16. feb 2009 9:05
Vijolična je zelo močna in prepoznavna barva in tule še kakšno drugo barvo dodati, to spada hitro v kategorijo too much information. Poleg črne variante, ki si jo omenila tudi sama, bi si jaz tule upala dodati kvečjemu še kakšno drugo vijolično barvo ali kaj, kar se malo spogleduje z vijolo. Npr, če najdeš na razprodaji še kakšne vijola čevlje in potem kombiniraš oblekico z debelimi črnimi nogavicami in vijola šuhi, je to fino. Če niso vijola, so lahko tudi temno rdeči. In potem si omisli še kakšno broško, ki je enake barve kot čevlji. Ali pa, če nimaš broške, okoli puli ovratnika se super poda kakšne pol kile poceni plastičnih "korald". Jaz jih kupujem v Accessories (so pri vsakem hipermarketu). Fazon je, da hkrati nosiš več korald in lahko kombiniraš vijola in črne (vsaj kake tri naenkrat) in dobiš wow-efekt. Več jaz ne bi delala. Tudi raznoraznim pasovom bi se v tem primeru odpovedala. Vijola oblekica z definiranim krojem - to zadošča. Pa pri vijola obllekici je pomembno, da imaš lep mejkap - ker zna vijola nekako "barvo potegniti dol z obraza". Ni treba, da je močan mejkap, ampak fondotina za lepo barvo kožo, pa malo blusherja po ličkih, pa malo riši okoli oči....Pri vijoli je kakšna nevtralna barva šminke okej, preveč močne ustnice na vijolo (enako velja tudi za temnordečo) malo vulgarno izgleda. Pa lepo nosi to oblekico. Vendelina jr.