10. mar 2009 18:37
Kot natakarica nimam ravno dosti izkušenj. Ko sem bila še precej mlada, smo za krajevno skupnost služili mreže za gole tako, da smo z natakrskimi veščinami pokrili eno večjo prireditev.
Rajone smo si razdelili po vrstah, moja je bila št. 12. Od 18. do 6.00 zjutraj na viskoh petah ( gos neumna, ja). Na koncu sem po opravljenem delu plačala manko v višini dveh litrov modre frankonje. In zakaj ?
Stegla sem pri mizi, kjer je sedel moj bivši z ženo in še nekaj prijatelji, ki jih nisem poznala. Z muko se prinesla tista dva litra vina in ko sem hotela denar, mi ga preprosto ni hotel dati. Trdil je, da je že plačal in vse moje dokazovanje je bilo zaman. Ostali se niso vmešavali in so namenoma gledali stran. Saj smo imeli dva močna poba, ki bi lahko iztrejala denar, vendar sem požrla solze, ker bi gotovo prišlo do incidenta.
Tiste pijače mu nikoli nisem odpustila. Za mano je bilo utrujajoče delo, plačati pa sem morala iz svojega. Zati razumem vse, ki morajo iz svojega žepa plačati poblegle goste, ki jih je kar nekaj. Če imaš komaj za preživetje, se vsakodnevno pokrivanje manka pozna.
Sem zato, da se prinese poleg račun, če gre za lokal, kjer se posedi na kaki kavi. Če pa gre za restavracijo, kjer se prej kaj spije, pa se mi zdi račun takoj po pijači neprimeren.
PS Vzamite s sabo račun in ga ne puščajte na mizi. Lastniki nagradijo natakraje, če jih račune prinesejo nazaj in jih potem zbrišejo iz blagajne. Vir : internetna stran DURS.
F r i n a