6. feb 2009 7:24
Razprava o biti ali ne biti urejen se mi zdi popolnoma odveč. Razlogi za eno ali drugo so pri vsakem posamezniku različni: služba, osebne želje, debelina denarnice, okus, sposobnost "nošenja" oblačil in še kaj bi se našlo. Majdinin primer ni osamljen; ljudje živimo preko svojih zmožnosti. Eni mečejo denar za obleke, drugi potovanja, tretji (teh je verjetno pri nas največ) za avtomobile. Kupujemo glede na svoje preference. In ker so sredstva omejena, je potem treba priškrtniti na drugem koncu. Ko sva z možem kupovala vhodna vrata, nama je trgovec rekel, da so neredki primeri, ko se ljudje pripeljejo do salona z najnovejšim mercedezem in potem vprašajo po najcenejših vratih. Midva sva se pripeljala s starim avtomobilom in se zanimala za vrata, ki nama bodo všeč in se bodo vklapljala v koncept hiše. Cena ni bila pomembna. Tako se ta svet vrti. Težko me kdo prepriča, da neurejenost pri človeku poraja občutek ugodja. Nimam v mislih urejenosti v skladu z najnovejšimi modnimi smernicami, ampak urejenost v precej temeljni človeški naravi, da si opran, zašit, da ti oblačila približno pristojijo in da tvoja celostna podoba izraža zadovoljstvo nad življenjem. Za no res ni treba biti "in", vendar se oblačilom starejšega letnika enostavno vidi, da so stara. Ne ker barve niso v skladu z letošnjimi, ampak ker so sprana, raztegnjega, zmuckana itd. Tudi oblačila imajo svojo letnico. Seveda obstajajo tudi (kakovostna)oblačila, ki na leta ostajajo lepa. Na našo srečo. Kljub temu jim sčasoma preteče rok. Kar se kavbojk tiče, pa zame ni modnih trendov. Kupim katerekoli, ki so zadosti dolge in mi pristojijo in potem jih nosim, dokler ne razpadejo. Na srečo se je v zadnjih letih ponudba dolžine 36 močno izboljšala, tako da je več izbire. Vendelina, ko bo prišla jesen in boš uspela najti ozke škornje, te bom prosila za razkritje skrivnosti. Nakup (ozkih) škornjev je eden najhujših problemov in večinoma se zgodi, da jih ne uspem dobiti, ker prezgodaj odneham. Dobra plat je, da prihranim denar. Na srečo nisem velika ljubiteljica škornjev. Tudi sicer nakup obutve ni preprost, če imaž suhe noge, ker ni bolj groznega od čevlja, ki se "odpira" med hojo. mimika