20. jan 2009 11:16
Ma jaz bi rekla tkole. naj se vsak znajde po svoje kot se lahko.
Bila sem zaposlena za stalno, mož tudi, stanovala sva skupaj dve leti v podnajemu, pred tem pa sva hodila še dve leti. z najinimi dohodki sva normalno shajala. Odločila sva se za poroko in po poroki sem zanosila. Super! Idealen čas za otroka. Zelo sva si ga želela. Pravi cajt!
In ko zanosim, mi reče delodajalka, da smo zaradi moje nosečnosti v godlji. Super. Pa pozabla sem povedat, da mi potem ni dala 4 plače in dva regresa. na žalost še težka nosečnost in sem bila dosti v bolnici. Med tem, ko sem jaz tam vegetirala, si je mož moral poiskat še popoldansko delo na črno, da smo lahko shajali.
Logično , niti papirjev za porodniško, mi ni hotela podpisat. In je kmalu ne bi dobila. Med tem je iskala novo delavko preko zavoda. So ji tri poslali in vsaka je bila tam za en mesec, ker ni dobila plačila. Super dela jim je poslal zavod. No in pol je končno trgovino zaprla. Meni pa ni hotela dat odpoved.
v glavnem en teden pred nastopom porodniške sem si jo le nekako uredila, tako, da sem težila vse povsod, ker mi je blo najprej rečeno, da si bom morala porodniško iztožit. To nisem še nikjer vidla, pa plače in regrese, ki mi jih je bila dolžna tudi. ( prijavla sem jo tudi inšpektoratu za delo)
No na koncu sem ugotovila, da me je prijavla kot prokuristko za vse, da ji ni blo treba hodit na obalo( ni bla z obale) in ne boste verjeli, sem si lahko sama sebi dala odpoved, da sem se jo rešla.
No denarja nisem nikoli dobila nazaj, čeprav sem jo tožla. na žalost nisem vedela, da je že imela enako zgodbo v drugem kraju z podobno trgovino. potrošla sem en kup sposojenega denarja in itak ji je prej vse davčna pobrala, pa inšpektorat za delo, da meni ni ratalo nič dobit nazaj.
No se opravičujem, če sem se razpisala, sem pa hotela povedat, kako pravi čas sem se odločla za prvega otroka!
pa delavne knjižice mi tudi ni hotela vrnit in sem bila primorana naredit novo.
No jaz sem bila tudi vedno mnenja, prvo štalca pol pa kravca. ma pol se mi ravnotako ni izšlo. kljub temu, da sem pošteno delala.
No za drugega otroka je bil tudi cel projekt, da sva ga lahko imela, pa ne fizično temveč finančno. mam še sedaj kredit za tega otroka. še dve leti.
No tolko o otrocih in kdaj je pravi cajt za jih imet.
Lahko maš pa goro denarja, ne obremenjuješ nikogar, pa na žalost ne moreš zanosit.
Katarina K
http://katarinak.moj-album.com/