusti živeti.

V Vsakem zakonu so vzponi in padci, od partnerja pa je odvisno, kako jih rešujeta. Monolog ni nikoli dober, toleranca na obeh straneh pa zelo dobrodošla.

Modva sva oba ovna. Trmasta, nepopustliva, svojeglava...vendar razumevajoča in strpna. Obema pomeni družina veliko. Rada sva skupaj, pa tudi posamično se vsak v svoji družbi odlično počuti.

Če dodamo ovnoma še bika- sina in hčer vodnarja, smo ravno prava kombinacija, hehe

Uživamo v skupnih trenutkih, pa tudi posamično. Nobeden ni glaven igralec, vsi smo skupni igralci.Vsak ima svoje prijatelje, vsi imamo skupne....radi se imamo, uživamo v radostih življenja. 1x na leto pa odideva na dopust in uživava v novih medenih tednih.

Pa magično kroglico imamo in pomaga, hehe

Kyara

Sploh ne dvomim v odločilen vpliv horoskopskega znamenja ( da magične kroglice niti ne omenjam )

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti