23. mar 2009 9:18
oj,
ok rimljanka, se bom potrudila, da tega izraza ne bom več uporabljala...
se mi zdi včasih - tak primeren. ker s tem izrazom na kratko povem oziroma opišem lastnosti slovencev - karakteristike, ki so javno znane; tako na splošno seveda. ta beseda je neka karikatura slovenskega naroda. razumem pa tudi s. makarovič kaj je hotela povedati. pač ga uporablja, ker ima neke izkušnje z specifično mentaliteto ljudi. ki je resnično v določenih trenutkih prav osupljiva.. tudi jaz imam nekaj teh izkušenj in to, ko sem bila mlada punca - odkrita, prijazna, zaupljiva, malo naivna, ko sem verjela v ljudi in njihovo dobroto itd..
karikature ne bi smele motiti nikogar, niti satira ampak, ker je to vaš forum bom upoštevala, da vas moti... dr, rugelj, s. makarovič itd - so taki ljudje, ki na direkten način rečejo bobu bob.. saj vem, da večkrat pregrobo, a se skriva dosti resnice za njihovimi izjavami.. torej povejo naglas, kar drugi šepetajo med sabo.. saj j. zrnec in l. bazovičar tudi v kotičku za slovence opravljata in karikirata sloveski narod.. mi pa se smejimo, kot bi se lahko izrazu slovenceljn..
cila, tudi jaz imam neke svoje poglede, svoj način življenja, svoje posebnosti, nisem se vkalupila, ustvarila sem si svoj svet.. to so pa tudi izkušnje, mar ne?! pač naše.. življenje smo si po svoje uredile.. poročila se nisem nikoli in dvomim, da se bom, čeprav bi se lahko.. zase mislim, da sem premalo prilagodljiva, da bi mi kaj takega uspelo.. občudujem ljudi, ki jim to uspeva - preprosto voziti skupaj; občudujem pa tudi ljudi, ki so si sami s sabo ustvarili nek svoj način bivanja..
tako ali drugače..
hvala za vaša razmišljanja, hvala, ker ste se odzvali in spoštujem to..
lepo se imejte
inteligentka