14. apr 2003 14:37
Hvala za duhovite pripombe. Nekatere so me spravile v smeh. Večina zadeve sploh ni prebrala. Nekateri niti ne razlikujejo med prebrancem in pasuljem. Vprašanje se je glasilo, ALI JE ZADEVO MOGOČE PRIPRAVITI za tako vsoto, ker običajno več ljudi več ve. Niti nisem rekel, da bom porabil toliko, niti ne trdim, da je to mogoče. K temu me je spodbudilo razmišljanje gostilničarke ob nakupovanju mesa. Slučajno sem ujel del pogovora z njenim možem, ko je kupovala meso. V eni štacuni so imeli eno akcijo in rekla mu je, da en zrezek pride 50 SIT!!!. Koliko ga plačamo kot stranke, verjetno ni treba posebej omenjati. (Če torej naredim 100 zrezkov po 50 sit, bom zapravil 5000 sit). Ob tem bo lahko vsak dobil 5 zrezkov!!!. Ha ha. Očitno znajo gostilničarji dobr zaslužit. Če tako druščino (okrog 20 ljudi) druščino povabiš v gostilno, običajno plačaš med 50 in 100.000 sitov.
Lokacija bo odvisna od vremena. Če bo lepo bomo zunaj, sicer notri. Na praznovanju bodo tudi otroci. Kot se mi zdi, bodo najraje jedli čevapčiče z žara. Nekaj možnosti za solate:
Solate:
- Motovilec ali druga zelena solata z domačega vrta z jajci (vrednost = 200 sit) (približno 1 kg) (njami)
- Regrat z jajci ali s krompirjem (vrednost = 200 sit) (približno 1,5 kg) (njami)
- Mešanica koruze, fižola in čebule (vrednost = 500 sit) (približno 2 kg) (njami).
Kruh bom spekel sam. Pripravil jih bom več vrst: belega, čebulnega, česnovega in polnozrnatega. (vrednost <1000 sit) (njam njam).
LP.
Janez66