7. feb 2012 15:29
imam par vprašanj za že stare kombučaste mačkone :)
jaz jo imam zdejle že kak mesec in pol, vsak teden mi v vsakem kozarcu nastane ena nova, to izgleda tako, da se kulture naberejo na površini in se v petih, šestih dneh povežejo in nastane nova plahtica. sploh nimajo stika s tastaro, ker ta itak že v pol ure potone, neodvisno kolk cukra not dam.
opazila sem tudi oz. nisem, da bi se debelile. taprva je še vedno fit in kot taka daje vzgled tudi ostalemu podmladku. tako imam zdaj 2 kozarca polno malih plahtic.
a mi ve kdo povedat kaj je tu nenormalno, kaj bi bilo narobe?
čaj kuham predvsem zeleni - a je mogoč narobe da je aromatiziran? včasih kombiniram tud s šipkom pa kamilco.
cukra 2 žlici na liter, odkar sem prvič mislila da mi bo trebušna slinavka odpovedala zaradi sladkosti - odmerjala sem na grame, kot je pisalo in je blo preveč se mi zdi. - mogoče je tu premalo hranil za njih?
voda je deževnica, brez klora
pomislila sem tudi na temperaturo - en kozarec mam na tleh v dnevni sobi, blizu radiatorja, je pa še vedno mal hladno, ker je to pod velikim oknom, še posebej zdaj, ko se je zima prebudila, drugi je pa v kuhinjski omari - je pa res, da ne kurimo na hard core, ker je hiša bolj ko ne prazna čez dan.
poskusla bom tudi eno v karanteno dat, v svoj kozarec za več časa, da vidim če se bo od žalosti in dolgčasa začela prenajedat in debelit.
Oreo