Inšpekcija

shakra  

član od: 31.3.2007

sporočila: 75

tema odprta - 25. jan 2009 17:16 | ogledi: 11.485 | odgovori: 22

Pozdravljeni!

Z možem odpirava bar v Mariboru. Zato sem:

- odprla s.p.

- registrirala glavno dejavnost "strežba pijač",

- pridobila uporabno dovoljenje lokal,

- sklenila najemno pogodbo za lokal,

- prijavila delovni čas,

- poslala na SAZAS izpolnjen obrazec za javno priobčitev glasbenih neodrskih del,

- zdaj pa se ukvarjam še s tisto izjavo o varnosti z oceno tveganja. Ali to izjavo o varnosti, lahko sestavim sama, ali jo mora kakšna uradna oseba oz. agencija? Ker ne bova v začetku nikogar zaposlila, sem sestavila nekakšno skrajšano obliko te izjave na podlagi pravilnika o načinu izdelave izjave o varnosti z oceno tveganja. Če mi lahko kdo svetuje glede te izjave, bi bila zelo hvaležna.

Najbolj pa me zanima, na kaj moram paziti, ko pride prva inšpekcija. Če ima kdo te informacije in izkušnje, bi bila zelo vesela, če bi mi jih posredovali.

lp,

shakra

njofra  

član od: 6.11.2006

sporočila: 70

25. jan 2009 18:09

mogoče še to da moreš poleg SAZAS-a,prijavit še na ZAMP in IPF.so trije za glasbo.meni je to inšpektorica preverla,za enga nisem vedla in sem morala naknadno ji poslat pogodbo.Izjavo je meni delal uradni,ki se s tem ukvarja ,imam sicer drugo dejavnost kot ti.pa varstvo pri delu tudi moraš met-izpit. njofra

beli  

član od: 1.12.2005

sporočila: 81

25. jan 2009 20:12

Pa haccp urejen, če se ne motim; pa zdravniški pregled beli

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

25. jan 2009 20:21

Izjavo o varnosti z oceno tveganja ne moreš sama sestavit, zato so organizacije, ki ti to naredijo, kot tudi požarni red. Teh stvari je cel kup, pa zaračunat tud znajo. Potem pa še kot je omenila beli, zdravniški pregled, pa njofra: varstvo pri delu. Pri delovni inšpekciji, ki je najbolj pogosta je pomembno, da imaš prijave m1/m2, v zdr. in pokojninsko zavarovanje, pa zdrvaniške preglede, pa urejeno knjižico z delovnimi urami, plačane davke in prispevke, ter izplačane plače. Tržni inšpektorji preverjajo stanje v blagajni, koliko je blokiranega in koliko dejansko denarja, cenike, obratovalni čas....., znajo se tud spustit v zalogo, čeprav se pri meni v 6 letih poslovanja niso nikoli spuščali. Znajo biti zahtevni in iščejo dlako v jajcu, odvisno kakšnega dobiš po karakterju. Želim ti veliko poslovnih uspehov in sreče ob odprtju lokala. Lep pozdrav čvekica

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

25. jan 2009 20:25

kateri inšpektorji pa lahko pridejo v trgovino in kaj lahko zahtevajo? kleo

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

25. jan 2009 21:18

tržni so najbolj pogosti, delovna pa itak hodi povsod, tud v trgovini. Odvisno za kakšno trgovino se gre, jaz sem imela butik, pa tudi v prehrani sem bila, če si v tej smeri in če ti lahko kako pomagam ni panike čvekica

shakra  

26. jan 2009 14:11

Njofra, res je, kaj praviš, nekaj sem našla na strani GZS, kot je spodaj navedeno: Potrebno je opozoriti, da imajo po veljavni zakonodaji SAZAS, ZAMP, IPF zakonsko pravico od uporabnikov zahtevati plačilo nadomestil za uporabo avtorsko varovanih del. "Kolektivne organizacije (SAZAS, ZAMP, IPF) tako zastopajo različne upravičence avtorskih in sorodnih pravic. Dejstvo, da gospodarski subjekt plačuje nadomestilo eni avtorski organizaciji še ne pomeni, da ni zavezan k plačevanju drugima dvema, saj kolektivne organizacije zastopajo različne upravičence do nadomestil pri uporabi varovanih del. Prav tako je potrebno poudariti, da je zmotno mnenje mnogih uporabnikov, da so s plačilom RTV naročnine poravnali vse svoje obveznosti do kolektivnih organizacij." lp, shakra

shakra  

26. jan 2009 14:25

Čvekica, jaz imam samo popoldanski s.p. in nihče ne bo redno zaposlen. Ali morava jaz in moj mož, ki mi bo občasno pomagal, imeti zdravniški pregled? Požarni red je v lokalu od prejšnjih najemnikov nalepljen na steni, ali moram imeti novega, ali lahko uporabim kar tistega? Iskala sem tudi kaj o HACCP-ju, pa kot se mi zdi je to bolj za živilsko industrijo in restavracije s hrano. Ali kdo ve, če moram jaz to imeti, kljub temu, da se bo stregla samo pijača? lp, shakra

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

26. jan 2009 15:18

Kaj nimate na občini ustrezne službe, kjer vse to izveš?

rimljanka - zasebno mnenje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. jan 2009 15:46

Shakra, glede na to, kaj sprašuješ, bi rekla, da moraš še en krog narediti po pristojih uradih, ker se ti bodo tako tudi druge stvari razjasnila. V nasprotnem primeru bodo na tvoji popoldanski obrti imeli vsi pripravniki na inšpektoratu dober učni material. Vendelina jr.

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

26. jan 2009 15:52

Žal se bolj malo izve na službah, ki so za to odgovorne in bi MORALE podati celoten seznam stvari, ki jih potrebuješ. Razen, če točno veš kaj vprašati, kar pa pomeni, da že tako ali tako veš, kaj potrebuješ. Žal je to dejasko stanje. fresh

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti