13. mar 2010 21:14
Hvala, Lizzie in Mayisa!
Z: donat, ržen kruh z brusnično marmelado bs
M: kapučino
K: ričet brez mesa in krompirja
V: brokolijev ponvičnik (po receptu za ohrovtov, le da sem ohrovt zamenjala za brokoli ), zelena solata
tulka
13. mar 2010 21:14
Hvala, Lizzie in Mayisa!
Z: donat, ržen kruh z brusnično marmelado bs
M: kapučino
K: ričet brez mesa in krompirja
V: brokolijev ponvičnik (po receptu za ohrovtov, le da sem ohrovt zamenjala za brokoli ), zelena solata
tulka
14. mar 2010 14:40
Z: donat, pršut in sir M: jabolčna pita (joj, grešim) K: paradižnikova juha, na hitro popečena svinjska ribica, cvetača z jurčki, solata (zelena+paradižnik) V: kakšno jaboko Čez vikend preveč grešim z jabolčno-marelično pito. Pa še kozarček refoška sem spila (tistega v tanki steklenici, joj, je dober) Mayisa
15. mar 2010 10:44
VČERAJ Z: posneto mleko s pz kosmiči K: puranji zrezek z gobicami, cvetačni pire, solata (endivija + radič) M: suhe marelice V: zelenjavna enolončnica DANES Z: kefir, polnozrnati kruh M: suhe marelice, jabolčni čips K: brancin, blitva V: jogurt Adrijanam
15. mar 2010 13:26
Z: voda z limono, suhe marelice M: 2 hruški K+V: rukola s popečenim olimcem, pršut + balzamični kis mogoče še kakšno jabolko Mayisa
15. mar 2010 18:36
sok iz borovnic in jabolka
Z: jogurt z naribanim jabolkom, ovsenimi kosmiči in cimetom
K: obara
M: activia bs
V. čičerikini polpeti, caciki
tulka
15. mar 2010 20:10
Tulka, prosim recept za čičerikine polpete. Danes kupila čičeriko (bom naredilo mineštro) in čičerikino moko.. Mayisa
15. mar 2010 20:57
250g posušene čičerike
2 strta stroka česna
1 žl. mletega koriandra
1 žl. mletega laškega komina
1 žl. sesekljane mete
1 žl. sesekljanega peteršilja
2 drobno sesekljani spomladanski čebulici
1 raztepeno jajce
sol
črni poper
sezam
Čičeriko namočimo čez noč. Nato jo odcedimo, oplaknemo, pretresemo v kozico, prilijemo mrzlo vodo, zavremo in pustimo 10 minut močno vreti. Nato znižamo temperaturo in počasi kuhamo 1-2 uri.
Zmešamo čičeriko in vse ostale sestavine, pretresemo v mešalnik in obdelamo v grobo zmes. Če je premehka, jo postavimo za pol ure v hladilnik. Iz mešanice oblikujemo 12 polpet in vsako povaljamo v sezamovem semenu. Pečemo na vročem olju 6 minut na vsaki strani.
To je original recept, jaz nisem imela sezama in pravih začimb, zato sem malo improvizirala. Je pa prav okusno.
tulka
16. mar 2010 6:55
Tulka hvala, bom naredila in tudi jaz malo improvizirala. Mayisa
16. mar 2010 14:45
evo mene, punce včeraj sem imela eno izobraževanje in sem v celem dnevu pojedla eno jabolko, bom kr rekla da sem imela kar post. Danes pa se se zbudila LAČNA... Z: wasa+marmelada+mleko M: jabolko K: zelenjavna juha + solata M: jogurt V: jogurt to zato, da mi ne bo datum preteku, k jih imam tolk na zalogi (so navadni) Marjanpn
16. mar 2010 14:53
sok iz rdeče grenivke in kivija
Z: dva pz mafina, activia
K: enolončnica iz čičerike
M: jabolko
V: mesni cmoki v paradižnikovi omaki (brez riža), zelena solata
tulkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sladki greh
Jabolčna torta