Ema 2009

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. feb 2009 20:27

Zdenkica, pravila eurosong contest-a določajo, da mora biti pesem zapeta v enem ali več evropskih jezikov. Smiselno zato tudi v nacionalnih izborih upoštevajo to pravilo. En ali več evropskih jezikov. In angleščina je evropski jezik. @Ognjič: a zlate pa ne maraš? @lady beginner, a si spet na dispoziciji, mislim zdravje in te stvari? Vendelina jr.

Zdenkica  

član od: 12.6.2004

sporočila: 251

2. feb 2009 20:43

Vendelina jr. je napisal/a:
Zdenkica, pravila eurosong contest-a določajo, da mora biti pesem zapeta v enem ali več evropskih jezikov. Smiselno zato tudi v nacionalnih izborih upoštevajo to pravilo. En ali več evropskih jezikov. In angleščina je evropski jezik. @Ognjič: a zlate pa ne maraš? @lady beginner, a si spet na dispoziciji, mislim zdravje in te stvari? Vendelina jr.
Vem to, ampak to ni bil eurosong ampak njegov izbor. Mene je itak zelo motilo.

jedert  

član od: 31.7.2008

sporočila: 77

2. feb 2009 20:51

Danes so ob koncu TV dnevnika (na POP TV) prikazali posneto reakcijo enega od članov Lange na odločitev strokovne žirije, ki jim ni dodelila niti ene točke. Ojoj, kakšen (primitiven) izpad! jedert

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

2. feb 2009 20:53

Vendelina jr. je napisal/a:
@Ognjič: a zlate pa ne maraš? Vendelina jr.

Ja, no..stran je pa že ne bi zlila...

Ognjič

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. feb 2009 21:12

Moja najboljša prijateljica je že od nekdaj evorvizijska navdušenka. Vse ve o Emi in Evrosongu, ki ga v resnici gledam samo zaradi nje, da ji potem lahko držim štango pri komentiranju in krementiranju.

Nekoč pa so bili časi, ko sem gledala jugosovanski predizbor in smo potem popevali tiste pesmice, ki so izpadle zaradi "nacionalnega ključa". In se jezila, ker nismo zmagali, ker smo zmago vedno napovedovali. IN ko smo zares zmagali, sem zbudila mamo in se drla od groze, da bomo zmagali. Takrat sem namreč že vedela, da to pomeni velik denarni zalogaj, ki ga je obubožana država težko zmogla.

Dva dni nazaj sem bila na njeni žurki, na kateri so igrali tudi nekaj šlagerjev, ki so nastali v predizboru. Ko smo skušali zapeti katero od kremenito slovenskih zmagovalk, smo končali s Sestrami, ki so nastopile kot štos in zmagale. In šle v finale, kar je nepojmljivo.

Včeraj sem gledala Emo, da bom razumela pripombe.

Meni ni šla nobena zelo na živce, ene so mi bile všeč, druge pa manj. Je pa to paša za oči, za ušesa pa test sprejemljivosti.

Bogu bodi potoženo, da Slovenci nikoli ne bomo poslali nikogar, ki bo zadovoljil vse okuse. Vsako leto bomo morali skozi  sito, ali nas sme poslušati Evropa in drugi.

O tem, koliko na tekmovanje vpliva kvaliteta, lahko pove dejstvo, da se nekaj držav v finale uvrsti samo zaradi vloženega DENARJA. Mi pa potem o kvalitetah, o slovenstvu in slovanstvu.

Sem pa prepričana, da bi morali biti ustvarjalci slovenske predstavnice slovenski državljani. In vsaj to naj bi bilo resno.

Pri tem me prav malo briga, kaj dela Monaco, pa Švica pa Portugalska. Itak me je strah, da bi zmagali, potem pa bi jamrali, da ni denarja.

Naj se pesem poje. Naj se pesem pomni in popeva še leta.

PS Zakaj na OI ne smejo barve SLO zastopati drugi državljani ? In v čem se en Evrosong tako bistveno razlikuje od OI, da je državljanstvo sveto pravilo ?

F r i n a

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

2. feb 2009 22:43

Jaz pa sem bila včeraj na Emi, pa mi je bila voditeljica v živo zelo luštna, bolj kot se mi je zdela na predizboru , ki sem ga spremljala preko TV. Ima tako postavo, da sigurno nima nobenega stika s Kulinarično Slovenijo, ki meni polahko dodaja kilograme. Nič ni bila živčna, pila je vodo in veliko razgibavala usta. S Polesom sta mi delovala zelo sproščeno in prijetno. Namen je bil, da odigra eno voditeljico, kot bi jo mimogrede pobrali s ceste, Poles pa naj bi jo nekako usmerjal. Žal res ni bilo vedno posrečeno za videti in slišati, ampak kaj hočemo. zoja2

vanilija76  

član od: 29.9.2007

sporočila: 415

3. feb 2009 9:14

Tudi mene so Langa zelo razočarali,ampak ne z njihovim nastopom,temveč z obnašanjem.Takšno obnašanje pripelje marsikaterega človeka do mnenja ,ki ga na žalost ali pa na veselje,večina misli o Romih. Žal,žal, treba se bo naučit še marsikaj o bontonu. Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

3. feb 2009 9:41

Nastop Lange mi je bil všeč, mi pa ni čisto nič všeč njihovo obnašanje po nastopu in bolje je tako kot je, in da so naredili sceno v sloveniji, kot pa da bi šli na evrovizijo in potem tam naredili celo štalo, ker pač niso zmagali. Potem bi šele svet videl in slišal vse o Sloveniji. To vam bi bilo pa prav, da bi slovenci rome pošiljali na evrovizijo? samo vprašam... ariella

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

3. feb 2009 10:00

Jaz jih pa lahko razumem. Bili si povabljeni, potem pa jim t.i. strokovna komisija ni dala niti ene točke ... jim je pač dvignilo plafon. Pa ne pravim, da je pa to zdaj prav in super, pravim samo, da jih lahko razumem. Mislim tudi, da bi glede na ceno klica morali 100 % upoštevati glas ljudstva, pa bi bil mir. Prvo sito je itak njihovo, tam skozi bi morali spustti take komade, za katere mislijo, da si zaslužijo vsaj eno točko od njih na domačem izboru. Zmagovalca pa bi določili gledalci preko smsov - volk sit in koza cela. sara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. feb 2009 10:04

Kar se mene tiče, mi je pri vsakem tekmovanju (od tega, kdo je naredil najlepše pirhe v lokalni skupnosti naprej) važno predvsem to: - da ljudje v tisto tekmovanje vložijo vse, kar legalno lahko in kar v danem trenutku zmorejo, - da imajo zmagovalno mentaliteto (v smislu, da verjamejo, da lahko zmagajo, ker če so prišli samo sodelovati, so se mentalno že odpovedali zmagi). Mene ne motijo državljani drugih držav na emi. Me ne motijo niti hrvaški državljani, me ne motijo niti avstijski državljani, niti italijanski niti od nikoder (omejitve državljanstva zgolj na slovensko namreč avtomatično izključi predstavnike slovenske manjšine iz tekmovanj, kar se je že zgodilo z Ylenio Zobec, zato so tisto pravilo o državljanstvu umaknili in meni se to zd prav). To je glasbeno tekmovanje in naj imajo radi glasbo. Paralel o državljanstvu pri Eurosongu in olimpijskih iger ne bi vlekla. Olimpijske igre organizira mednarodni olimpijski komite in ima svoj set pravil, Eurosong je tekmovanje od European Broadcasting Union in ta ima svoj set pravil in bi resna primerjava presega format foruma. Ampak tudi športne zveze od vsepovsod uvažajo tujce. Naturaliziranih športnikov je kot solate, tujcev med trenerji pa tudi (in mi jih tudi imamo in hvala bogu, da jih imamo) in trenerji so pa itak lojalni trenutnemu varovancu (jim vsaj ni treba spreminjati državljanstva), pa prav tako sodelujejo v uradni povorki na začetku vsakih iger in hvala bogu, da nihče še ni pod to postavil vprašaja.... Glede Lange. Tisti izpad na koncu je težka kozlarija in če bi imel Kontrec kaj pameti, bi bil tiho. Ker je z tistim izpadom samo podkuril slovenčke in slovenceljne vseh spolov in regij, da so lahko spet svoj srd nad Romi opravičili. Ariella, tisti zadnji stavek bi lahko preskočila in v osnovi bi ga lahko tudi izbila iz mentalnega sklopa. Ampak, kot meni spomin nese, je na tem festivalu lahkih not često na koncu kak incident. Echt Karmen Stavec je, ko ni zmagala, prav nedamsko ozmerjala Sestre in jim zatulila, da so cipe. Kar je potem seveda Marlenna interpretirala na vse možne načine in ji vrnila obilno in izdatno naslednje leto, ko je Karmen pogorela s svojo pesmico. Pa sta se tudi Magnifico in Patrik Greblo na tem dogodku vse prej kot lepo gledala in zdaj ravno ne vem, ali so ju že narazen vlekli ali pa se je nekaj pametnih postavilo vmes že prej, tako da ni bilo treba nikogar narazen vleči. Aja, pa kultno je zmerjanje (to in tudi prej naštete se da dobiti na spletu) med dvema bejbama s televizije (ali televizij), ki sta se skregali zaradi takratnega urednika razvedrilnega programa (ki je bil, btw, poročen z gospo, ki se takrat ni vmešala v tisti incident)...... Hočem reči, neumnost in neprimerno obnašanje - tole dvoje nič ne diskriminira po etnični pripadnosti in tudi med slovenceljni, slovenčki itd kar na veliko deluje. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti