Kdo ve kaj o operi?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. jan 2009 14:02

Mic, na splošno je fino , če prebereš cel tekst........................, v konkretnem tekstu je tudi omenjen postdiplomskih študij. Postdiplomski študij po definiciji pomeni, da se v določenih elementih ljudje še bolj izobrazbijo kot so se na dodiplomcu. Vsak, ki se odloči za postdiplomski študij, točno ve, zakaj ga je izbral in v čem se želi dodatno izobraziti in zakaj mu bo to prišlo prav. To velja za inžinerja in umetnika in vse vmes. Tu konkretno je omenjeno (dodatno) učenje igralskih prvin (kot primer). Ni to edina opcija, je pa često, da operni pevci občutijo deficit ravno pri igralskih prvinah in odrskem gibanju. Vendelina jr.

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

21. jan 2009 14:34

Operna igra je del rednega dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo. Kot tudi italijanski in nemški jezik, ki se najpogosteje uporabljata. Po mojem vedenju se na podiplomskem študiju največkrat pevci ukvarjajo s povsem drugimi stvarmi, sicer s poglobljenimi študijami, ki vključujejo tudi ekspresijo v nastopanju, ne pa prav specializacije v smeri igralstva. fresh

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. jan 2009 20:03

Ježešna, freš....mah, ni vredno. Vendelina jr.

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

22. jan 2009 8:18

Mogoče bi pa forum prepustili gospe vsevednici. Če sem žaljiva, si preberite predhodni prispevek.

Lp.

Mic

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

22. jan 2009 9:00

Saj ne, da se ne bi znala braniti sama, ampak... Vendelina je zapisala le (citiram) "Operni pevci si odrskega gibanja učijo predvsem na postiplomskih študijih - nam najbližja za to je salzburška glasbena akademija." KetyP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti