19. jan 2009 22:42
priv je napisal/a: |
... ,ampak ker sem človek nisem takoj zanosila.
No pa poglejmo mamice brez srednje izobrazbe, kaj šele fakulteet in da ne govorim še o priseljenosti pa imajo rpi moji starosti že po 3 - 4 otroke in to na čigav račun? naš davkoplačevalski.
priv
priv |
In kaj s(m)o ženske, ki so takoj zanosile? Živali???
Jaz bi bila na tvojem mestu s takimi izjavami previdna in ne bi kar takoj na pamet in na prvo žogo obtoževala ljudi, da imajo otroke na naš račun.
Sama sem imela sina pri osemnajstih. Junija sem končala srednjo šolo, decembra pa rodila. Verjemi, da tvojega (davkoplačevalskega ) denarja nisem videla in nisi niti malo živela mojega sina. Ker še nisem imela zaposlitve, nisem imela porodniške. Redne zaposlitve nisem mogla dobiti, ker je bilo takrat še obvezno pripravništvo (ne vem če je sedaj še) in nihče ni hotel noseče pripravnice. Mož je delal v firmi, ki je šla k vragu in sedem (!!!) mesecev niso dobili plače. Uganeš kaj? Ko je bil sin star tri tedne, sem šla honorarno (na črno - če hočeš) delat kot natakarica, da smo lahko preživeli. Ob 13.30 sem šla od doma, sina dala spat, mož je prišel pa ob 14.15. Včasih je spal, včasih pa jokal. Pa tega nisem naredila ker bi mi bilo tako ljubo - drugače ni šlo. In ja, hčerko smo imeli šele osem let kasneje, ko smo si to lažje privoščili. Od države in davkoplačevalskega denarja nisem videla niti centa, oz. tolarja - takrat so še bili.
Ne opletaj s takimi izjavami na pamet in ne meči vseh v isti koš.
In da dodam še to; niti slučajno ne obsojam žensk, ki izkoristijo vse možnosti, ki jih naša država in sociala ponujata. Hvala bogu da jih, za to pa so! Jaz te možnosti nisem imela (ali pa je nisem znala najti in izkoristiti) in niti slučajno me ne boli, da koristijo "moj", davkoplačevalski denar. Meni davke in prispevke itak vzamejo, če jih ne dobi nekdo, ki jih potrebuje, jih bo pa država porabila za druge reči. Nimam nič manj če ljudje izkoristijo možnosti, ki se jim ponujajo in nimam nič več če jih ne.
Issi
Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 19. jan 2009 22:48:56