11. jun 2010 10:31
Včeraj: Z: pz kruh, jagodna marmelada sf M: brezkofeinski kapučino K: čevapčiči, murkova solata V: mocarela, paradižnik danes: Z: pz kruh, avokadov namaz K: piščančje prsi, bučke na žaru, solata M: jagode V: grška solata Adrijanam
11. jun 2010 10:31
Včeraj: Z: pz kruh, jagodna marmelada sf M: brezkofeinski kapučino K: čevapčiči, murkova solata V: mocarela, paradižnik danes: Z: pz kruh, avokadov namaz K: piščančje prsi, bučke na žaru, solata M: jagode V: grška solata Adrijanam
14. jun 2010 9:03
včeraj:
Z:veliko jabolko, pz kruh, skuta
K: piščančji zrezek v smetanovi omaki, obložen z mocarelo in lahkim sirom, dušene rumene paprike
M:pest oreščkov
V:sojini rezanci s tuno
danes:
Z:veliko jabolko, pz kruh, skuta, mleko
K:ječmenj
M: češnje(upam)
V: umešana jajca ali omleta, melancani na žaru s sirom
majacebelica
Sporočilo je spremenil(a) majacebelica dne 14. 2010 09:03
14. jun 2010 13:22
Čeprav sem mislila, da sem Montignaca že osvojila, se mi sedaj pojavlja en dvom: ali lahko jem pusto skuto poleg OG? Kot opažam, tudi ve za zajtrk jeste kruh in pusto skuto, kaj pa za poobedek, po npr. testeninah, je dovoljeno?? Kaj pa ricotto, zaradi precejšnje vsebnosti M (10-13g) jo je verjetno boljše jesti poleg B? Hvala že vnaprej za vaša mnenja! :)
majacebelica
14. jun 2010 15:22
Joj, meni se vsakič zdi, da s tem kršim pravila, ko jem kruh in skutni namaz za zajtrk, tako da bi rekla, da se je ne sme jesti po npr. testeninskem kosilu. Mislim da sem zasledila na M. strani, da mlečne izdelke z malo maščob lahko kombiniraš z OH, mlečne izdelke z veliko maščobami pa moraš kombinirati z beljakovinskimi obroki.
Če se motim, me prosim popravite.
tulka
15. jun 2010 8:04
Včeraj:
Z: jajčka s sirom, voda
M: arašidi
K: orada, bučna omaka, zelena solata
M: gozdne jagode
V: zelenjavni zrezek, paradižnikova solata z mocarelo
Danes:
Z: pz pšenični kosmiči s suhimi slivami in jogurtom
M: kava
K: obara (piščanec, zelenjava)
V: zelena solata
tulka
15. jun 2010 8:45
Včeraj: Z: jagode, pz kruh, marmelada sf M: tunina solata K: pz špageti, bučkina omaka, solata V: kefir Danes: Z: jabolko, pz kruh, marmelada sf M: arašidi, jogurt K: oslič na žaru, melancani in bučke na žaru V: kumarčna solata Adrijanam
16. jun 2010 8:50
včeraj:
Z:grenivka, jogurt, kos kruha
K:pz pašta z zelenjavo in malo parmezana
V: skuta z jogurtom,indijski oreščki in sladoled
danes:
Z: marelice, pz kruh, jogurt
K:zelje s klobaso
M:grenivka
V: mogoče dimljen losos
majacebelica
16. jun 2010 18:47
Z: breskev, pz kruh, marmelada sf M: suhe marelice K: puranji zrezek, cvetačni pire, solata V: bučke, melancani na žaru Adrijanam
17. jun 2010 22:16
Pozdravljene Montinjačke, sem nova ...v tej temi Evo, pa sem "predihala" vseh 189 strani v ... dneh. Vmes sem še malo brala Montijevo knjigo in se poskušala prehranjevati po regelcih. Imam pa par vprašanj: posneto mleko? je to mleko z 0,5% maščobe? je za zajtrk v redu ovseni kosmiči in mleko 1,6%? ali je boljši jogurt? Jogurt iz hladilnika ne zmehča kosmičev tako kot vroče mleko...kaj predlagate, "namakanje" čez noč? Je nujno imet beljakovinsko kosilo in oh večerjo, oz. obratno? Jaz se ogibam oh kot hudič križa! Črtala sem vse kar je iz moke (niti pz kruha, no v zmrzovalniku imam par koščkov Glyx kruha, ne vem na kaj čakajo), krompirja, nobenih testenin, riža, nobenega cukra, skoraj nič sadja. Edini greh je prava kava z natrenom 2x dnevno... Z: kosmiči (pz ječmenovi, ovseni in ovseni "zart" iz Lidla-(tej niso v redu?)+mleko 1,6 + kava M: velika mešana solata (zelena+paradajz+kumare) K: pečene piščančje prsi 1/2 + zelena solata + paradajz + kava V: 2 v trdo kuhani jajci + kisle kumarice 2,5 l vode Zdi se mi zelo dolgočasno... Aja, 158 cm 67 kg Mateja Sporočilo je spremenil(a) JOKL dne 17. 2010 22:19
18. jun 2010 13:11
hej punce...se počasi vračam na stare tire ;) že par dni sem pridna ampak vas ne bom dolgočasila...mature je skoraj konec tako da..se bom s5 lepo vzela v roke :) učeraj Z: 2 breskvi + jogobela regularis K: poli salama in doma narejena francoska solata (malo majoneze drugo je bila kisla smetana) V: skledica češenj in nektarina vem da je malo preveč sadja ampak edino to mi gre po grlu, ob tako toplih dnevih res nimam apetita...pa tudi med učenjem moram nekaj zobati in češnje so še najbolj ''varne'' ne vem zakaj naj bi se izogibale sadja? usega se odrečem samo tega mi ne uzemite :/ joooj...to je res najtežje...s sadjem lahko preživim cel dan brez druge hrane, brez sadja pa sigurno ne preživim... :/ mislite da je to edini ishod? saj češnje, nektarine, breskve...imajo nizek gl? JOKL... posneto mleko JE mleko z 0,5% m.m. ;) obstaja tudi z 0,3% m.m. ...v euro spinu...jogurt ali mleko za kosmiče, mislim da ni pretirane razlike, drugače pa usi priporočajo mehčanje čez noč :) to da so pa oh za kosilo in beljakovine za večerjo ni nujno je pa preiporočljivo da dobiš use potrebne hranilne snovi... to da si črtala use ogljikove hidrate ni uredu! še vedno jih uživaj, le glej da bodo testenine polnozrnate, riž rjavi in tako... se da dobit...kruhu pa tudi če se odrečeš ne bo prevelike škode ;) upam da je kaj pomagalo, če sem kje zgrešila me popravite ;) sej pa zelo vesela da je stran ponovno oživela...me je kar spodbudilo :) mirelcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai s piščancem
Peresniki z omako puttanesca