Pomladni oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. feb 2009 9:05

Vijolična je zelo močna in prepoznavna barva in tule še kakšno drugo barvo dodati, to spada hitro v kategorijo too much information. Poleg črne variante, ki si jo omenila tudi sama, bi si jaz tule upala dodati kvečjemu še kakšno drugo vijolično barvo ali kaj, kar se malo spogleduje z vijolo. Npr, če najdeš na razprodaji še kakšne vijola čevlje in potem kombiniraš oblekico z debelimi črnimi nogavicami in vijola šuhi, je to fino. Če niso vijola, so lahko tudi temno rdeči. In potem si omisli še kakšno broško, ki je enake barve kot čevlji. Ali pa, če nimaš broške, okoli puli ovratnika se super poda kakšne pol kile poceni plastičnih "korald". Jaz jih kupujem v Accessories (so pri vsakem hipermarketu). Fazon je, da hkrati nosiš več korald in lahko kombiniraš vijola in črne (vsaj kake tri naenkrat) in dobiš wow-efekt. Več jaz ne bi delala. Tudi raznoraznim pasovom bi se v tem primeru odpovedala. Vijola oblekica z definiranim krojem - to zadošča. Pa pri vijola obllekici je pomembno, da imaš lep mejkap - ker zna vijola nekako "barvo potegniti dol z obraza". Ni treba, da je močan mejkap, ampak fondotina za lepo barvo kožo, pa malo blusherja po ličkih, pa malo riši okoli oči....Pri vijoli je kakšna nevtralna barva šminke okej, preveč močne ustnice na vijolo (enako velja tudi za temnordečo) malo vulgarno izgleda. Pa lepo nosi to oblekico. Vendelina jr.

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

16. feb 2009 9:14

Vendelina jr. ......navdušena sem nad tvojimi predlogi; bom upoštevala in se že vidim v tistih vijola čevljih Res hvala blažkaa

Vendelina jr.  

16. feb 2009 10:40

Jankica, seveda obstaja. Sicer dobsedeno tega, kar je na tej fotki, se v bistvu ne da ustaviti, ker tak kroj zdrži samo poziranje in nič drugega (in še pri tem si lepo prilepiš obleko na prsi, kaj pa drugega). Sama imam eno podobno obleko, vendar je bil oblikovalec tolikanj pameten, da je na dekolteju prišel eno zelo prosojno črno zadevo in potem tista prsojnina drži oba trikotnika skupaj. Če imaš kako podobno obleko, potem moraš imeti že v kroju eno varianto,, ki bo trikotnika držala skupaj (če ni prosojnina, je lahko en trak blaga pod prsmi, potem se pa lahko izrez nadaljuje skoraj do popka in bo vse stalo na svojem mestu). Drugače pa se take večerne obleke, ki imajo bodisi odprt hrbet, bodisi tenke naramnice, ali pa so na varianto brez naramnic (vendar tudi brez korzeta) obvezno podpirajo s košaricami. Košarice prodajajo v trgovinah s specializiranim šiviljskim programom. V Ljubljani hodimo v trgovino Klara na Rimski ulici (ne vem od kod si, ampak vsak izgovro za obisk mesta prav pride, a ne?). Par košaric stane 8 EUR, prodajajo tri ali štiri velikosti, barve so ponavadi bela, črna ali pudrna, obliki sta pa tudi dve in sicer trikotna (kar pride prav pri oblekicah z ameriškimi naramnicami okoli vratu) in elipsasta (kar se dobro uporabi pri oblekicah brez naramnic). Košarice prišiješ tako, da trikotno obliko prišiješ na oblačilo na treh koncih, medtem ko elpsasto/korzetno samo na dveh. Stvar je enostavna. Oblečeš oblačilo, podložiš prsi s košaricama in potem ti frendica na strateškem mestu z bucko pripne košarico in to je to. Hope this helps. Vendelina jr.

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

16. feb 2009 10:54

Ajej, en teden sem bila na bolniški, pa vse tole... V glavnem, PA KAJ ZA VRAGA JE TUKAJ NAROBE??? Mislim??? Pa smo spet pri "klasični" združbi obrekljivih in zlobnih... (one so spet začele špikat)... Hej, Začetnica, a naju s Katko ne morš mal "pohvalit" da v bistvu sploh ne opravljava tok??? Dej no... : ) Hej, za ZG sem jaz ZA, torej gremo lepo oblečene in namazane? (pa na poti se lahko še pri meni ustavimo, bo moj lubi skuhal koffee?) A??? (une nej se pa kar po svoje dobijo, če sem mal žleht). Aja, jaz bi vijolčno lepo drzno kombinirala z zeleno. Sta nasprotni barvi, pa se to da, če je le v pravih odtenkih. Pa seveda s črno... (sem si zdaj, ko sem bila doma nakvačkala turkizen šal z vijola in temno zelenimi rožami). lidka [sonce]

Vendelina jr.  

16. feb 2009 11:04

Lidka, brušenje jezikov me v osnovi pušča čustveno hladno. Bolj me je "vznemirilo", ko mi je v sredo v oči padel en super trenčkot in sem rekla, okej, memoriram, bom naslednjič to vzela - in ga v soboto ni več bilo! Mi evidetno ni bil namenjen... Ker drugače jaz začnem z efektivnimi pomladnimi nakupi v začetku marca (nekako se februarja "držim nazaj") in si vedno kaj silnega omislim za "8. marec". Sicer je pa treba s potrošnjo vzpodbuditi tudi naše proizvajalce, to je nardonogospodarsko primerno početje, a ne? Vendelina jr.

jana2  

član od: 19.2.2007

sporočila: 48

16. feb 2009 11:06

meni pa se zdi tale tema kar hudo poučna, ker jaz žal nimam ne časa niti volje vsega tega naštudirat in ko preberem par postov od Venedeline, dobim en tak overall pregled nad letošnjo modo...še več updatov prosim...sploh o tem kaj naj nosi svetlopolta in svetlolasa ženska...in kaj naredit, da razbijem svojo črnino v omari? Sem po včerejšnejm pregledu omare ugotovila, da to pa je že too much črnega:) jana2

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

16. feb 2009 11:08

Lidka, pa jaz sem za oba 'kluba' za, kaj pa jaz??? (Bi rada videla ZG in šla na kavo s starimi kavbojkami :) ) Namazati se 'fino' sicer ne znam, sem pa odprta za nove ideje in predloge 

Atina

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

16. feb 2009 11:11

Lidka me Štajerke se ne bomo nič pri tebi oglasile, ker bi bil prevelik ovinek... Lahko pa kaj dobrega spečeš pa nam prineseš v ZG (npr. tiste kavine kocke bi prijale). Drugače smo pa bolj na mailih s tem. Sicer pa me zanima, če bi bilo kaj takega aktualno nositi na pomlad za v službo: Kaj pa črna volnena obleka z dolgimi rokavi in na puli? Ali je to že preveč zimsko?? Začetnica

Vendelina jr.  

16. feb 2009 11:25

Jana2, črna je okej. Svetlolaskam črna zelo lepo stoji, ker je fin kontrast. Moraš pa paziti, da te črna ne "poje vase". Recimo, to fino pobiješ z naslednjim: - da kombiniraš črne kostime s topi in bluzami in svetlečih materialov (karkšnakoli barva, glavno, da se sveti - čeprav se to najbolje naredi s svetlečo sivo, zlato, pa tudi kak bela stvar, ki se sveti je super) - da kombiniraš črna oblačila z dodatki v kontrastni barvi (recimo rdeči čevlji ali pa rdeča torbica, pa letošnja screen-blue je tudi super barva) - da kombiniraš črna oblačila s plaščkom ali trenčkotom v drugi barvi. Svetel trenč in vse ostalo črno - s tem se ne da mimo udariti. - da namesto "črno", kombiniraš oblačila v konceptu "črno-belo" Skratka, ko kupuješ oblačila, delaj na črno-belem konceptu (ne išči samo črnega). Na primer: pri plaščih med črnim in tvidastim izbereš tvidastega. Pa takisto kombiniraš si omisliš še kak tvidast kostim za jesen in zimo. V pomladno-poletni shemi je itak treba imeti temen komplet, ti se pa navadi zraven kombinirati svetle bluze in svetle čevlje. Oziroma, črno beli čevlji so vedno moderni (odkar jih je pa Lagerfeld lansiral za sezono, ki se zdaj poslavlja, so pa še bolj in bodo vsaj še kaki dve sezoni totalna špica) - ti kar kupuj črno-bele čevlje z nizko in visoko peto, to vedno prav pride. - potem velja pravilo, da nikoli nimamo zadosti belih bluz. To je edin kos oblačila, ki se kupuje na zalogo.... - pozimi in jeseni si moramo itak vse narisati več obraza, tako da to, da si morate tudi svetlopolte to narisati, ni kak poseben problem...... za dnevno verzijo uporabi močnejšo barvo lipsticka, pri okicah pa totalno konzervativno (barva zemlje + maskara, s tem se ne da zmotiti). Namreč, če si svetla, ti mora močno rdečilo definirati obraz, da se ne izgubi v svetlih laseh in da ga črna oblačila ne pojedo. Hope this helps. Začetnica, tista oblekica je super. Po moje jo boš lahko nosila cel marec. To je v osnovi oblekica, ki se nosi v marcu in oktobru (ker so takrat ravno najboljše temperature za tako oblekico - med 10 in 15 in ponavadi mislimo, da bo sonce, potem je pa oblačno in je bolj 10 kot 15). Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 16. feb 2009 11:27:35

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti